icon

Ako odnaučiť dvojročné dieťa od nočného mlieka?

maja7801
7. feb 2025

Poraďte ako odnaučiť 2,5r dceru od mlieka v noci.Áno viem,je to zvyk.Áno viem, take dieťa nemá čo piť v noci mlieko...dajte tipy rady...

lucia13022023
7. feb 2025

@maja7801 koľko ml pije? Ak napr 120ml, tak dat len 90ml, možno týžden, potom znova znížiť na 60ml atď..
Alebo vysvetliť, že si ničí zúbky atď, 2,5 už porozumie.
Alebo drastickejsie proste nedať. Ale ja som za prvý spôsob, aj keď je dlhší a zložitejší 🤣

dominika1922
7. feb 2025

@maja7801 my sme to sekli zo dňa na deň. Týždeň bol katastrofa a teraz si užívame prespate noci. S výnimkou regresie teda 😀

mamamasama
7. feb 2025

Suhlasim, ze s tymto treba seknut. U vsetkych deti sme to urobili, ked uz rozumeli, tomu co hovorime. V noci sa zobudil, povedali sme, ze mliecko nebude, ponukli vodu, zaprotestoval, napil sa a spal dalej. Takto sa budil asi 3 noci a na 4 uz spal az do rana 🙂

janinah
7. feb 2025

To sa teraz odúča? Ja len,ze syn takto pil skoro do troch rokov a nevadilo mi to a jemu uz vobec nie.Dostal co potreboval a obaja sme boli spokojni.Ved to nebude robit po 1.triedu...

dominika1922
7. feb 2025

@janinah ako to ktorej mame vyhovuje. Po roku už dieťa mlieko v noci nepotrebuje. Aj preň je prospešnejsí kvalitný Nočný spánok a kvalitná strava cez deň. Moja napríklad prestala úplne jest a len sa v noci aj 6 krát budila na mlieko

maja7801
autor
Autor odpoveď zmazal
maja7801
autor
7. feb 2025

@lucia13022023 Pred spanim celu flasu 300 ml vypije a pocas noci cca 150 len jej dam

maja7801
autor
7. feb 2025

@mamamasama paráda vyskušam

dixitka
7. feb 2025

@maja7801 ja práve odúčam 21-mesačného dojčeného. Vysvetlila som mu už v priebehu dňa, že v noci spinkáme a už mlieko nebude, že veľké deti jedia len cez deň atď. Keď sa prvú noc zobudil okolo polnoci ako obvykle, tak som zasa vysvetľovala, skúšala ho uspať inak, spievala som, rozprávala, no vydržal to 3 hodiny (neplakal ale, len sem tam pomrnčal) :D potom som to už ja nevydržala a nadojčila som ho. Každopádne táto jedna otrasná noc stačila na to, že už do tej tretej-štvrtej vydrží v pohode, ak sa aj zobudí skôr, mlieko nepýta a zaspí sám nanovo - to bolo predtým nemysliteľné. Začali sme pred týždňom, teraz mu to chcem postupne poposúvať, aby vydržal až do rána.

maja7801
autor
7. feb 2025

@janinah a kedy akože ? Je to každeho vec kedy chce odúčiť 👌🏼