icon

Je Sunar slabé mliečko pre moje dieťatko?

extansa1
9. jún 2016

Mam devat tyzdnovy dcerku a pije od narodenia Sunar premium1. Uz asi tyzden je neustale na flaske a malo co spi(pocas dna). Stale je hladna. Vypije 90 a je hladna. Dam jej dalsich 60 a stale hladna. Je mozne ze ju sunar nezasiti? Ma niekto s tym skusenosti?

silvitita
10. jún 2016

nehadam sa každy mame nejaku skusenosť 😉

evittam
10. jún 2016

@lorela Ja som dávala čajík aj keď som len dojčila a dcérku aj dojčila aj prikrmovala - je to normálne a nie je to žiadny problém - to čo píšeš je len tvoj názor a tabuľky. Si predstav, že moje deti sú v pohode a zdravé. Nemusia byť len hladné - môžu byť aj smädné - či už mesačné alebo ročné deti - a treba im dať aj čajík, vodu...... 😉

janickacrazy
10. jún 2016

@sardinka335 tak jasné, ale ved aj tá blízkosť sa dá poriešiť, napr. šatkou, nosičom a možem aj variť alebo upratovať popri tom, no mám jednu známu, ktorá má 2mesačné a ona pri nom nestihne ani navariť ani upratať, ledva čo stihne ísť na wcko, čaká na mamu, svokru, kým prídu jej pomocť, no mne nemal kto prísť, tak ja som stíhala všetko aj pri novorodencovi a 2 dalších deťoch, no musela som 😀

evittam
10. jún 2016

@mima283 Presne ako píšeš - prečo by som nemohla dať dieťaťu vodu alebo čaj či už je alebo nie je dojčené alebo len na UM. Ach jááááj, "zbožňujem" tieto názory, že deti do minimálne 6.mesiaca nepotrebujú inú tekutinu len mlieko.......

evittam
10. jún 2016

@dominikav123 Prepáč a prečo to nie je pravda - len preto lebo to povedala nejaká "pani primárka"?! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Dávno som sa lepšie nezasmiala. To keď ti tá pani primárka povie hocičo tak to bude na 100% pravda, lebo to povedala pani primárka? 😕

evittam
10. jún 2016

@sardinka335 Asi tak nejak - mňa normálne v 21.storočí zaráža fakt, že ešte niektorí mladí ľudia berú názory a to čo povedia lekári "za sväté" a určite a na 100% pravdivé lebo to povedal lekár - fakt celé zle. Mňa raz pobavila jedna lekárka - kamarátke poradila, že keď jej malá plače od hladu - nech ju oklame čajom........By som sa danej pani MUDrej spýtala či tiež ak je hladná tak sa napije len vody..... 😅

sardinka335
10. jún 2016

@janickacrazy aaaaale vieš čo, nosiče a šatky v tomto hice tak dakujem pekne....ročnu naozaj odmietam si priviazat ešte aj ,,na seba,, nehovoriac o tom ze aj tak sa ma furt drží ako ,,klíště,,. Upratovat s ,,batohom,, odmietam - raz som sa tak šmykla s malou na rukách na mokrej dlažke, ze len zazrakom som jej hlavu zachranila,zehlenie, varenie....tam nema čo byt dieta, a určite nie moja čo všetko ide chytať.
Všetko sa da ako vraviš, nemám len jedneho doma a kazdy niečo chce.

mima283
10. jún 2016

@evittam ja uz to veru ani nekomentujem pride mi to pritiahnute za vlasy kazdy potrebuje cez horucavy vodu ja tiez nepijem cele leto nizkotucne mlieko aj ked je to vpodstate sama voda. A najma teraz ked su take extremne horucavy ake su mi pride divne riskovat dehydrataciu lebo niekto povedal ze mlieko staci ale tak budiz....ale ja osobne ked som najedena nebudem pit nieco co ma zasycuje donekonecna. Ale tak ked je voda zla je zla 😁

evittam
10. jún 2016

@mima283 No čo spravíš - "povedala pani primárka, prípadne pani doktorka alebo ešte lepšie - pani tabuľka"......... 😀 😀 😀

janickacrazy
10. jún 2016

@sardinka335 tak tým som myslela samozrejme bábatko malé, nie ročné dieťa, to už sa trochu zabaví aj samo hádam, ja som tiež nosič nepoužívala pri upratovaní, ale mne malý dobre spával, takže ja som stíhala v pohode, len pre tie mamičky, čo ani za wcko nestíhajú za celý den pomaly 😀 a muž príde z práce domov tak ho vyženú von na prechádzku, aby si porobili, no moj chodí až o 7 večer, takže malý koľkokrát už spí, kým príde

sardinka335
10. jún 2016

@janickacrazy vieš čo? ja ked mala konečnéééé zalahne na obedny spanok, teraz potiahane tak hodnku ako kedy, furt sa to meni, tak sadam na tu ,,riť,, a ani ma nehne aby som prstom pohla a kávičkujem. Od rana od 7:00 pobehujem a snazim sa popri nej niečo porobiť kolko sa dá. Potom ked pridu staršie deti tak im ju šupnem na chvilu do detskej tam ma hračky ...tak to sa tiež niečo da porobit.
Ale ja furt hovorim ze ja nie som spravny priklad, lebo ja to prehanam s upratovanim...podla všetkých naokolo. 😀

charlie1980
10. jún 2016

@evittam Ale jasne, ze si mozu cucnut aj vody....ved aj ony mozu vysmadnut....akurat ze, babatka sa nepotia a zadrzuju vodu v tele. Hlavnym zdrojom obzivy je mlieko a ked ho je dokopy Liter, oni tu vodu nepotrebuju. Nie ze by ju nemohli. Nas zdroj obzivy je tuhy a preto to nahradzujeme tekutinou.

