Prechod z mlieka Babylove na iné umelé mlieko

vejuspd
1. dec 2016

Dobry den mamičky potrebujem radu dnes sme boli na kontrole u doktorky po mesiaci,mam 5 tyždnoveho chlapčeka,kojila som prvy tyzden a plus som ho dokrmovala ale teraz davam uz len umele mliečko pretoze moje sa mi velmi rychlo stratilo. Pijeme mlieko babylove 1 a doktorka nam ho kazala zmenit za ine napr. Beba,nutrilon,atď.. Chcela by som vediet vas nazor na tieto mliecka,bojim sa aby mu chutilo vobec ine ked sme začali z babylov. Dakujem

evittam
1. dec 2016

@vejuspd Ahoj a z akého dôvodu ti pediatrička niečo také "kázala"? Je dieťatko spokojné, normálne papá, priberá? Tak prečo by si mala uvedené mlieko zmeniť?

tyelde
1. dec 2016

Doktorka ma asi zmluvu s niektorými spoločnosťami... Podľa mňa ak je babo spokojne tak nemen

vejuspd
autor
1. dec 2016

@evittam Je to vraj plnotučne mlieko a neobsahuje to co potrebuje take male babatko.

evittam
1. dec 2016

@vejuspd Pije Babylove 1 - primerane k veku? A ešte raz je dieťatko spokojné, pekne papá, nič mu nechýba a priberá? Ak áno tak sa vykašli na pediatričku a rob si po svojom. To akože keď začneš prikrmovať tak ti bude "zakazovať" kde máš aké potraviny kupovať? Súhlasím s @tyelde.
Buď rada, že je dieťatko spokojné - mám veľa kamarátok, ktoré menili mlieko aj 4-5x kým im "zapasovalo" a väčšina z nich nakoniec skončili práve pri Babylove. Pani doktorka má asi pekné provízie od výrobcov, ktorých ti odporúča - teda prikazuje. No by som jej niečo pekné od srdca povedala - a viackrát by ju ani nenapadlo mi niečo prikazovať alebo zakazovať - to kde sme?

vejuspd
autor
1. dec 2016

@evittam tieš mi to pride divne,ale pribral mi uz 1kg aj 30, tak nechapem. Ze aby sa nevyhadzal tak ho mam zmenit.

petkamamicka
1. dec 2016

poviem ti to takto oni odporucaju presne ako baby pisu to co im viac plati..:-/ pri starsom synovi sme sa natrapili doktor len nutrilon nutrilon ked som spomenula ine mlieko tak doslova krical ze nie len nutrilon.maly z neho zvracal maval bolesti bruska.nespaval dobre.bolo to hrozne. tak som si povedala sak on nemusi vediet.skusali sme rozne mliecka ale babylove vyhralo.zrazu prestal plac zvracanie bolesti bruska..🙂 maly viac prospieval a doktor to okomentoval vidite to preto ze mu davate nutrilon..:-/ zmenili sme lekara a ten povedal ze mu mam davat mliecko ktore mu bude vyhovovat. maly prospieval bol v pohode. a doktor nepovedal ani slovko.sam povedal ze nutrilon nerobi dobre vsetkym detom ked som sa ho nan pytala. takze ak je v pohode a nic mu nechyba nemen ho a doktorka nemusi nic vediet..🙂

evittam
1. dec 2016

@vejuspd Ešte raz - tak sa na ňu vykašli. To musí byť iná trúba - prečo by sa mal akože vyhádzať ak s nevyhádzal doteraz - fakt som už počula všeličo, ale takéto drísty a od lekárky teda ešte nie - a že "študovaná" a inteligentná osoba......Na tvojom mieste by som asi aj zmenila lekárku - bohvie čo ti ešte bude chcieť nanútiť a "nakecať" v budúcnosti a nebodaj pri chorobách.....😖

vejuspd
autor
1. dec 2016

@petkamamicka Ano aj svagrina davala malej nutrilon a plakala od rana do vecera co mala bolesti bruska a ties stale vracala. Preto sa bojim to zmenit ani nechcem lebo ked pribera a nevracia a vykakat sa vykaka tak ties si myslim ze nieje dovod. Podla mna keby nebolo vhodne pre deti od narodenia tak ho ani nevyrabaju.

