icon

Ako zaviesť harmonogram papania pre šesťmesačného bábätka?

bednarka24
29. máj 2025

Ahojte. Prosím poraďte mi ako zaviesť “harmonogram” papania u 6 mesačného bábätka. Sme na UM a vypije do tých 150ml každé 3 hodiny cca, niekedy po dlhšom čase. No nepapa vždy v rovnakom čase (Priberá dobre). Spánkov máme počas dňa väčšinou 3- ráno okolo 9, potom okolo pól 1 a okolo 4, uspavat večer chodievam okolo 19-19:30. ( denne spanky nemava nejak extra dlhé ) Na obed dávam zeleninu s mäsom, raz do týždňa žltok. Skúšala som dávať aj ovocie, no zatiaľ mu moc nechutí. Len mi to proste nejak nevychádza časovo kedy dávať desiatu , a neskôr olovrant 🤷🏼‍♀️😀 ďakujem za rady

really8
29. máj 2025

@bednarka24 no zacala som vzdy doobeda. Aby sa nestalo ze cez noc ho bude boliet brusko ale vyriesili sme to uz cez den. Je jedno ktore mlieko doplnis/nahradis
Ja som rano dala mlieko a pred prvym spankom prikrm, potom po spani mlieko a pred spanim zase prikrm a vecer mlieko

lucia13022023
29. máj 2025

Keď ma 6m, nepotrebuje olovrant, deisatu a obed. Stačí mu jest raz do dňa a potom pomaličky pridávať jedlo. O 11 by som dávala zeleniovy prikrm vo vašom prípade.

bednarka24
autor
29. máj 2025
@lucia13022023

Keď ma 6m, nepotrebuje olovrant, deisatu a obed. Stačí mu jest raz do dňa a potom pomaličky pridávať jedlo. O 11 by som dávala zeleniovy prikrm vo vašom prípade.

@lucia13022023 dávam mu v takom čase obed, musí byt oddýchnutý a nie veľmi hladný inak nechce moc papať 🤷🏼‍♀️😀
Dr mi vravela na poradni ešte minulý mesiac aby som skúšala dávať všetko 🤷🏼‍♀️

januska12323
29. máj 2025

Zatiaľ stačí obed, neskôr bude menej spať s viac jesť, neponáhľaj sa.

lucia13022023
29. máj 2025
@bednarka24

@lucia13022023 dávam mu v takom čase obed, musí byt oddýchnutý a nie veľmi hladný inak nechce moc papať 🤷🏼‍♀️😀
Dr mi vravela na poradni ešte minulý mesiac aby som skúšala dávať všetko 🤷🏼‍♀️

@bednarka24 mnohé 6m deti ktoré sú na UM začínajú vtedy s prikrmami, nie to aby mali tri jedla denne 😁 ved to je veľa na ten malý organizmus a načo zbytočne zaťažovať tráviacu sústavu.. Ak normálne priberá a prosperuje, nedávala by som mu desiatu, olovrant a aj obed. Ale to som ja. Niektoré deti majú v 9m už aj segedin zavedený 🤣