icon

Ako často má papať 7 týždňové dieťa?

12. dec 2021

Ahojte, máme 7 týždňov, sme na um, dávam dieťatku papať tak cca 3,5 až 4 hodiny, ale nečakám kým začne plakať od hladu.. či myslíte že mám počkať až kým začne plakať od hladu? A ako rozoznam plač od hladu? A vy svojmu deťom dávate tiež takto jesť alebo až keď plačú? Lebo ja ho vezmem po 3,5 hodine prebaliť, pocvicit nožičkami a potom papa..

zuzanka.zuzu
12. dec 2021

ak je bábo spokojné tak nerieš 🙂 neboj, ak by mu niečo nevyhovovalo, tak by sa ozvalo 😀 vtedy by si to rozoznala, že sa sťažuje 😀 robíš to správne, neriaď sa inými, iba svojím bábom 🙂

uhnakova
12. dec 2021

Mojim som obom v tomto veku davala bezne po 2 az 3 hodinach, lebo pytali. Obaja jedli mensie davky nez bolo odporucane na obale UM, ale castejsie. Ked si tvoje dietatko zvyklo sa interval 3, 5 hodiny, nemas to preco menit. Postupne ako bude rast, tak sa to aj tak pomeni.

nikpa
12. dec 2021

Cez deň sa bábätko budí na jedenie, kľudne aj po tých 3,5-4hod. V noci nechaj spat, nebuď kvôli jedeniu.

autor
12. dec 2021

@nikpa áno v noci nikdy nebudim, on sa naje po kúpaní, vydrží tak cca 6 hodín spat, potom sa začne tak hemzit a vydavat trochu zvuky ale má zatvorené oči, toto trvá aj hodku, no a až keď otvorí oči, ho beriem, prebalim a nakrmim. No toto že cez deň už nespava toľko, po nakrmeni zaspí na asi hodinu- hodinu a pol, potom je hore, venujem sa mu na gauči a až keď prejde 3,5 hodiny ho beriem prebaliť a najesť, chcem dávať pozor aby po umelom mlieku mal minimálne pauzu 3 hodiny, nakoľko to dlhšie trávi ako materské mlieko.. dúfam že to robím dobre

nikpa
12. dec 2021

Podľa mňa áno. Vidíš to aj podľa toho či je spokojný, či dobre spinká a neboli ho bruško.

autor
12. dec 2021

@nikpa ďakujem ☺️

jana2425
23. dec 2021

Joj buď rada že môžeš pospať tých 4 hodiny, a že v klude môžeš sa mu venovat, nás má 5 týždňov a papa každých 2 hod, a u nás neexistuje že sa zobudíme, pocvicime, on má zavreté ešte oci a už spustí vrieskot lebo chce jest😅