Veľmi časté grckanie u dvojmesačného chlapčeka

bielavila
13. mar 2015

ahojte mamicky prosim o radu, som uz zufala, moj dvojmesacny syncek po kazdom jedeni grcka, neni to iba take odgrcknutie, ale poriadna grcka, ide z neho prudko a je jej vela. reflux nam vcera na sone na gastre vylucili. od coho to este moze byt ak to neni reflux?je relativne plne kojeny iba velmi zriedka ho dokrmim nutrilonom ked ma celu vysaje a este si pyta jest, ale stava sa to zriedka. obcas mu dam napit fenikolovy cajik. pri grcani neplace ani sa nekruti z coho usudzujem ze ho nic neboli. papa rad a vela, kojim ho aj 45 minut, uvazujem ci to nemoze byt tym ze vypije viac mlieka ako potrebuje a preto potom grcka. neviem si rady co robit a ako mu pomoct. lekarka povedala, vraj z toho vyrastie, ale ja sa bojim, ze ho to prilis vycerpava, lebo tym ze sa vygrcka tak si pyta zasa jest. mali sme super rezim ked jedol kazde 4 hodiny ale teraz ako grcka je hladny akoby stale. cize ho nakojim, on to vygrcka a zasa je tym padom hladny a tak dokola. poradte co by to mohlo byt ak mate podobne skusenosti. aby sim nezabudla dodat, ze takto grcka posledne 2 tyzdne. dakujem moc

larnaca
13. mar 2015

ja by som to pripisovala refluxu, možno to dobre na sone nevidela, neviem, alebo aj tomu, že sa prejedá 🙂 často sa to stáva, dobré info je o tom aj na www.mamila.sk, myslím pri téme reflux, je tam písané, že kedy si mamičky mýlia reflux a kedy to práve nie je o tom, ale o prejedení sa, o manipulácii s bábom a podobne. My sme reflux mali a okolo 2M začala papať pomenej, ja som jej stále dávala, a grckala ešte viac, až som prišla potom na to, že má silnejší ťah a stačí jej už kratšie piť. Pozri tú mamilu a tiež o grckaní je písané dosť aj tu vo Wiki na Modrom koniku, držím palce! a tvoje mliečko je na to najlepšie 🙂

alicka850
13. mar 2015

My mame podobny problem,syn bude mat 3 mesiace. Zatial dobre pribera,takze to neriesim. Skusala som Nutriton aj Gastrotuss,ale nepomohlo. Asi tyzden nekonzumujem kravske mlieko a situacia sa pomaly zlepsuje. Neviem,ci je to tym,alebo z toho pomaly vyrasta. Posledny tyzden mam menej mlieka,asi laktacna kriza,takze papa menej a casto,aj kazdu hodinu a zda sa mi ze grcka menej. Skus syncekovi davat menej a castejsie,podla mna 4 hodino y interval ako pises je dost dlhy.

lolonka
13. mar 2015

ahoj...mne tak malý veľa grcal...tiež priberal dostatočne...ale mi stále plakával..................nakoniec som našla v lekárni nutriton..je to na zahustenie...odsávala som si mlieko a zahusťovala týmto práškom...po tom sa malý skľudnil...a vôbec negrcal...a konečne mi prespal celé noci....dávala som mu to do mlieka, pokiaľ nemal tuhú stravu..

bielavila
autor
13. mar 2015

@larnaca dakujem, urcite to neni reflux, skumali ho tam snad tristvrte hodinku a ta priklopka bola krasne uzavreta, navyse mi vraveli, ze by hrozne plakal pri refluxe, ze to sa mu vracia ta stava a je to pre deti priserne neprijemne a nas neplacka vobec. skusim kuk co si poslala, dakujem
@alicka850 aj nas pribera pekne, len sa o neho bojim lebo iba teraz sme si ho dopiplali, narodil sa totiz s vahou 2kg a schudol na 1,7kg, konecne nam zacal vyzerat ako babatko a teraz to grckanie, bojim aby nezacal chudnut, no ono tie 4 hodky su iba tak orientacne, vacsinou si pytal kazde 3, 3,5, v noci kazde 4. krmim ho kedy on si vypyta. teraz je to castejsie, ale to bude tym grckanim podla mna.
@lolonka o tom nutritone som citala, ze je fajn, len ja uz nechcem odstriekavat, natrapila som sa s tym skoro mesiac kazde dve hodny, konecne sme sa rozkojili... tak neviem ci ma zmysel mu dat pred kojenim z flasky ked to zarobim s luckou? mozem aj takto podavat? a je aj na predpis?

