icon

Je po 6. mesiacoch potrebný prechod na umelé mlieko 2?

romanka_369
2. aug 2020

Baby mam otazku..mala je od narodenia na UM..dlho sme hladali ktore sadne lebo vela vracala..nakoniec sadlo beba comfort..minuly tyzden dopila poslednu jednotku a presli sme na dvojku ale vracia z neho..je prechod po tom pol roku potrebny.?.. Nemoze zostat na jednotke.? Dakujem

emiliamilka
2. aug 2020

@romanka_369 jednotka má iné zloženie ako dva ..ťa časom nebude dostatočna.. mi prechádzame na 2 postupne.. príklad.. keď mám dať 6 odmeriek jednotky dám len 5 a jednu odmerku dvojky ..po týždni to zmením na 4 odmerku jednotky a 2 dvojky a tak ďalej až si zvykne na dvojku

romanka_369
autor
2. aug 2020

@emiliamilka ahaaa.. No to ma nenapadlo..vyskusam teda tak.. Dakujem👍

emiliamilka
2. aug 2020

@romanka_369 treba aspoň skúsiť.. podľa mňa je zmena um aj keď rovnakej línie záťaž na crievka tak treba ísť postupne. 🙂 Dúfam že to pomôže .. my zatiaľ nemáme žiaden problém,akurát sme na zamene dvoch odmeriek

e1i
2. aug 2020

@romanka_369 beba comfort menila zloženie, všimni si koľko % je podiel mlieka písaný. My sme mali 2ku mala 71% a keď sa minula objednali sme ďalšiu a mala len 56,7% podiel mlieka a viac olejov, aj z toho môže vracať. Hneď sme prešli na Nestlé little steps s 84% podielom mlieka a chuti aj nebol ani nie je problém s tým

romanka_369
autor
2. aug 2020

@e1i je to divne lebo na jednotke je napisane ze podiel odtucneheho mlieka 17,9 % a na dvojke co pije teraz ze 58,7%🤷‍♀️..

e1i
2. aug 2020

@romanka_369 17,9? posli mi foto do spravy. tu dvojku zrejme mas uz to "inovovane" zlozenie. obsahuje viac olejov mozno preto tie problemy. muz je farmaceut a hned ako to cital sme to boli vratit a presli na to co som pisala

kristind
3. aug 2020

@romanka_369 Gastroenterologička aj detská doktorka mi povedali, že na 1tke môžeme spokojne zostať do 9-10 mesiacov. 1tka jr pre dieťa omnoho výživnejšia a čím vyššie číslo, tým viac sa približuje zložením ku kravskému mlieku. Malý bude mať 5.8. 11 mesiacov a 2jku som mu začala dávať necelé dva týždne dozadu. Prechod nebol žiadny, jedno dopil, druhé som otvorila. Pokiaľ meníš mlieko v rámci jednej značky (napr beba), vyrovná technológia je rovnaká a prechod riešiť nemusíš. Ak meníš aj značku, vtedy hej. Syn mal dlho krv v stolici, chodili sme na gastro a menili sme mlieka 🙂

romanka_369
autor
3. aug 2020

@kristind dakujem za odpoved 😊.. Preto som sa pytala lebo niekde som citala ze vlastne jednotka je viac vyzivnejsia kedze je od narodenia..my sme strasne grckavali a len beba sadla tak ze ani vracanie a ani prehananie alebo zapekanie..len ako vravim 2-ka moc nesadla🙄..po roku by som aj tak chcela prejst na plnotucne kravske ako pri prvom tak len rozmyslam ze dopije dvojku a kupim jednotku..popripade mame v stredu poradnu a spomeniem doktorke..

kristind
3. aug 2020

@romanka_369 mne to všetko vravela na gastre a doktorka potvrdila. Kojený bol necelých 6 týždňov, tak som mu nechala 1tku ozaj až takto dlho. A veru z tej mi vypil menej ako vypije teraz z dvojky, tak niečo na tom asi bude. Od začiatku dávam nutrilon, len sme menili druhy a nemáme žiadny problém. Možno potom neskôr skús iný druh dvojky z beby 🙂

lenka_298
Autor odpoveď zmazal
lenka_298
30. aug 2020

@emiliamilka moja malá pije Hippko a tak isto som postupovala,ale veľmi málinko mi pije a potom naťahuje veľmi nožky,až je bordová a potom plače. Mám pocit,že ju boli veľmi bruško😏