Je dobré zrušiť ranné mlieko dvojročnej dcérke?
Baby dcerka takmer 2r vypije rano 240ml mlieka ide o to , ze potom chce ranajkovat az okolo pol9 9 o 11:30 ide spat tak nestihame obed pred spankom kedze je plna z neskorych ranajok. Raz som nlieko rano nedala zjedla cely rozok z uhorkou a mrkvou. Nebol problem. Rozmyslam o zruseni ranneho mlieka.Je to ale dobry napad??
Podľa mňa je aj mlieko potravina a za mňa hodnotnejšia ako rožok. Moje deti majú radi jogurt, mlieko mi nikdy nepili, ale stále ide o mliečny výrobok Ani ten obed po spánku by som nevidela ako problém. Ale jasné, že jej mlieko môžeš zrušiť ak chceš.
Podľa mňa je aj mlieko potravina a za mňa hodnotnejšia ako rožok. Moje deti majú radi jogurt, mlieko mi nikdy nepili, ale stále ide o mliečny výrobok Ani ten obed po spánku by som nevidela ako problém. Ale jasné, že jej mlieko môžeš zrušiť ak chceš.
@mdse a i ja nevidim problem po spanku len ona vstava okolo 14:00
Na obed mi to pride neskoro. Ona je aj 40minut tym padom sa to vsetko natahuje..to je pravda mlieko je lepsie nez rokzok len tam dpapa aj zeleninku aspon.
Ano, davam ti povolenie zrusit ranne mlieko. Ale toto si sa aj maminy mohla spytat, alebo priatelovej mamky.
@cyberk im to je jedno neriesili to nikdy co sme jefli ako kedy tym ze moja akosi nechce uz tyzden jogurt neviem ci mlieko na. Vecer nieje malo
Zeleninku a ovocie môže jesť aj doobeda o tej 9. No ale urob ako Vám vyhovuje najlepšie. Ja som len chcela napísať, ze mlieko nevnímam ako zbytočnú potravinu raz denne pre 2r dieťa, pokiaľ nie je zbytočne osladené 🙂
Ja som pijavala mliecko z flasticky pred odchodom do skoly vraj do 7r a odnaucit som sa nechcela dat 😅😅
Zeleninku a ovocie môže jesť aj doobeda o tej 9. No ale urob ako Vám vyhovuje najlepšie. Ja som len chcela napísať, ze mlieko nevnímam ako zbytočnú potravinu raz denne pre 2r dieťa, pokiaľ nie je zbytočne osladené 🙂
@mdse nie nieje sladene oba pije aj vecer mlieko
Syn pije mlieko ráno, ale len 90ml. On si ho vyslovene pýta, a keď chcem aby jedol raňajky, tak mu dám menej mlieka. Skus.
Sprav jej mliecko do mensieho hrnceka k ranajkam. Ja nesuhlasim s nazorom, ze to mlieko je zdravsie jedlo. Zdrava je pestra strava..ja som v tomto velu este dojcila, 2x denne, po zobudeni rano a obednom spanku. Ale myslim si, ze toho mliecka nebolo vela, lebo potom normalne esnajkovali s nami, a pooobede po odstaveni, zvykli jest jogurt, co je ekvivalen cca 120-150ml mlieka, podla mna. Konzumovat mlieko z flase je v tomto velu zbytocna. Aj mne sa deti okolo tohoto veku odstavili, same
Náš má 3 a pol a stále tak fungujeme. Naobeduje sa až po spánku a zatiaľ nám to vyhovuje. Ja som niekedy nestíhala navariť obed do tej pol 12,takto varím keď spí a má aspoň vždy čerstvé po zobudení. Takže je to na tebe ako si zariadiš.
A prečo musí mať obed o pol 12? Nemôže sa najesť až keď bude reálne hladná, napríklad o pol 3 😀 a potom si dať večeru a vynechať olovrant? ..
Neprežívaj to tak veľmi. Nevadí keď ranajkuje o deviatej ani obed o tretej, hlavne, že sa naje nie?
Neprežívaj to tak veľmi. Nevadí keď ranajkuje o deviatej ani obed o tretej, hlavne, že sa naje nie?
@januska12323 toje pravda
Ale pokiaľ obeduje 40 minút, ako tvrdíš, tak by si obed musela dávať 10:30 aby ste sa potom stihli nachystať na spánok o 11:30 🤷 nezamýšľaj sa tak nad tým, ponúkni obed aj po spánku, keď je hladná. Mne malý 2 ročný chodieva spávať o 13:00 a tiež zje pred spánkom iba polievku, po spánku má druhý chod, to tiež koľkokrát skončíme o tretej jedenie. Možno keby som mu nedala desiatu - čo máva len jablko alebo iné ovocie, tak zje aj 2 chody, ale zatiaľ mu to takto vyhovuje, nebudem to meniť. Úprimne by som mlieko po spánku nedávala, ponúkla normálne raňajky, ale to som ja a moje dieťa, inak môže vyhovovať nám a inak vám. Ale obedom o druhej by som sa absolútne netrápila, neskôr si posunie obedny spánok na neskôr a stihnete obed

Ano, davam ti povolenie zrusit ranne mlieko. Ale toto si sa aj maminy mohla spytat, alebo priatelovej mamky.