dzejn80
13. mar 2015

Mala som podobne s oboma synmi, reflux vyluceny, starsi prestal v 1 r., mladsi v 10 mes. Dovtedy sablili po kazdom jedle. Mierne pomohlo, ked som zacala prikrmovat, ze jedlo bolo tuhsie, ale stacilo sa napit a uz to islo. Farebne saty, vsetko pogrckane, mala som zo 40 podbradnikov.

dzejn80
13. mar 2015

A este mi dr povedala, ze sa "prezieraju", ked sme boli na sone, maly vypil 230 ml, u neho bezne, ja som to neriesila, normalna davka ... ale dr vyplestila oci, ze 6 mesacny taka davka ...

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 ja si tiez myslim, ze sa moj preziera, lebo ked sme boli vcera na sone krmila som ho asi 15 minut a lekarka povedala, ze jeeeeeeej aky ma plny zaludocek, a ja ze co??? za 15 minut plny? ja ho doma krmim aj 45 minut...tiez som si myslela, ze je to ok, ale ked ho odpojim od prsnika tak place, cize si vzdy myslim, ze este chce jest. tak neviem mam ho krmit na minuty? to mi pride divne, ze si budem stopovat cas 🙂 som myslela, ze vie kedy ma dost 🙂

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 inak aj ja mam doma asi 30 podbradnickov a denne minieme aj 8

lolonka
13. mar 2015

@bielavila ...no neviem..možno by aj to pomohlo s tou luckou..však skús..mne to lekárka vtedy predpisova.ale to bolo pred 7 rokmi...

jana_eyre
13. mar 2015

@bielavila moj prvy syn takto grckal - casto, vela a potom vzdy vsetko zajedal dalej.. bolo to tak dookola - lekarka nam vravela, ze iba proste prekrmujem a nemam mu davat ked si pyta.. ale ja som mu davala, uz som toho mala dost, ze revaval kazdy den od 18tej do 22 a nie este pocuvat rev aj za to, ze mu nedam mlieko, ked chce.. nakoniec v 11tich mesiacoch mu robili sono /z ineho dovodu/ a prisli na to, ze ma nevyrazny ger..

za cely ten cas priberal az moc, takze mozno za jeho grckanie mohol reflux spojeny aj s tym, ze papal naozaj vela.. ale vyrastol z toho, hoci on dodnes zvracia casto - jemu lahko zabehne, vacsie kusky mu prestali robit problem az teraz v 3ch rokoch.. ma vela slin a tiez sme pobehali par vysetreni, reflux uz ale nema, ten sa mu upravil..

Neboj sa, ak maly je spokojny, pribera, rastie a ked aj vygrcka a dopapa - je to ok.. v takom nizkom veku babatko pyta papat casto aj bez toho, ze vsetko vygrcka..

jana_eyre
13. mar 2015

@bielavila inak babo sice vie, kedy ma dost, ale nikdy nema dost toho super pocitu, ze je na tvojom prsniku - preto cuca a cuca, hoci je aj plne 😀

dzejn80
13. mar 2015

@bielavila
Ja som starsieho nemohla kojit, takze tam som vedela kolko vypil, ale maldsi bol plne kojeny, tiez by bol schopny byt na prse aj pol hodku a ked som ho chcela dat prec, tak plakal. Takze tiez som myslela, ze este chce, ale on sa tak uspaval, naucila som sa rozoznat, kedy taha uz len dudel a nepije. Ale kedze on bol velmi citlivy na akykolvek pohyb, naucili sme sa zaspavat na prse po leziacky a ja som sa potom len odplizila, aby som s nim nemusela hybat 🙂
Inak som citala, ze dieta je schopne si potrebnu davku mlieka vytiahnut do 10 min. vsetko ostatne uz je len, ze ta pouziva ako dudel. No u nas by to pasovalo.

