Ako efektívne odstaviť dieťa od umelého mlieka?
Ahojte
Do akého veku boli vaše detičky na UM? Odstavili ste po 1. Roku? Alebo prešli na kravské ? Viem že názorov je milión a sama mám v tom zmätok. Samozrejme je rozdiel ak dieťa pekne papa tuhú stravu alebo odmieta. A ešte otazka, po roku z čoho pili mlieko? Veľa čítam že fľaše sa neodporúčaju už.
Ak ste odstavili tak ako? Hlavne ak vaše detičky mali UM pred spánkom, čo je aj u nás. 10m
Um po zobudení
Um pred 1 spánkom
Desiata
Obed
UM 2 spánok
Olovrant
Večera
UM večerný spánok
V noci kedy ako 1-2x sa zobudí
Po 1 roku som davala už kravské. Ale tak, že som začala posrupne do UM pridávať kravslé vždy viac a viac až kým si potom už zvykol na kravské
Preco chces odstavit v 10m?? Financne hladisko alebo preco?? Je to skoro
@anonym_autor coo, moja ma 34 mesiacov a pije nutrilon 3 krat denne 😅 nevidím v tom problém
Preco chces odstavit v 10m?? Financne hladisko alebo preco?? Je to skoro
@anonym_d24039 mala som dodať, nechcem teraz odstaviť ale po roku. Len som napísala že má 10m tým pádom čoskoro rok a plánujem odstaviť.
samé prestali chciet mlieko , do roku a pol cca ,nechceli a potom ani mliečne kaše
najmladší dokonca nejak v roku už .. mali vela jogurtov domace pribinačiky , mlieko nechceli a ani nechcu teraz , nenutim ... mudr odkyvam vždy ano mlieko papinkaju lebo to nema vyznam
maju syry, jogurt, acidko, bryndzu , tvaroh ..
@anonym_d24039 mala som dodať, nechcem teraz odstaviť ale po roku. Len som napísala že má 10m tým pádom čoskoro rok a plánujem odstaviť.
@anonym_autor najprv ho nauc pit z pohara az potom rus flasu. UM mlieko moze kludne pit az do dvoch rokov, su aj stvorky mlieka, alebo prejde na kravske. Ale kym nepije dobre z pohara a same, tak flasu kludne nechaj.
naša má 14 mesiacov, pije UM už iba nad ránom, potom ešte zaspí, a na toto sa vlastne nastavila sama, tiež ešte keď mala okolo 11 mesiacov pila pred každým denným aj pred večerným spánkom, postupne začala odmietať, no a ak bude chcieť tak kľudne jej ho nechám do tých 2 rokov
To závisí aj od dieťaťa, ako bude znášať kravské mlieko. Ono je ťažšie stráviteľné. Ja by som ročnému este nedávala. Najskôr od 2-3 rokov. Píšem z vlastnej skúsenosti. Môj syn bol síce dojčený, no v 2 rokoch som ho odstavila a chcela som prejsť na kravské, no problém bol v tom, že ho nevedel stráviť a mal z neho hnačky. Tak som mu do 3 rokov dávala umelé. Po treťom roku už mohol kravské bez problémov, akurát nejaký čas mu trvalo, kým si zvykol na tú chuť.

@anonym_autor ahoj napr moj maly sa odstavil sam asi v 16 mesiacoch...podla mna 10m je este skoro