icon

Ako riešiť časté nočné budenie pri umelom mlieku?

21. júl 2025

Baby ktoré máte deti na UM, doteraz spával pekne s jedným budenim v noci na mlieko. Teraz je to častejšie, ako mám dávať mlieko? Koľko ml?

viestta
21. júl 2025

nebolo by od veci napisat vek dietata, lebo ine davky na par tyzdnovy novorodenec a ine devatmesacne batola

autor
21. júl 2025
@viestta

nebolo by od veci napisat vek dietata, lebo ine davky na par tyzdnovy novorodenec a ine devatmesacne batola

Štyri mesiace

aliaray1
21. júl 2025
@anonym_autor

Štyri mesiace

@anonym_autor v tomto veku davas tolko, kolko si pyta.

autor
21. júl 2025
@aliaray1

@anonym_autor v tomto veku davas tolko, kolko si pyta.

@aliaray1 a ako mám vedieť koľko si pýta? Mám spraviť 30ml a ak ešte place dalších 30 atď? Aj keď jedla pred hodinou?

viestta
21. júl 2025
@anonym_autor

@aliaray1 a ako mám vedieť koľko si pýta? Mám spraviť 30ml a ak ešte place dalších 30 atď? Aj keď jedla pred hodinou?

@anonym_autor 30 ml je pre take dieta malo, skus robit rovno 60, mozno aj 90 by vypilo

autor
21. júl 2025
@viestta

@anonym_autor 30 ml je pre take dieta malo, skus robit rovno 60, mozno aj 90 by vypilo

@viestta tak robím ale čo keď sa zobudí znova o hodinu?

michaela329
21. júl 2025

Pozri vzadu krabicu UM, máš tam cca dávkovanie k danému veku. Mne neo sestra kázala vždy ponúknuť plnú dávku k veku, dieťa si cucne koľko mu treba. Moj si tak častejšie pýtal vtedy, keď sme prešli nejaký míľnik, alebo keď išiel cez ďalší mesiac. Ak sa zobudí o hodinu po jedle, nie je hladný, skús ho uspať - mojkat.

autor
21. júl 2025
@michaela329

Pozri vzadu krabicu UM, máš tam cca dávkovanie k danému veku. Mne neo sestra kázala vždy ponúknuť plnú dávku k veku, dieťa si cucne koľko mu treba. Moj si tak častejšie pýtal vtedy, keď sme prešli nejaký míľnik, alebo keď išiel cez ďalší mesiac. Ak sa zobudí o hodinu po jedle, nie je hladný, skús ho uspať - mojkat.

@michaela329 ďakujem, čiže ponúknuť napr. 90 koľko vypije a ak sa zobudí znova tak len skúsiť uspať.

majamat
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor moja dcera sice bola na materskom mmlieku amkoli refluxu sme jej ho trosku obmedzovali, no krmili castejsie,a le teda v 4m by bola schopna vypit minimalne 180ml materskeho. keby umeleho aj menej,a le 30ml je malo aj pre mnohych novorodencov.

viestta
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked bude syta tak sa pravdepodobne nezobudi. Ked davas 4 mesacnemu 30 ml je to malo a je hladna, tak sa casto budi

michaela329
21. júl 2025
@anonym_autor

@michaela329 ďakujem, čiže ponúknuť napr. 90 koľko vypije a ak sa zobudí znova tak len skúsiť uspať.

@anonym_autor áno, ono každé mlieko má to dávkovanie trochu iné, treba sa ho držať. Ak už končí mesiac a Ty vidíš, že by si cucol viac - skús mu urobiť tú vyššiu dávku. My sme na HiPP mlieku a v 4. mesiaci som už robila zo 150 ml vody (170ml hotového mliecka). A ak sa zobudí skôr, Ty už vieš ako ho uspat - mne pomáha dať do perinky a umojkat ( inak spí bez perinky, len má rád ten pocit zavinovačky).

anavixy
21. júl 2025

Ved normalnu davku. U takychto babatiek sa nerozlisuje ci je den ci noc, normalne kolko davas cez den, tolko davaj aj v noci. Preco by si mu chcela dat prosim ta v noci 30ml, ked cez den ti mozno pije aj 120..? Take dieta sa potrebuje normalne plnohodnotne najest mlieka aj v noci. Ked sa zobudi o hodinu, tak ho samozrejme najprv skusis douspat bez mlieka a ked to nezaberie tak mu daj kludne polovicnu davku a uvidis, ci bude stacit, ked nie, davaj viac. Ale ked sa v noci zobudi raz za 2,5-3-4 h, tak mu mozes dat normalne zakazdym plnu davku.Cez den pije kolko a kolkokrat, papa dost casto pocas dna?

anonym_914c8c
21. júl 2025

30ml je málo . Naše pred spaním pijú 150ml a v noci sa budia raz niekedy vôbec. V noci ak sa zobudia väčšinou vypijú 120ml. Vzadu na krabičke máš dávkovanie.

