icon

Je moje bábätko na umelom mlieku prekŕmené?

kajka21
14. júl 2025

Ahojte, náš malý mal pri narodení 3300g schudol na 3100g v pôrodnici a prvý mesiac som ho kojila a dokrmovala. Na kontrole v 3 týždňoch mal už 3880g a lekár mi povedal že mám dávať pozor pretože moc priberá, vraj ho prekrmujem. Teraz je už 10 dní len na UM. Dnes som si ho važila a zistila som že už má 4500g, zajtra má 6 týždňov. Na kontrolu máme ísť až o týždeň. Myslíte si že veľa priberá? Malého kŕmim normálne každé 3 hodinky niekedy aj každé 2,5hod, v noci vydrží aj 4-5hod bez jedla a papá 130ml 🤷‍♀️ je to veľa na 6 týždňové bábätko?

majamat
14. júl 2025

@kajka21 dolezita je ajdlzka,a le vseobecne, dr su moc citlivi na vyssie a aj nizke priberanie. mnoho baculatych deti neskor zostihlie a namju problem. moja dcera rovnako. take tukove zahyby mala do 1r a od 1r do 3r pribrala len 1kg. stalo sa z nej stihle dievcatko, keby si predtym nenadbehla, uz by bola chudulinka.

tanicka907
15. júl 2025

Ahoj. To naozaj zalezi pd lekara ale napr ja som sa stretla pd viacerych pediatrov, ze najdolezitejsie je, ze dietatko pribera lebo oni papaju tolko kolko vladzu a potrebuju …cize nerozumiem uplne preco by lekar povedal ze si mas dat na to pozor - kedze nemozes nechat 6tyzdnove dieta hladne … zvlastne. Babatku treba dat tolko kolko pyta

pininka1
15. júl 2025

@kajka21 môj syn každý mesiac pribral 900g až 1kg a doktorka bola spokojná, vôbec nevyzeral tučný a to sa narodil s váhou 4650g. Stále lepšie ak priberá ako keď moja mala za mesiac pribrala ledva 120g.

leidin
24. júl 2025

No moja zo zaciatku mala tehlicky na bruchu prvy mesiac a potom to dobehla. Tak myslim, ze moc nenabrala a este uvidime. Ma priemernu vahu aj vysku.