bielavila
autor
13. mar 2015

@jana_eyre dakujem za odpoved, a co to je nevyrazny ger? zaujalo ma aj to, ze ti plakal od 18-22, moj zacina mrncat tak od 19-22, doteraz to nerobil az teraz posledny tyzden, ale kezdy den, neni to, ze uplne rev, ale vidno, ze je taky nespkojny, obcas zamrnci, obcas zaplace? je to taky nejaky plackavy cas ci co?

bielavila
autor
13. mar 2015

@jana_eyre ahaaaaaaaaaa takze tam je pes zakopany 🙂 ja inak kojim cez kolbuciky, myslis, ze to plati aj pri klobuciku?

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 zeby to bolo tak aj u nas? lebo tiez vidim, ze ku koncu netaha ako na zaciatku iba tak dudlikuje, ale ja som ho nikdy neucila spinkat na prsniku, kojim iba par tyzdnov totiz, dovtedy som odstriekavala a krmila z flase. syncek sa mi narodil velmi predcasne a bol strasne malinky, nevladal tahat z prsnika a kym sa naucil tahat z prsnika tiez mu to dlho trvalo, doteraz sa nevie prisat bez klobucika, ale sme radi, ze aspon takto fungujeme. naucila som ho zaspavat sameho v koliske hned po dokrmeni, ale je mzne ze si zvykol na prsnik a teraz si ho tak oblubil, ze chce na nom zaspavat 🙂 neviem je to moje prve babo a nemam skusenosti a este u nasvsetko prebiehalo tak nenormalne...☹

bielavila
autor
13. mar 2015

skusim ten neutriton, snad pomoze

lafamme
13. mar 2015

MY SME MALI TO ISTé, DáVALA SOM FRANCúZSKE MLIEKO A čo najmenej s ním po papaní hýbať, je to síce blbá rada, ale skús o najskorej prikrmovaŤ, TO BY MALO POMOCŤ.

luci5
13. mar 2015

aj moj adcérka grckala pokaždom papaní, v dvoch mesiacoch mi povedali že je to reflux, upravilo sa jej to ked som jej dávala nutrilon AR- čo je protirefluxové mliečko. viem že kojíš,, ale skús to, deti negrckajú že sú prejedené, tam musí byt chyba a doktorom nemusíš verit že to nieje reflux. moja ho mala a ako píšeš ty tiež nikdy neplakal, nemrvila sa, jednoducho bola kludná, grcla a pohoda 🙂 taktiež normálne priberala, ale tým že grckala pýtala aj častejšie papat. Okolo jedného roku to vymizne, potom už len občas🙂 tak pevné nervy, určite vyrastie z toho

dzejn80
13. mar 2015

@bielavila
Pozri, rob tak aby vam to obom vyhovovalo, nedaj sa odradit, urcite nerobis nic zle, mama najlepsie vie, co jej dietatko potrebuje.
Ja som sa tiez napocuvala preco zaspava na prsniku a bla bla, ze ako si ho naucim, tazko budem oducat a pod. Aj som skusala inak, ale jednoducho sa nam nedalo.
Ak mate vyluceny reflux, mozes skusit Nutriton, tym sa zahustuje mliecko, je to bez predpisu v lekarni. Ale ak kojis, to bude podla mna narocne a hlavne pchat mu flasu, ked sa konecne kojite, podla mna nie je moc dobre. Davaj ho do zvysenej polohy, pri prebalovani mu velmi nenadvihuj nozky, babatka su ako presypacie hodiny, zdvihnes nohy a hned to z nich leti von 🙂.
A co sa tyka toho vecerneho palcu, to budu tzv. koliky. Nejedna sa o skutocnu koliku, ale babo nema dostatocne vyzretu nervovu sustavu a po celom dni, plnom podnetov, je unavene a nevie uz co zo sebou, tzv. " nevladze ani spat" ... prejde to okolo 3 mesiacov, u nas v 3,5. A zrazu zo dna na den budes mat usmiate dieta 🙂)

bielavila
autor
13. mar 2015

@lafamme co je to francuzke mliecko?

