icon

Ako odnaučiť dieťa od umelého mlieka?

sofia0106
9. jan 2023

Zdravím. Prosím poraďte mi, ako mám odnaučiť 20m syna aby sa už v noci nebudil na mlieko. Stále ma ten istý režim, stravu, hladný byt určite v noci nemôže.
Pred vcerom mi prespal po 4 mesiacoch úplne celu noc sám od seba, no ďalšia noc už bola so zobudzanim na mlieko. Tak som sa rozhodla že mu to mlieko nedám, bol v noci hore 3 hodiny no strašne plakal až zúril, hryzol vankúš úplne zúfalstvo …. Tak som mu to mlieko dala lebo mi bolo ľúto ho trápiť , a do 5 min zaspal. 🤷🏼‍♀️
Je možné že sa odnauci sám od seba? Alebo vaša skúsenosť?

Strana
z3
happylife77
9. jan 2023

@simik22 a v koľkých mes.prespi celú noc ? Mne sa v 21 mes.budi,ale nie na mlieko. Iba občas si vypýta vodu, inak je to skôr kontrola že som tam

happylife77
9. jan 2023

@matkahelka sú deti čo sa budia aj bez mlieka 😢😢.

sofia0106
autor
9. jan 2023

@jamidea áno tak sa naje 😀🤷🏼‍♀️ nieje ale tučný ma normálnu postavu váži 15-16kg a meria 88cm

mazupa
9. jan 2023

@sofia0106 každé dieťa je iné. Starší syn mal na noc chmeľ tak nepotreboval v noci fľašu. Dcére zobrala chmeľ jedna p… keď mala pól rok a od vtedy musí mať fľašu. Teraz ma za chvíľu 2 roky a v noci vypije cca 300 ml vody a 300ml mlieka(krabicové 3,5).Ona to ma ako chmeľ. Pritom sa večer naje normálne. Maličký to iste, do troch mesiacov prespal 10 v noci bez jedenia. Potom bol v nemocnici tam ho budili každé tri hodiny na jedenie a nedávali mu cumel,tak aj on sa potrebuje ukľudniť na flaske a to su noci že som hore každú hodinu.My všetky tri sme mali naučené na cumel a kým ho mali omnoho lepšie v noci spali, cez deň cumel nemali.

simik22
10. jan 2023

@happylife77 ja už mám veľké deti , 8 a 10. Ale budili sa dosť dlho v noci, hlavne syn.

ggabriella88
10. jan 2023

@sofia0106 moja nevlastná sestra má 10 a ešte stále pije Hami mliečko.. lekárka povedala, že to vôbec nevadí keď pije UM.. ak odmieta kravské

Strana
z3