icon

Ako správne dávkovať umelé mlieko Beba Sensitive?

nina296
3. mar 2025

Ahojte maly ma dnes 3 mesiace, donedávna som dojčila.Vypije 120-150ml um Beba sensitive, ale 3 hodiny mi nevydrží. Mozem rozdeliť dávky,že menej, ale častejšie? Alebo jednoducho dat skôr?Dnes cely den place a keď si odgrgol veľa vyvracal. Neviem nejako prísť na to, či ma malo alebo veľa um. Príklad: vstal 12:00, plakal chvíľu bol kludny, o 13:00 mlieko vypil 130ml a zaspal. Zobudil sa o 15:00 a mal jest az o 16:00, ale je to narocne vydržať-place?! Nechcem ho prekrmovat:( narodil sa skoro 4,5kg, cize je veľký. Ide mi o to,že ak aj vaše je na um a musíte cakat na odstup tak vam dieťatko neplače? Mne place aj keď sa zobudí či spinka krátko alebo dlho a je tazke počkať na ten odstup ak ešte by nemal papat

7lenka11
3. mar 2025

A neplače preto, že mu mlieko nesedí? Koliky, reflux alebo proste občasné bolesti bruška? Mam dve deti na UM a pri oboch som sa snažila dodržať aspoň 2,5hod rozostupy, keďže UM horšie trávi a viac zaťažuje.

nina296
autor
3. mar 2025

@7lenka11 nezda sa mi, že by nesedelo a koliky dodnes nemal, mohli sa až teraz prejaviť?

saxana000
3. mar 2025

Nasa zjedla max.60-90ml na jedenkrat tak davala som jej castejsie..po dvoch hodinach pokial si ho kojila aj kazdu hodinu moze mu to chybat a neplace len od hladu..

7lenka11
3. mar 2025

@nina296 nasej začali koliky ako 2mesacnej, tak neviem.. poraď sa s pediatrom.. a možno si len zvyká na UM, tak to chvíľu potrvá

anavixy
3. mar 2025

Ano, kludne mozes dat menej a castejsie ak to tak dietatu vyhovuje. Alebo aj dat 120 a o dve hodiny zasa 120, potom mozno zasa o 3 alebo 3,5 ci 2,5 alebo zasa 2.. chapes, ide len o to co vyhovuje dietatu tak, aby bolo spokojne, syte, negrckalo a prospievalo. Radsej menej a castejsie ako obrovske davky á 4h.