bielavila
autor
13. mar 2015

@luci5 vyskusam, opytam sa lekarci ci mi to odporuca 🙂

bielavila
autor
13. mar 2015

@luci5 ale ja som to videla na sone, men lekarka ukazal tu uzavretu priklopku, vsetko bolo ako ma byt, boli tam dve lekarky a skumali ho pred jedlom, po jedle, po 10, minutach potom po pol hodke, a vzdy to bolo dobre. myslim si, ze nemam dovod neverit im, ze to neni reflix, aj ked teraz uvazujem, ze pojdem este aj inde na sono

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 ja by som nerada naucila spat ho na prsniku aj ked sa mi zda, ze uz sa na to naucil sam 😀 ja mam pre neho taky specialny madracik antirefluxny kde je vzdy vo vyvysenej polohe- vola sa to coconbaby red castle, je to pre predcasniatka a deticky s refluxom. snad nam pomoze...a ta koliak to je zaujimava vec, cize to nie su bolrsti bruska? je to iba kvazi "prepodnetovanost"??? no pekne a ja som nevedela co to je, uz ason viem, ze to neni nic vazne 🙂

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 a da sa tej kolike nejak predist, pomoct babatku aby ju nemalo? napr kolisat, hojdat babatko? ja som dost proti tomu aby mi babo zaspavalo na rukach a aby sm ho ucila na hojdanie, ale ak to pomoze tak idem do toho 🙂

dzejn80
13. mar 2015

@bielavila
Jasne to verim, ved ani ja som to nemala v plane, len jednoducho ked som ho odpojila, tak pustil rev jak tur 🙂 a nebolo ho mozne inak utisit, len mu ho vratit 🙂 potom pocuckal, zaspal, po case sa zobudil, trochu sme sa prebavili a znova to iste, kojila som na poziadanie, a on teda ziadal aj kazdu hodinu .... Dobra stranka okolo kojenia je www.mamila.sk.

dzejn80
13. mar 2015

@bielavila
U nas nezaberalo nic, jedine nastoknut na prso ☹ ale kamoske pomohlo ked si davala vyssie davky magnezia a cez mlieko malej, bola poodstatne kludnejsia.

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 magnezko je fajn napad .-)

bielavila
autor
13. mar 2015

@dzejn80 ja som cez tu stranku mala laktacnu. poznam ju, skusim sa v nej hlbsie pohrabkat, mozno najdem nejake triky a tipy 😀

jana_eyre
13. mar 2015

@bielavila neviem ci to je aj cez klobuciky - zrejme ano, ved aj tam citi tvoju vonu, nieco ukludnujuce v puse - tak aj to je urcite prijemne :D

inak ten plac - myslim ze to je taka prava kolika - pretoze nech som cvicila jeho nozickami, masirovala, davala espumisan, nejedla nic ine len suche rozky a vodu - jednoducho plakal kazdy den rovnako, az bol fialovy od kriku - takze ako som citala, je to sposobene este nedostatocne vyvinutou nervovou sustavou.. Preslo ho to po tretom, alebo stvrtom mesiaci a odvtedy bol uzasne usmievave babo..

tak drzim palce aby sa to coskoro vsetko zlepsilo 🙂

nezabuddka
13. mar 2015

@bielavila ahoj, neviem na dialku posudit nevidela som tvojho syna, ale dolezite je aby mal pocikane plienky a priberal. z ostatneho vyrastie 🙂 .