icon

Dokedy môže doktorka predpisovať mlieko?

1. nov 2021

Ahojte baby, idem sa vás opýtať. Mala bude mat v decembri rok, sme od 4 mes na AR Nutrilone, zo všetkého ostatného zvracala. Prvé dva mesiace som kupovala normálne no potom mi dr povedala ze to mi môže aj predpísať, a vďaka bohu zato, kopec koruniek ušetrenych. Teraz mi jedna známa hovorila, že im predpisovala len do roka. Nemáte náhodou skúsenost, ak naozaj to dieťatko ma takéto problémy ze z každého mliečka zvracia, že proste iné jej dat nemôžem, môžu predpisovať dlhšie, alebo naozaj len do roka ?

anjelicek26
1. nov 2021

Ano len do roka, vacsinou s takychto dovodov len do pol roka, bud este rada za to... este stale ti zvracia? Tak uz nedavaj mlieko vobec, po roku ho nepotrebuje... papa ti pekne? Ak ano tak len rano a vecer a to potom take drahe nie je, vydrzi to dlhsie...

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 ona pije mliecko len večer a v noci a ráno, lenže v noci vstáva normálne každé 3 hodiny neviem to nijako zmeniť proste to tak je uz dlho. Ona aj z jogurtov zvracia. Nam ho vlastne v pol roku ešte len začali predpisovať.

sissy27
1. nov 2021

Ročné dieťa má už ako základ prijímať normálnu stravu, mlieko len ako doplnok, takže áno, max do roka.
Zvracia len z jogurtov a mliečnych vecí, alebo aj z klasických príkrmov? Ak je to hlavne z mliečnych vecí čo takto ich vysadiť? Môže to byť intolerancia / alergia.

anjelicek26
1. nov 2021

Tak ked vracia aj s jogurtov, tak je jasne, ze jej vadi mlieko. Na gastro co na to povedali? Co jej vadi? Nedavala by som dietatu dlhodobo nieco, na co moze mat alergiu.

kacena4
1. nov 2021

oficialne pediater moze predpisovat specimlieko len do 6 mesiacov (ak predpisuje dlhsie vratia mu to spat s tym, ze to musi preplatit...) , odborny lekar napr. gastroenterolog do 3 rokov na danu diagnozu

mattkapd
1. nov 2021

@kacena4 mne predpisovala doktorka do roka Sunar HA.. Potrebovala len papier od doktora ze ma muž alergie

mattkapd
1. nov 2021

Možno vyskúšať dávať mliečko z pohárika už a nie z fľašky.. Možno potom vyskúšať dat miesto mlieka vodičku.. Musíš vyskúšať kadečo co bude platiť na tvojho krpceka.. Držím palceky

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 na gastro nás ešte neposlali, povedala ze až po roku, že to zvykne zmiznúť

autor
1. nov 2021

@mattkapd ďakujem

anjelicek26
1. nov 2021

Tak to teda nie je tak uplne pravda, s laktozovej intolerancie vedia deti vyrast, ale s alergii na kravske mlieko teda neviem... kazdopadne syn ma laktozovu intoleranciu a ma ju teda silnu a dodnes...

autor
1. nov 2021

@anjelicek26 ďakujem ja sa som sa teda rozhodla ze sa objednam keď bude malej lepšie, momentálne soplime kašleme, a popýtam sa jej co ďalej, keďže naše problémy trvajú, kam nás pošle a uvidíme. Ďakujem ešte raz

eskop
1. nov 2021

Ahoj ak si z BA a okolia tak sa objednaj skôr mi čakáme na termín už od augusta a v januári mame termín🙂

anjelicek26
2. nov 2021

@eskop to mas pravdu, na tie terminy sa caka aj pol roka...termin spravit hned a potom sa dohodnut s lekarkou, neodkladat to...