icon

Čo robiť pri častom grckaní 3-mesačného bábätka na umelom mlieku?

kakuskalianka
8. nov 2025

Dobrý večer chcela by som sa s vami poradiť moja 3 mesačná dcera často grcka po nakrmeni môže to byť reflux? Grcka aj viac krát za sebou v noci je dosť nepokojná mám to začať riešiť s lekárkou ? Budem rada za vaše rady 🙂

majus2323
8. nov 2025

@kakuskalianka samozrejme. Riešte. Uľaví sa jej

kuriatko77
8. nov 2025

@kakuskalianka určite áno

anonym_8ae80e
9. nov 2025

Jednoznačne lekár a potom môžete skúsiť kŕmiť vo vyvýšenej polohe v polosede a po kŕmení v nej zotrvať 10-15 minút, odgrgávať aj počas kŕmenia, nie len po, antirefluxný vankúš, zdvihnúť jednu stranu postieľky, poloha na brušku, ležanie na boku na ľavej strane, vyhnúť sa prudkej manipulácii s bábätkom tesne po kŕmení, ak treba prebaliť tak nezdvíhať nohy, ale prevaliť z jedného boku na druhý.

anonym_da870b
9. nov 2025

Skúsiť môžeš, ale do 10 mesiacov je to fyziologická záležitosť. U nás grcanie aj 20x za deň, ale priberal ako mal. Nič sa neriešilo, len bežne opatrenia, čo všetci poznajú. Prešlo to v 7 mesiacoch, keď mal na plno zavedené tuhé prikrmy, išli sme hneď BLW.

slavomira236
9. nov 2025

@kakuskalianka moj grcal skoro do roka prudom. Preto som aj kojila aj dokrmovala . Ako babetko bol stale hladny. Nepomahalo ani zahustovanie mlieka nosenie po krneni. Na spanok mal vyvysenu postielku podlozenu jednu stranu. Vody sa ani napit nemohol. Ako odbil rok preslo to..reflux mu nepotvrdili lebo mu ho neukazalo boli sme na vysetreni 2 krat predtym som mu mala dat pit v inej miestnosti on to hned vygrcal a dokedy ho vzali pod pristroj uz mu neukazalo nic. Ja som syna prezliekala x krat vsetko ogrcane stale