icon

Ako ste zistili, že vášmu drobcovi je už slabé umelé mlieko?

27. jan 2022

Ahojte. Ako ste zistili že vášmu drobcovi je mlieko slabé? Naša má 5 mesiacov a 1 týždeň a už od mesiaca mi pekne prespávala noci. Tieto dve posledné sa mi však budí a pýta papať. Najprv sme si mysleli že to bude zúbkami lebo už ju dráždia cez deň ale v noci aj tak spala pekne. Chodí spávať o tom istom čase. Bruško ju nebolí keďže sa naje a je spokojná a zaspí. Ešte mi napadlo či sa nemôže zobudiť že jej je zima lebo sa stále odkryje. Už papá príkrmy na obed na olovrant. Mám jej skúsiť nasadiť silnejšie mlieko?

anjelicek26
27. jan 2022

Co je prosim silnejsie mlieko? Najkvalitnejsie a najvyzivnejsie a tym padom "najsilnejsie" je 1ka mlieko. Toto moze pit az do troch rokov, vobec menit nemusite. Vyrobcovia najviac zarobia na kazdom pokracujucom mlieku, ktore mamicka kupi - lebo na neho uz neplatia tak prisne normy a narocna vyroba (na stiepenie bielkovin, na pouzite cukry, na aromy a vitaminy)... takze tak no, deti maju rastove spurty, zuby, sny, proste sa v noci budi, v tom veku je to uplne normalne.

mamina0078
27. jan 2022

Silnejsie? 😂 O tom som nepocula, ze nieco take existuje skor na noc nejaku kasu...

marianarem
27. jan 2022

Ak si myslis, ze sa budi od hladu, tak skor sytejsiu veceru by som skusila. Ale v tomto veku sa zvyky deri este dost menia, moze to byt take obdobie a onedlho mozno zase prespi noc.

zuzuliennka1
27. jan 2022

sytejsie na vecer nefunguje, je to naopak kontraproduktivne… zbytocne zatazis zaludok, silnejdie mlieko neexistuje, proste treba pokracovat s mliekom podla cisla vhodnym pre pol rocne dieta (to je myslim stale 1tka)
no a budi sa, lebo je to male polrocne babatko, vsetko sa to bude menit z tyzdna na tyzden… standardne tieto zmeny prichadzaju cca po 3 mesiacoch (v podstate az do asi jedena pol roka), teda nejaka forma regresie v 3-6-9 tyzdnov, 3-6-9 mesiacov,… treba sa na to nastavit a ono to zas prejde (a pride nieco ine)
polrocne babatko ti noc neprespi, ani rocne, v roku a pol mozno… tak to proste je a je to normalne

matkahelka
27. jan 2022

vyraz silnejsie mlieko som este nepocula?co to znamena? ze jej do vody zarobis viac mlieka ako je uvedene davkovanie na krabici?skus na veceru nejaku kasu, i ked myslim, ze to nepomoze, deticky a obzvlast take male maju kadejake obdobia, spankovy regres je uplne bezna vec, i bez zubov.

evica17
27. jan 2022

No to ze prespala noc azrazu sa budi...to je rozne v tomto veku. Maly ma 15 mesiacov a tie obdobia sa striedaju a mozem robit co chcem. Vecera to neovplyvnila , proste je hladny , zobudi sa alebo sa vrti, napapa sa a spi dalej. Ja v tom problem.nevidim , ze za noc vstanrm k nemu raz, dva krat a dam papat. A ty mas este male babatko , ono vie co potrebuje a nemozes od neho ocakavat ze prespi celu noc. Je velmi.malo takych deti co to.sami.od seba zvladnu. A tak.aj so zaspavanim. (pokial teda reagujes.na jeho potreby a nenechas ho vyrevat ze to vzda a radsej bude spat ako ta volat)

nikpa
27. jan 2022

Ty riešiš že 5 mesačne bábo sa posledné 2 noci budí? Keď to bude robiť aspoň mesiac tak možno by som sa zamyslela ale pri bábätkach je úplne bežné, že sa im mení spánkový režim bez zjavnej príčiny. A slabe mlieko neexistuje. Podľa teba aké je silnejšie? Čo jej tam spravíš zapražku? 😄 Keď myslíš UM od 6 mesiacov, to nie je silnejšie

autor
27. jan 2022

Silnejšie som myslela tak že prejsť na ďalšie z 1tky na 2ku...ja som len uvažovala netreba ma zjesť 😛ale chápem a ďakujem vám za odpovede uvidíme čo bude ďalej 😊

lubi40
27. jan 2022

prestal priberat na konci 4teho mesiaca bol na hranici podvahy. Zacala som prikrmovat, lebo z flasky pit nechcel. Bol to trochu boj, ale postupne sa to upravilo a V 6 mesiaci bol uz zase normalne buclate babatko.

ibrunova
27. jan 2022

Áno, ja som takto prešla už na dvojku a vrátilo sa to do normálu.

nevenka
27. jan 2022

@anjelicek26 veru tak, nase tretie je kojene a krasne mi spalo cca do 5 mesiacov a teraz ma 13 a koji sa v noci co 2 hodiny. A popritom sa naladuje kase, mlieka, vody vecer - nie je to hladom proste. Roboli mi to aj dvaja starsi. Takze tak, pravsu mas, deri sa nebudia len na hlad. Ale uz ovela viac vnimaju, spracuvaju, mozog sa vyvija, sniva sa im, do toho separacna uzkost atd...

