icon

Je dobrý nápad prejsť na Beba Comfort?

klarika124
13. apr 2023

Dobrý deň,

Mam doma mesačné dieťatko a bohužiaľ nemám materské mlieko. Začali sme teda s Beba sensitive. Maličký je spokojný, rastie, priberá, ale dočítala som sa, že je to vraj diétne mlieko. Chcem teda skúsiť prejsť na Beba Comfort. Ale neviem či to je dobrý nápad, prechádzať na iné mlieko, ak mu toto robí dobre. Je nejaký rozdiel medzi týmito dvoma mliečkami? Čo by ste mi odporučili, ak malý doteraz nemal žiadne tráviace ťažkosti ani nič podobne.

Vopred ďakujem

pribinak
13. apr 2023

@klarika124 čo by som ti odporučila? Že ak mu to mlieko vyhovuje, tak ho nemeň.

Každé mlieko - dojčenské musí spĺňať normy tak buď rada že ste bez problémov

lucia13022023
14. apr 2023

@klarika124 Ahoj, ja by som asi tiež nemenila☺️ aj keď my sme museli prejsť z Beby pro confort na Bebu AR, a vsetko bolo v poriadku, kakal, prdel, bruško nebolelo. Keď tak sa porad s doktorkou, ja som tiež všetko cez ňu riešila

magda15
Odpoveď bola odstránená
lau_b
25. apr 2023

Dietne neznamena, ze Vam nebude priberat. Dietne znamena v tomto pripade, ze je HA. Ta mliecna bielkovina je tam upravena. My davame kvoli tomu, ze ja som alergik prave na tu bielkovinu. Nedrzim dietu kvoli vahe, ale povie sa tomu dieta - vyhybam sa mliecnym produktom. To je cele 🙂 Maly papa tiez presne Bebu Sensitive. My sme presli kvoli zapche. Zo Supremepro ho zapekalo (toezHA). Ja by som nemenila ak je travenie ok a babatko je spoko. Nas maly ma dva mesiace a vyse 5kg. Je vacsi, rastie, prospieva. Takze dietne urcite nie je co sa tyka vahy🙂 Ak sa mozem spytat aku ma Vase babatko pri tomto mliecku stolicu?

klarika124
autor
26. apr 2023

@lau_b nakoniec sme ostali. Aj detská lekárka nám to odsúhlasila. A taktiež, mame 7 týždňov už a rovných 5 kg. Ale ďakujem za vysvetlenie. Takto mi to už aj lekárka vysvetlila, ale radšej viac názorov či odborníkov alebo laikov.
Stolicu sme doteraz mali žltú, pravidelnu a v normálnej konzistencii. Momentálne máme ale žltú a takú ako kozie bobky. Dosť sa aj trápi maličký keď kaka.

klarika124
autor
26. apr 2023

@lau_b a momentálne sa to zmenilo a poslednú stolicu mal práve zelenú.

lau_b
26. apr 2023

Prave na tu zelenu som cakala ci spomeniete. A ako casto ma stolicu? Nas 1x denne alebo obden. A tiez ked sme menili tak to bolo hociake. Rozne konzistencie, ale teda farba bola vzdy zelena. K tomu som Vam chcela napisat, ze pri hypoalergennom mlieku je to ok. Toez som nechapala ako raz moze mat hustejsiu, potom tuhu, potom riedku az vodovu alebo raz mal riedku a v tom zlepene presne bobky. Zatial to beriem, ze sa mu brusko a crievka cistia. Ze sa to este vyvyja. V najblizsich dnoch mame poradnu a akurat co, neskutocne smradlave prdiky ma. A aj ta stolica stoji teda za to… A mam pocit, ze mu nestaci. Zvysili sme uz na 150ml vody a 5 odmerok a cakala som aspon 4h ze vydrzi. Predtym ani nie 3h a teraz tak presne 3h, max +- 10-20min viac.