7lenka11
21. júl 2025

Ale veď každé zobudenie neznamená, že mu máš dať mlieko. Moja druha dcera pila 1-2x mlieko a mala noci, keď sa zobudila aj 5-6x. Občas ju stačilo pomojkať, ponosiť, doložiť cumlík, ponúknuť vodu.. To, že sa ti dieťa budí, nemusí byť len z dôvodu hladu. Mamičky, ktoré koja, síce ponúkajú deťom pri prebudení prso, ale to nielen preto, že dieťa je možno hladné, ale aj preto, že deti sa na prsníku upokoja a mnohé tak aj zaspia.

lucia13022023
21. júl 2025

4m sa bude budiť kľudne aj ďalší rok. Sú to 4m nie 4 roky. A dávku 30ml je malo, kľudne aj 90ml..podla toho koľko zvládne vypiť

autor
21. júl 2025
@7lenka11

Ale veď každé zobudenie neznamená, že mu máš dať mlieko. Moja druha dcera pila 1-2x mlieko a mala noci, keď sa zobudila aj 5-6x. Občas ju stačilo pomojkať, ponosiť, doložiť cumlík, ponúknuť vodu.. To, že sa ti dieťa budí, nemusí byť len z dôvodu hladu. Mamičky, ktoré koja, síce ponúkajú deťom pri prebudení prso, ale to nielen preto, že dieťa je možno hladné, ale aj preto, že deti sa na prsníku upokoja a mnohé tak aj zaspia.

@7lenka11 áno presne toto riešim že či mám hneď núkať mlieko alebo až keď mojkanie či cumel nezaberú.

anavixy
21. júl 2025
@anonym_autor

@7lenka11 áno presne toto riešim že či mám hneď núkať mlieko alebo až keď mojkanie či cumel nezaberú.

@anonym_autor tak znova : je to to iste ako cez den. Ked sa ti zobudi cez den po hodine, tak mu das hned jest?
Normalne ked sa zobudi priskoro na papanie, tak ho skusis douspat, pomojkas, das cumel. Ked sa ale zobudi napr po 3 a viac hodinach, tak nie je dovod mu davat cumel, ked ma narok dostat normlne papat (ako aj cez den dostava).

autor
21. júl 2025
@anavixy

Ved normalnu davku. U takychto babatiek sa nerozlisuje ci je den ci noc, normalne kolko davas cez den, tolko davaj aj v noci. Preco by si mu chcela dat prosim ta v noci 30ml, ked cez den ti mozno pije aj 120..? Take dieta sa potrebuje normalne plnohodnotne najest mlieka aj v noci. Ked sa zobudi o hodinu, tak ho samozrejme najprv skusis douspat bez mlieka a ked to nezaberie tak mu daj kludne polovicnu davku a uvidis, ci bude stacit, ked nie, davaj viac. Ale ked sa v noci zobudi raz za 2,5-3-4 h, tak mu mozes dat normalne zakazdym plnu davku.Cez den pije kolko a kolkokrat, papa dost casto pocas dna?

@anavixy cez deň papá každé 2.5-3h 120-150ml

dagas
21. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môj má 14 mesiacov a budil sa každé dve hodiny.teraz sa budí každú hodinu a pol a skoro vždy vypije 180 ml mlieka..celu noc len mlieko zarabam 🤦 ale tak čo už.. skušala som mu dať aj vodu ale tú hneď vypluje alebo ked vypije o 20 minút je hore na mlieko

autor
21. júl 2025
@dagas

@anonym_autor môj má 14 mesiacov a budil sa každé dve hodiny.teraz sa budí každú hodinu a pol a skoro vždy vypije 180 ml mlieka..celu noc len mlieko zarabam 🤦 ale tak čo už.. skušala som mu dať aj vodu ale tú hneď vypluje alebo ked vypije o 20 minút je hore na mlieko

@dagas tak sa budil od narodenia? Alebo to začalo v nejakej fáze?

dagas
21. júl 2025
@anonym_autor

@dagas tak sa budil od narodenia? Alebo to začalo v nejakej fáze?

@anonym_autor on býval od začiatku hore celkom často ale asi od 3 mesiaca sa to zhoršilo...