anjelicek26
27. jan 2022

Ale dvojka je "slabsia" ako jednotka... tam sa predpoklada, ze dieta uz zacina jest 1-2-3 prikrmy denne a nie je potrebne jeho cely kaloricky/vitaminovy/mineralny prijem pokryvat mliekom. Nikto ta nechce zjest, len toto je celkom logicke. Keby je dvojka silnejsia ako jednotka a dieta este k tomu pekne papa, dieta skonci ako riadna buchticka ;)

00momo
27. jan 2022

Pripnwm sa môj malý ma 6mesiacov a skúšam mu dávať prikrmami a on vôbec ich nechce dam mu trošku na lyžičku nech ochutná a jeho napína je to normálne? A mlieko este stále máme 1.

mamina0078
27. jan 2022

Autorka stačí pozrieť zloženie a tabuľky na krabici UM alebo internete najsilnejšie je 1 presne kvôli tomu ako @anjelicek26 píše. Ale od 5mesiaca ja osobne už by som dávala večeru, je veľmi málo bábätiek, ktorým v takom veku stačí len UM na celú noc a skôr sú to výnimky... Ja som začínala prikrmovať desiata, večera - presne kvôli tomu aby sa nebudil od hladu, obed, olovrant. Ten obed je u 5 mesačného kúsok nelogicky keďže cez deň ho vieš častejšie kŕmiť a nemusíš ho až tak zasýtiť ako na noc aby sa ti nebudil od hladu.

mamina0078
27. jan 2022

@00momo ja keď som začínala s prikrmami tak nikdy nenapinalo ako na začiatku keď odmieta alebo kúsok vypluje je to normálne predsa nová chuť a konzistencia ale napinanie by som asi riešila s pediatričkou nech máš istotu.

anjelicek26
27. jan 2022

@00momo moja dcerka bola do roka cisto na mlieku...proste ignore... krvny obraz ukazkovy, potom sa rozbehla... ponukali sme stale, o to nic...ale kaslala na to...od roka sa rozbehla, zeleninu, ovocie papa dodnes na kila, absolutne zdrave dieta, bez chorob a vsetkeho...takze sa nic "nedeje", ked dietatko nechce...A spala nastastie cele noci ;)

00momo
27. jan 2022

@anjelicek26
@mamina0078 moj ked spapa tak trosku z hruskovej vyzivy ale fakt len 1-2lyzicky ale co sa tyka zeleninovych prikrmov odmieta napina ho a robi cirkus stale ked sa mu snazim dat vyzivku alebo kasicku. Takze mozem kludne počkať ci sa to nezlepší??

mamina0078
27. jan 2022

@00momo ja som začínala s čerstvými potravinami ovocím aj zeleninou. Ovocie som nevarila (okrem jabĺk tie zo začiatku som podusila, neskôr ibastrúhala) len rozmixovala alebo popučila. Zeleninu som varila a pridala len kvapku bio repkového oleja kvôli vitamínom rozpstným v tukoch a po uvarení rozmixovala. So zeleninou - mrkvou som začínala tak, že som pridala najprv do ovocia a až potom samotnú. Neskôr som nové zeleniny pridávala k mrkve. A postupne rôzne varianty a kombinácie. Výživy samé o sebe som začala dávať až v roku ale stále som uprednostňovala čerstvé ovocie. To isté aj kaše dávala som domáce (pohánkovú, krupicovu, ovsenu, ružovú). Tie kupované ani mne veľmi nechutia tak nechcela som ich dávať aj dieťaťu, to čo sama nemám rada. Ešte som zabudla nie všetko, som vždy dávala v kombinácii s niečím ale každú novú potravinu vždy s niečím, čo už poznal a až potom samotnú.

zuzuliennka1
27. jan 2022

netreba ale naivne verit, ze ked okrem mlieka zrazu pridas aj prikrmy, kase,.. ze dieta bude lepsie spat a ze ked ti to zatial jest nechce - tak preto sa budi… malokedy to zaberie, povedala by som skor, ze vobec… nemusis na vecer dieta natlacit jedlom, aby teda lepsie spalo, to zvykne byt naopak, ako som pisala - zatazis ten maly zaludok a bude hore rovnako, mozno aj viac… deti sa v noci budia z kadejakych pricin, najcastejsie proste len preto, ze je to normalna vyvojova faza a prejde to, nebude to trvat 10 rokov.. tvoje dieta ma pol roka, v dobrom ti odporucam psychicky sa nastavit tak, ze minimalne dalsieho pol roka az rok, to bude ako na hojdacke, raz bude spat super, potom budu aj prebdene noci, prip. velmi skore budicky.

autor
27. jan 2022

@zuzuliennka1 jasné rozumiem ja som to akože nemyslela v zlom. Len ma prekvapilo to že sa budí lebo naozaj od mesiaca ona spala do rána tak asi na to nie som zvyknutá alebo čo 🙈😄ja chápem že sa to bude meniť.. Len mi to napadlo lebo najedla sa a hneď zaspala nestihla som ju dať a i odgrgnúť a pritom na večeru má 120ml ako bežne cez deň.