Beba Supremepro 1 a zápcha

daniela_p
18. sep 2022

Ahojte, moja malá má 15 dní, a deň a pol nekakala 😞 sme na UM (Beba supremepro 1), ja si odsávam mlieko a má ho 2x denne. Ja už som zúfalá, skúšali sme už asi všetko - cvičíme, masírujeme, na bruško dávame, Biogaia jej dávam a aj Espumisan L na odporučanie doktorky .. len ja už neviem ako jej pomôcť 😞 skúšali sme aj teplomer do zadočku viackrát a stále nič, rovnako nepomohla rektálna rúrka.. dávame jej aj vodu a feniklový čajík .. máme s tým problém asi týždeň, čo tam malo kaká, no teraz to najdlhšie čo nekakala .. máte nejaké rady ako jej pomôcť? Je to mliekom? Treba jej ho zmeniť ? Dr mi napísala nejaký nutrilon, ale ešte nech skúšame tie veci, co som popisala vyššie ..

petkasaurus
18. sep 2022

@daniela_p ahoj, mojej malej praveze toto robil nutrilon, nekakala aj 4 dni a presli sme na bebu.. My sme davali este sabsimplex, je silnejsi nez espumisan ale najviac zatiaľ zabrali babycalm kvapky.

17alexis
18. sep 2022

@daniela_p nasa mala ten problem pri inych mliekach, co sme skusali. Kakala iba s rurkou, zriedkavo sama. Kupili sme antikolikovy Nutrilon, kvapky Babycalm a dava take naloze, ze konecna. Mojho mlieka mam malicko.

daniela_p
autor
18. sep 2022

@petkasaurus
@17alexis
Dnes som jej nasadila sabsimplex namiesto Espumisanu, tak uvidíme lebo nám rúrka nepomáha .. a mlieko sa zatiaľ bojím meniť .. uvidím ako kvapky zaberú a keď nie tak ozaj asi musím zmeniť na nutrilon :/

17alexis
18. sep 2022

@daniela_p nasa mala aj Sabsimplex, aj Espumisan, no ona nemala problem s prdkanim, iba s kakanim. Po dohode s dr sme skusili zmenit este raz mlieko. Mozno by len stacilo dat do tej Beby kvapky Babycalm.

daniela_p
autor
18. sep 2022

@17alexis prdká aj ona celkom dosť, iba nekaká .. iba dnes som jej skusila dať sabsimplex, tak uvidím, nechcem jej to meniť každý deň .. len mi je jej ľúto, lebo sa drobček pučí aj zo sna :/ .. zajtra asi zavolám dr ohľadne zmeny mlieka … aj keď v piatok sme tam boli

17alexis
18. sep 2022

@daniela_p drzim palce. Ak jej zmenis kvapky, neublizi jej to lebo kazde su na nieco ine. Mne dr vravela, ze ich mozem aj kombinovat.

lu966
19. sep 2022

@daniela_p detičky pokiaľ majú umelé mliečko nemusia kakať každý deň môže to byť aj obdeň. Nie je pravidlo, že musí za každú cenu každý deň.

petkasaurus
20. sep 2022

@17alexis ahoj, mozem sa spytat ako to kombinujete? Nam pomohli babycalm, ale aj tak som zvedava. Lekarnicka hovorila, ze raz dat napr. sabsimplex a obmienat, dalsi krat babycalm. Ja by som to dala aj naraz. Dakujem.

17alexis
20. sep 2022

@petkasaurus ja davam uz iba babycalm, ale dr vravela, ze mozem dat aj babycalm aj sab simplex normalne spolu do flase lebo ide o rozne lieciva. Cize dala by som 10 kvapiek toho a 10 toho.

daniela_p
autor
20. sep 2022

@lu966 ja viem, že kojené deti nemusia mať často stolicu … a ona sa pučí, bolí ju bruško, čiže to jej to vadí keď ju nemal každý deň …

lu966
20. sep 2022

@daniela_p ja som dávala kvapky ale mojej pomohlo aj masírovanie bruška olejčekom a veľmi jej pomáha čajík doteraz.

daniela_p
autor
21. sep 2022

@lu966 tiež masírujeme s pupikom, dávame aj vodu sj feniklový cajik .. ale dnes ideme zmeniť mlieko na nutrilon colics .. tak dúfam, že zaberie

lu966
21. sep 2022

@daniela_p ja som zmenila z Beby na Sunar expert AR a musím povedať, že veľmi sadlo ale viem je to veľmi individuálne. Hneď ako som zmenila na toto som nemusela ani masírovať ale ako vravím každému dieťatku sedí niečo iné.

daniela_p
autor
21. sep 2022

@lu966 tak dúfam, že ten nutrilon jej pomoze, keď nie, budeme musieť skúšať ďalej :(

innaa
28. okt 2022

@daniela_p a moja kojena ma vkuse stolicu 😳by som.mohla menit plienky kazdu pol hodinku 😳

daniela_p
autor
28. okt 2022

@innaa to aj mysme tak mali a veľmi objemné, plná plienka a ona ešte rozbalená dokázala ďalších 10 minút kakať 🤦🏼‍♀️ .. na gastro povedali, že to neni dobre .. skúšame zas ďalšie mlieko hypoalergenne .. teraz má stolicu ako plastelína a trápi sa .. ja už som maximálne zúfalá .. o grcaní ani nehovorím …