icon

Do akého veku sa má dávať umelé mlieko?

8. júl 2023

Ahojte baby ja nekojim zo zdravotných dôvodov len ma zaujíma že dokedy budeme kupovať Nutrilon ďakujem za odpovede 😊

patka06
8. júl 2023

Ja som dávala do roka, potom už dcéra mlieko piť nechcela, to už mala normálnu pestrú stravu - tak sme prešli na mliečne výrobky, občas si dala krabicové

4stanka4
8. júl 2023

Do roka, potom začala piť kravské z družstva a nakoniec sme ostali pri 3.5% z krabice. Doteraz ma rada mlieko, bude mať 3 roky

luliu
8. júl 2023

Každý ako mu to vyhovuje. Zväčša cca do roka. Ja som dávala do 4

autor
8. júl 2023

@luliu a to znamená že mliečko stále ponukat ? A keď bude chcieť bude a keď nebude chcieť tak už nemusi mať ? Alebo ako to že niekto dáva aj do 4 rokov :D

luliu
8. júl 2023

Ja som dávala do 4, lebo syn zle jedol, naozaj zle a mlieko mu chutilo, takže som dávala radšej umelé.
Ak dieťa normálne jedáva, nemá žiaden problém, kľudne v roku dat už kravské 3,5%. Napr. dcéra mlieko nechcela, cca od roka už nepila ziadne

ivangeline
8. júl 2023

Rozne. Do roka sa osporuca. Niekto dava aj so dvoch. Iny uz pred rokom prestava,lebo dieta pekne papa a nepotrebuje.

helcanw
8. júl 2023

Nutrilon mi syn pil od 8tyzdnov do cca roka, potom smw prešli na kravské 3,5%. Teraz bude mat 3 a kravské mlieko pije ráno a večer - lebo si ho pyta. Niektoré deti už nechcú pit len tak mlieko a niektoré piju/ jedia len to 😂🙈 moja neter pila hádam do 5 rokov 1,5l mlieka denne - keby pila UM rodina by zkrachovala 🤦‍♀️

lubka261
8. júl 2023

Ja som davala do 2 rokov,mala som v plane tak cca do 3, ale zo dna na den zacal odmietat tak som to nechala tak.. ono je v tom viac vitaminov a vsetkeho co dieta potrebuje na vyvoj ako v krabicovom. No moj uz ani to krabicove potom nechcel 😁

thoughtfulweirdo
8. júl 2023

Ja som dávala do 3, lebo to bol taký rituál 😁 potom raz dcéra povedala, že už jej netreba, tak sme prestali.

anavixy
8. júl 2023

Asi hlavne podla toho kolko bude papat ine jedlo. Ak papa plnohodnotne porcie zdravej vyvazenej stravy a tym padom ma dostatol vitaminov atd., tak umele mlieko nepotrebuje a moze cca po roku (skor nie) prejst na 3,5 percentne cerstve kravske mlieko (cerstve znamena nie trvanlive, nie priamo z vemena). Samozrejme ak dieta uz mlieko nechce, tak ho staci nahradit mliecnymi vyrobkami. Ale pokial bude papat malo normalnej stravy a mlieko stale pit chce, tak by som zostala pri umelom mlieku kym sa nerozje normalne, niekto odporuca aj do 3 rokov. U nas to je s jedlom bieda, takze 19m stale na UM a zatial neplánujem prestat.

marianarem
8. júl 2023

Podla mna je to potrebne len dokym nema dieta vsetko potrebne v tuhej strave. Niektore to tak maju uz aj pred prvymi narodeninami, ine az neskor. Moj pil UM do asi 2-2.5r, ale to uz len preto, ze mu chutilo. V podstate vsetko dolezite mal uz v roku v prikrmoch. Potom okolo 14-15m zacal prikrmy odmietat, ale este nebol schopny zjest dostatocne mnozstvo klasickeho jedla. Vtedy som dost dokrmovala mliekom, dokym si nenavykol. Potom uz len ako maskrta v podstate.

beata_k
8. júl 2023

Rocnemu by som urcite este necha UM. Rocne dieta nema tak pestru stravu a kravske mlieko ma nulovu vyzivovu hodnotu. Je to len biela voda.

WHO odporúča, že po 6.mesiaci veku dieťa nepotrebuje žiadne náhrady materského mlieka v množstve, ktoré predstavujú stravu, teda dieťaťu stačí plnohodnotná vyvážená čerstvá (rozumej aj varená, ale nie instantná) strava a ak ako rodina používate v jedálničku akékoľvek mlieko, tak to v takých množstvách aj dieťatku.

mima172
8. júl 2023

Moja má 3r2m a stále si ráno cucne UM. Bude ho piť dokedy bude chcieť, čisté kravské jej nebudem dávať (áno viem, že základom UM je kravské mlieko). Dôvod - fortifikácia UM.

mia_von_prag
8. júl 2023

Je to rôzne. Môj štvorročný nechce kravske, len Hipp. Dcera nechcela um od roka. Jedava jogurty.
Ten prvy rok je dôležitý, to mlieko určite treba. Od roka stačí uz len 330 ml buď mlieka alebo mliečnych vyrobkov.

autor
9. júl 2023

@mia_von_prag a stačí po Tom roku aj "nekvalitnejšie"lacnejšie ? ako Nutrilon lebo to je dosť drahe mesačne nás to vychádza okolo 400 eur aj s plienkami 🤦

patka06
9. júl 2023

To, že je lacnejšie neznamená, že je menej kvalitné.
Pri Nutrilone platíš aj za značku

rivini
9. júl 2023

Moj ma 1,5 roka a vecer mu este davam Nutrilon. Planujem tak do 2 rokov. Ako tu uz baby pisali, kravske mlieko je dnes uz len biela voda a navyse je tazke na zaludok. Plus to moje dieta este vela veci odmieta jest, tak mam aspon trochu istotu, ze niekde tie ziviny dostane…

autor
9. júl 2023

@patka06 no len pri iných mliečkach mi grckala tak či potom tiež nebude zase grckať 🤷

patka06
9. júl 2023

Tak by som neexperimentovala ak jej Nutrilon sedí.
Ale čím je dieťa väčšie, trávenie sa upravuje a tým aj grckanie po jedle. Samozrejme ak nemá žiadne zdravotné komplikácie

autor
9. júl 2023

@patka06 ale asi bude stačiť menej nie toľko ako pri narodeni

patka06
9. júl 2023

Celkom nechápem, novorodenec vypije určite menej ako ročné dieťa
Na druhej strane bude strava neskôr pestrejšia a potreba mlieka sa zníži.
Ako písala na začiatku, moja po roku mlieko ako také už nepila vôbec, proste ho nechcela. Dostávala len mliečne výrobky, krémové polievky a pod.

mia_von_prag
9. júl 2023

Ten prvy rok by som ešte neexperimentovala, ale po roku, keď jedava viac tuhej stravy a mlieko ma len ako doplnok 2x denne, môžeš skúsiť ponúknuť aj iný druh.
Mne dcéra po roku odmietala mlieko, ale občas si dá do pohára s kakaom aj Sunar. Skusala som Bebu, Hipp, Sunar. Mne najviac chutil obyčajný Sunar.

autor
9. júl 2023

@mia_von_prag a koľko asi ml mlieka mám dávať po tom roku dvoch ?

mia_von_prag
9. júl 2023

Robím1 alebo 2x denne 150 ml.

lenka_vi1
20. júl 2023

My sme dávali do 2 rokov lebo večer s mliekom zaspával a chutilo mu. Používali sme BEBA.

magda15
Odpoveď bola odstránená