petkamamicka
1. dec 2016

@vejuspd no tak mas aj rodinnu skusenost.naozaj kasli na tie reci mojim naozaj super sadlo ziadne tak dobre nebolo ako toto a poznam kopec mamiciek co suhlasili.takze fakt nemen a davaj ho dalej.a keby sa ta pytala tak povedz ze ano zmenila si nech do teba nehuci ale rob si podla seba..🙂 mi to pride ako hluposti ked dietatku mliecko vyhovuje mu ho menit a skusat ktore mu lepsie sadne.bud rada ze toto sadlo a je vsetko oka a nic nemen..🙂

vejuspd
autor
1. dec 2016

@evittam Ved prave ze pri prichode domou z porodnice sa pytala ci kojim tak son jej povedala ze mu davam aj babylov a nic nato nepovedala a teraz po mesiaci na kontrole uz chce aby som robila zmenu :( Neham mu to co ma,este mu skor uskodim tou zmenou.

evittam
1. dec 2016

@vejuspd Veď tak ho nemeň - prečo stále váhaš ak máš spokojné dieťatko? Lebo ti to povedala nejaká trúba v bielom plášti, ktorá má titul MUDr.? Prepáč za iróniu ale proste nechápem tvoje váhanie - proste sa vykašli na to čo ti povedala lekárka alebo to teda sprav a nepýtaj sa ....😉

vejuspd
autor
1. dec 2016

@evittam Kaslem na nu, nebudem ho menit keby mu nepasuje uz davno sa vyhadze si myslim

evittam
1. dec 2016

@vejuspd Ak by mu nepasovalo tak v prvom rade nie je spokojný - vysypať sa nemusí - väčšinou majú detičky žalúdočné problémy.....Zmeň pediatra-urobíš najlepšie.

hivanik
1. dec 2016

A nebude to napr.tym ze vela pribral- 1kg aj30? Lebo ak mne ked pribral za mesias 1 kg tak mi moja povedala ze ak dalsi mesiac takto priberie ze treba zmenu. Na druhej strane ak ho dobre toleruje nemenila by som a pockala. Ale zase ked citam ze " zmen lekarku" no nehnevajte sa ale asi ma na take tvrdenie mozno dovod. A nielen ze ju zato platia. V kazdej podobnej teme sama zmena lekara.

lubi40
1. dec 2016

@vejuspd pozri si zlozenie a porovnaj vyzivove hodnoty.
Ja som davala babylove 1 a neskor 2 a maly pekne priberal. Nemal ziadne problemy, ziadne koliky.
Mne to skor pride ako nejaky komercny tah...

vejuspd
autor
1. dec 2016

@lubi40 Nieje tam ani pisane ze by obsahovalo kravske mlieko vtom zlozeni tak nechapem preco aky mala dovod mi povedat aby som spravila zmenu.Keby to bolo koli vahe tak by mi to povedala ale povedala ze pekne pribera tak neviem. Asi kaslem nato a budem mu davat babylove ked nema tazkosti myslim ze je zbytocne robit zmenu .

hivanik
1. dec 2016

A este taka pozn.vyhadzat sa moze z toho ze je doslova prekrmene a nie ze mu nesadne. Videla som dietatko takto vyhadzane a bolo prekrmene (vela priberalo a chcelo vela papat) Ale to len tak na okraj a nemusi to byt vas pripad.

mykeila
1. dec 2016

@vejuspd ...moja v tom mlieku chyba nejaka zložka čo podporuje spravny vyvoj centralnej nervovej sustavy, preto to pediatrička chce zmenit.

lubi40
2. dec 2016

@mykeila nejaka zlozka.. to je dost vseobecne. Vies, co tam chyba? Ja som si raz porovnavala zlozenie a zdalo sa mi rovnake +/-. Mohla som nieco prehliadnut, ale rada by som vedela presnejsie na co si do buducna davat pozor...

lubi40
2. dec 2016

@vejuspd myslim, ze kazde UM sa vyraba z kravskeho. Na kravskom mlieku nie je nic zle, pointa UM je v tom, ze je tam menej bielkovin a viac vitaminu D ( asi aj inych vitaminov) a mozno je tam aj viac tuku. Ale myslim, ze sa vyraba z kravskeho, ale ako som pisala to problem nie je.
Ak ti dieta prospieva a nema ziadne problemy, ostan na mliecku, ktore sa ti pozdava a je cenovo dostupne.

mykeila
2. dec 2016

@lubi40 ..niečo na T tam nieje, uz to v inej debate mamičky pisali.
ja som tiez chcela kupovat babylove ale po tom zisteni budem kupovat nutrilom.

lenkamaxim
2. dec 2016

Moj maly sa z nutrilonu nevedel vykakat,sz take zle to bolo ze mu krvacal konecnik.. 😔 porovnala som zlozenie,babylove je uplne v poriadku,dokonca mi to aj lekarka potvrdila.
Syn ma rok a jeho nervova sustava je uplne v poriadku,nakolko mi to potvrdili aj na neurologii kde sme pravidelne sledovany kvoli problemom pri porode. To je moja skusenost