Ako naučiť 12 mesačné dieťa na umelé mliečko?

mersy1
19. máj 2016

Ahojte mam 12 mesačneho syna ktorý od malička odmietal flašu aj cumel' stale kojím. časom som mu davala so flaše vodičku alebo čajík a ked mal 10 mesiacov si zrazu na to zvykol a nema problem mi vypit vodu aj z flaše so "sosačikom". problem je ale s umelým mliekom kedže od augusta musí ist do jasiel rozhodla som sa pomaly redukvat denne dojčenia na 1x a neskor pomaly vypustit to malo ale za nasledok pokles produkcie mlieka a zrazu mame nepokojne noci a hodinove zaspavanie. vidím že je v noci hladny no flašu s umelym mliečkom mi kategoricky odmieta. Skušame aj kašicky pred spaním ale myslím že mliečko v jeho veku je dost doležite.Taktiež mam pracu kde budem musiet nastupit do nočných služieb čiže aspon na tie dni by bolo fajn keby papal z flaše.Mate skusenosti? Ako na to?

edn
19. máj 2016

a z tej flase so sosacikom mlieko nechce?? ved on uz nemusi pit z babatkovskej..

darina1952
19. máj 2016

@mersy1 ahoj, ja som prechádzala na UM takto - do fľaše s mliekom som mu pridávala pol čajovej lyžičky cukru aby bolo sladšie, každý deň som obsah cukru postupne znižovala až som cukor prestala dávať úplne. Materské mlieko je sladšie ako umelé výživy a takto som ho "oklamala". UM pil do 3 rokov bez problémov a potom sme prešli na kravské plnotučné a to pije dodnes 🙂

luba41
19. máj 2016

ked je mliečko pre neho v jeho veku dôležité, tak dojči dalej..MM je pre neho akurátne..do augusta daleko, aj ked bude chodiť do jaslí, Ty do práce- možeš dojčiť na dalej..ved normálne tak pracujúce dojčiace matky fungujú..dojčia, ked sú doma..ak sa vrátiš k dojčeniu, vyriešiš tým nočné nepokojné noci aj zaspávanie...ak skončíš s dojčením nepotrebuje piž žiadne iné mlieko, nepotrebuje sa učiť na flašu / pokazené zuby, krivé zuby, od flaše sa ťažko odnauča a pod/..kravské mlieko ni je žiadna super potravina..

veronikapodolska
19. máj 2016

dojči ďalej a dávaj papať normálnu stravu, viac a viac, do augusta je ešte ďaleko, potom ked nastupi do jasličiek bude na tuhej strave fungovať cez den a budeš ho dojčiť ked budeš pri nom. My takto fungujeme, a tiež som si myslela že moja závisláčka to nikdy nedá, chodí od 18m do jasličiek a uplne v pohode, dokonca aj z poobedným spánkom. Teraz má 26 mesiacov stále sa kojí, ked potrebuje, ked nie je so mnou uplne v pohode vydrží aj v noci zaspí pekne sama, ked som ja pri nej tak zaspí s cecíkom 🙂 A hlavne je spokojná. Ja na tvojom mieste by som mu nebrala to načo bol doteraz privyknutý, nechaj mu prsník ak si ho žiada, nekomplikuj si to. 😉

siska53
19. máj 2016

Myslim,ze v noci ide viac o tvoju blizkost ako o potrebu pit mlieko.

Nasa sa naucila z flase pit ako rocna a UM jej zachutilo az ako 2rocnej.

Takze ja by som mu nejak velmi dojcenie neobmedzovala,ved nebudes doma,nebude ani pytat,ked budes,tak sa nadojci.
Navyse uz moze papavat aj ine mliecne vyrobky - jogurty,syry typu lucina,cottege ci uz aj tvrdy syr, robievas mu kase,predpokladam,ze mliecne.
A ked by ste sa opat rozdojcili,mas moznost mlieko aj odsavat (ak teda si z tych,co sa im to da).

Nasa bola denna zavislacka,ale jed sme boli vonku napr..i na celodennom vylete ci len tak vonku,tak nepytala kazdu chviku ako ked sme boli len do.a.

bluka2
19. máj 2016

Cauko, ja myslim (teda ked vyslovene nejde o to), ze kvoli jasliam nie je treba prestat dojcit. Ved si da ked budete spolu - deti to bez problemov chapu. Napriklad aj moja, co isla ako 12 mesacna a teraz ma 17, ziadny problem. Zaspi tam bez mlieka

jankastubka
19. máj 2016

Ja by som ho neucila v 12 mesiacoch na flasu a ani na jedenie v noci. Dojci pred spanim alebo rano, proste ked mozes. Ak mas pocit ze je cez den hladny skus pozriet ci mu davas dostatok stravy. My sme uz pomaly v tomto veku mali zavedene vsetky chody ranajky chlebik, desiata ovocie, obed polievka a druhe. Olovrant jogurt alebo vyziva. Vecera chlebik alebo kasa. Dojcenie bolo doplnkom k tomu. A ked uz velmi chces skusat um, tak mu daj normalne do pohara napr k ranajkam a k veceri. Plus ine mliecne vyrobky jogurty, syry, kase. Nasa si ale tiez nevedela zvyknut ked som prestala dojcit na um. Nechutilo jej, tak som na par mes prestala ponukat. A po 3 mes som opat dala a zrazu chutilo. Ale uz som davala len na ranajky jeden pohar to bolo po 1,5 roku.