icon

Ako správne meniť a skúšať mlieka pre bábätko?

7. dec 2023

Syna mam od narodenia dokrmovanneho Bebou Comfort. Zozaciatku mu celkom sedelo, aktualne mam pocit ze sa po nom puci, a nie je uplne spokojny, dokonca ho zapeka a boli brusko.
A teraz co? Mozem nabehnut do lekarne, drogerky a proste kupit nejake ine a skusit? Ak nesadne tak dalsie??
Alebo ako sa dopracovat k spravnemu?

kati301
7. dec 2023

Ak nemá nasadila by som probiotiká+espumissan, môže mu to pomôcť a nebude treba meniť mlieko, ale každopádne nejako tak ako si napísala, spraviť si prieskum že ktoré odporúčajú mamičky najviac, i keď je to veľmi subjektívne, a testujes minimálne mesiac, ideálne až dva a potom meníš ak nesedí..

makodob
7. dec 2023

Ahoj, ono može potrvať, kým nájdeš to správne mlieko. Celkovo je najlepšie pre bábatko materské, skús pouvažovať nad odkupovaním materského mliečka od nejakej mamičky v okolí, teda ak si s tým ok. Prípadne ti odporučím kupovať kravské so štiepenou kravskou bielkovinou (tie komerčné majú označenie HA a sú jemne akoby horké, ale bábatkám to nezvykne vadiť), alebo s jej nižším podielom, je ľahšie stráviteľné a vyhneš sa do budúcna aj alergiam. Pozor nehovorím o laktóze, ale o kravskej bielkovine. Najlepšie, čo je na trhu je Loulouka, je to švajčiarske bio mlieko. Majú aj kozie, to je lepšie, ale má takú inú chuť. Inak z tých komerčných, len treba skúšať, ktoré bábatku sadne. Držím palce ❤️

anavixy
7. dec 2023

Kazde mlieko treba davat aspon 3-4 tyzdne aby sa dalo povedat, ze sadlo/nesadlo. Samozrejme ked ma dieta ocividne po nejakom mlieku bolesti alebo ine problemy ktore zjavne suvisia s mliekom, tak sa moze zmenit skor, ale proste ten traviaci trakt potrebuje cas aby si zvykol na zmenu. Niektore mamicky nerobia nic bez vedomia lekara, ale inak ano, mozes nabehnut do drogerky a proste kupit ine mlieko, ale mozes sa aj poradit s pediatrom, ci staci zmenit za inu znacku, alebo ci su tam napr znamky nejakej intolerancie ci alergie, alebo ci skusit najprv nejake kvapky, probio (aj ked v tomto mlieku myslim su nejake..) atd. Nepises kolko ma dieta mesiacov, tie koliky niekedy vobec nesuvisia s mliekom, resp. zmena mlieka nemusi pomoct, ale moze. 🍀