Grckanie po umelom mlieku
Ahojte som prvorodička skoro 3 týždňovému babatku a chcela by som poradiť. Bábätko je na UM HiPP Pre HA. Po mliečku si niekedy odgrgne niekedy nie, neukladam ju hneď ale držím vo vyššej polohe a aj keď ju položím tak na klinovy vankúš. No po pár minútach vyjde z nej trošku mlieka. Neni to za každý kŕmenim. Ide o reflux? Mam skúsiť zmeniť mlieko alebo existuje na to nejaký ' liek' do mlieka?
Máme podobný problém, 5 týždnovy chlapec, tiež Hipp-ale combiotik 1. Spomínala som to na poradni, máme problém aj s tým, že malý strašne hltavo pije. Dr. mi kázala dať odgrgať aj počas jedenia (hoci potom občas negrgne po jedle), taktiež držať vyššie po jedle (pol hodinu) a ukladať jemne na bok - on si dáva už hlavičku sám na bok aj keď je na chrbte, no a keďže má koliky, dávame aj espumisan L. Že kým priberá, papať mu chutí a nevracia prúdom, tak je to bežné - aj keď pre nás ako rodičov nepríjemné 🫣
Nedávaš jej veľa? Možno menšie dávky a častejšie radšej dávať.

Existuje zahustovaci prasok Nutriton alebo sirup Gastrotuss alebo AR mlieka. Nic z toho si ale neordinuj sama, ries s pediatrom. Mlieko nie je potrebne menit. Pokracuj v rezimovych opatreniach - zvysena poloha, odgrgavanie (kludne aj viackrat pocas papania), neprekrmovat, “paced feeding”.
Za mna nie je dovod mu to podavat, ked nezvracia zakazdym, nezvracia velke mnozstva, pekne pribera, je to uplne prirodzene u novorodenca a malych babatiek, vyrastie z toho.