klarika124
autor
26. apr 2023

@lau_b Akokeby ste o našom malom písali. Dnes mal už 3 krát, a však, od nedele nekakal. Inak, doteraz mal tak, každý deň, väčšinou ráno. A náš tak isto, tie prdiky nie len počuť ale aj veľmi cítiť a presne aj kakanie, ako píšete. Taktiež máme tento piatok poradňu, tak sa budem určite na to pýtať.
Čo sa týka množstva, tak my pijeme 150 ml už tuším od 4 týždňa, neviem teraz presne. Lebo maličký nám vydržal tak hodinu až hodinu a pol a bol hladný, nervózny, plakal. Čiže my sme veľmi skoro zvýšili dávku. A momentálne máme cez deň taky jeden dlhší spánok, že vydrží nepapať aj 4-5 hodín. Tak od 11:00 do 16:00 vie vydržať, tak orientačné, podľa toho kedy zaspí, či sme doma alebo v kočiariku vonku. A aj večer, tak okolo 23:00 nám zaspáva a vstáva medzi 5 až 6. Ale medzitým každé 3 hodiny a aj skôr sa vie zobudiť a už hľadať fľašu. Takto to máme posledné dni, dovtedy sme každé tri hodiny taktiež papali, vydržal nám len v noci od nejakej 9 do tej 2-3.
Skúste možno nejako so spánkom to kombinovať alebo nám doktorka odporučila, že vodičku mu môžeme kľudne dávať, že si trocha zaplní žalúdok.

lau_b
26. apr 2023

Toto uplne iste. Vzdy rano. Teraz cez vikend bolo tak, ze poobede a znova dnes a vcera hned rano. Zaujimave… Som zvedava ako pochodite. Dajte prosim vediet. Nasa pediatricka je vacsinou ticho a nevyjadruje sa. Ona vidi, ze prospieva tak neriesi. Vzdy som odbita. Mlieka som menila podla seba. Tuto Bebu Sensitive mi odporucil neznamy otecko v DMke ked som tam skumala vsetky mlieka. Ked som prosila o radu o nejake kvapky do mliecka tak nic. Mam kojit. Som prvorodicka a naozaj som ani len netusila, ze sa moze pridavat napr Espumisan, ColiPrev a probiotika. Jediny vitamin D si pamatam pri synovcovi, ze sestra kvapkala do mlieka. Takze vsetko zistujem sama za pochodu. Sledujem jeho prejavy a len googlim. Volala som aj do nemocnice a tam som sa dozvedela novinku, ze dieta place🙂 Ja rozumiem, ze im to pride “normalne”. Koliky su caste. Len oni nie su doma s tym placucim babatkom, ktore sa trapi a ja spravim vsetko aby som mu aspon nejako pomohla… Myslim si, ze kazda matka. Ja zasa toto beriem ako normalne ked sa ta zena vypytuje a prosi o radu. Od toho podla mna su. No nevadi. Trosku som sa rozpisala. Kludne mozme pisat aj cez spravy. Sme na tom podobne a aj vekovo s babatkami🙂 On nam vedel krasne vydrzat v noci a teraz sa aj to nejako zacalo kazit :(. Cez den pospi sam uplne chvilku… ked je na mne na bruchu tak prespi dlho alebo kocik presne. Drzim palce na poradni. Dajte vediet🍀

lau_b
26. apr 2023

A tiez mal to iste, ze dva dni nic a potom 3x za den. Sranda, ze uplne podobne priznaky… Davate aj nejake kvapky do mlieka ci vobec nic? Ja som davala aj Espumisan, ale tym ako prdi sam a ako som spominal neskutocne smrdiky tak som to vysadila. Stale to ostalo, ale aspon mu to nemusim kvapkat. Tych 25 kvapiek mi prislo nekonecnych ako on dokaze plakat od hladu. Davam este pre istotu aj ColiPrev… ale to uz pomaly chcem vysadit. A samozrejme probiotika (Biogaia), vitamin D (DeVit).