Je moje bábätko na umelom mlieku prekŕmené?
Ahojte, náš malý mal pri narodení 3300g schudol na 3100g v pôrodnici a prvý mesiac som ho kojila a dokrmovala. Na kontrole v 3 týždňoch mal už 3880g a lekár mi povedal že mám dávať pozor pretože moc priberá, vraj ho prekrmujem. Teraz je už 10 dní len na UM. Dnes som si ho važila a zistila som že už má 4500g, zajtra má 6 týždňov. Na kontrolu máme ísť až o týždeň. Myslíte si že veľa priberá? Malého kŕmim normálne každé 3 hodinky niekedy aj každé 2,5hod, v noci vydrží aj 4-5hod bez jedla a papá 130ml 🤷♀️ je to veľa na 6 týždňové bábätko?
Ahoj. To naozaj zalezi pd lekara ale napr ja som sa stretla pd viacerych pediatrov, ze najdolezitejsie je, ze dietatko pribera lebo oni papaju tolko kolko vladzu a potrebuju …cize nerozumiem uplne preco by lekar povedal ze si mas dat na to pozor - kedze nemozes nechat 6tyzdnove dieta hladne … zvlastne. Babatku treba dat tolko kolko pyta
No moja zo zaciatku mala tehlicky na bruchu prvy mesiac a potom to dobehla. Tak myslim, ze moc nenabrala a este uvidime. Ma priemernu vahu aj vysku.

@kajka21 dolezita je ajdlzka,a le vseobecne, dr su moc citlivi na vyssie a aj nizke priberanie. mnoho baculatych deti neskor zostihlie a namju problem. moja dcera rovnako. take tukove zahyby mala do 1r a od 1r do 3r pribrala len 1kg. stalo sa z nej stihle dievcatko, keby si predtym nenadbehla, uz by bola chudulinka.