sardinka335
10. jún 2016

No ved aj ja som to myslela tak ze nemozeme sa porovnavat s batolatom, ktore ma obmedzene stravovanie alebo s novorodencom. Nehovorim nedat napiť ked su horučavy, ponuknut aby si zvyklo na par glgov,ale nie nalievat ho vodou. A moja mala vodu velmi nechce, furt len to mlieko by ,,chlemtala,, takze mozno aj ,,naučiť,,si na trošku vody nie je na škodu. Ja som vodu nedavala a teraz ma skoro rok velmi vodu nechce, musim nukat a aj to davam z flaše z ktorej davam mlieko tak ju oklamem lebo ved ona nevie čo tam je.... 😀 😀 no na dovolenke to bude zažitok s tou vodou.

janickacrazy
10. jún 2016

@sardinka335 no moj má 7 mes. a ešte spáva 2-3krát za den niekedy pol hodinky, niekedy aj 2 hodiny potiahne, ako kedy sa mu chce, ešte sa snažím si to užiť, lebo viem, že neskor to bude čím dalej tým menej a ty teda toľko neupratuj, workoholička jedna 😀

evittam
10. jún 2016

@charlie1980 Zaujímavé - moje deti sa potili aj keď mali 3 mesiace......

charlie1980
10. jún 2016

@sardinka335 Joj, ani nehovor. Ja som tiez take trampoty mala, ked som zacala prikrmovat. Ani za svet vodu. Ani caje, ani sladene, ani nesladene, ani granulovane. Proste nic. Jedine sirupovu vodu 🙊 Teraz obrat o 180• Len cistu vodu prip.Jupika. Nic ine. A veru, dlho sme fungovali na sirupovej vode, Ale inak sa nedalo. Chvilu som riedila ovocne stavy, to ho po chvili prestalo bavit. Tak drzim palce, nech sa tam nedehydratujete 🙂

sardinka335
10. jún 2016

@evittam vieš čo aj moja....ja truba som ju v júli zabalila do perinky - tej zavinovacej na šnury, len hlava jej trčala....ja ze ,,bude dobre spat,, lebo tie ruky jej nebudu lietať. Spokojna som ju uložila do postielky a neskor ked som prišla z toho decka lialo, kropaje na čele...mala asi niečo vyše mesiaca tak som ju samozrejme okamžite vyslobodila a perinku bola na hranie s babikou ,,šušu,, pre staršiu dceru ...ale vodu som jej teda nedavala, ani ma to nejako nenapadlo veru len mlieko.

charlie1980
10. jún 2016

@evittam Nuz, babatka by sa mali obliekat tak, aby sa nepotili. Ale ja budem mat obidve deti zimne, takze mozno to bude v tom.

evittam
10. jún 2016

@sardinka335 Tak ja som takto nebalila, ale čajík som dávala - a nielen vtedy ak sa mi zdalo, že by malo byť dieťa dehydrované alebo niečo.....Normálne papali mliečko každé 2-3 hodky - väčšinou každé 3, v noci aj väčší rozostup. No a cez deň ak bolo všetko ako má byť (dúfam, že každá mamina vie čo myslím) a som vedela, že hladné určite nie je tak som vyskúšala dať skôr ako za tie 3 hodky mlieko - čajík, vodu a všetko v poriadku. 😉

sardinka335
10. jún 2016

@charlie1980 ale ved nejako to uz dáme, ako sa vraví ,,to by bylo, aby to nebylo,, 😀 😀
ja mam velmi rada sirupovu vodu...niekedy ked mam chut na sladke tak si spravim sirupovu vodu, tie YO a bazový ten mozem, a ten ,,červený,,. Len uz dlhšie sirup nemame...ja som leniva to ťažke vlačit z obchodu a muz nechodi tak často aby kupil. Takze sme o ,,vode,, ale robime si teraz citronady - citron, mäta, pomaranč, grep čo máme to dame ,,do vody,,.

evittam
10. jún 2016

@charlie1980 Nuž a kde ja píšem, že som deti "babušila" aby sa potili?! Ja mám tiež obe deti zimné a normálne sa potili - je to volovina, že bábátká sa nepotia - jedine teda, že by tie moje dve boli nejaké extra. Ja som svoje deti nikdy nebabušila a ani dnes to nerobím - niektoré maminy si dokonca myslia, že som ich obliekala málo...... 😉
Napríklad na noc - apríl - syn 3.mesiaca spával už len v krátkom body - zakrytý len obyčajným malým detským paplónikom - veľakrát sa stalo, že keď sa zobudil papať tak bol trošku spotený ..... 😉 Nebol ani chorý ani nič podobné - no normálne sa spotil ako aj väčšie deti-dospelý....
A prepáč, ale oponuješ sama sebe v tom čo píšeš - tak najskôr s bábätká nepotia a zadržujú vodu v tele a potom sa nemajú moc obliekať aby sa nepotili... 🙂 🙂

evittam
10. jún 2016

@sardinka335 Ja mám najradšej keď si spravíme vlastný bazový sirup s trstinovým cukrom - mňam.

lorela
10. jún 2016

@evittam Predstav si, že to nie je môj názor (ale prednostne našej pediatričky a ostatných lekárov, s ktorými sme prišli do styku, s pediatričkou som na poradniach konzultovala každý ďalší krok v súvislosti s dieťatkom) ad 1 a ad 2, v živote som žiadnu tabuľku, a už vôbec nie nejakú internetovú pofidérnu ani nevidela 🙂. Ja spolieham na lekárov, ktorých navštevujeme + moje vedomosti v niektorých oblastiach + zdravý rozum a úsudok + materinské inštinkty, ktoré ma ešte nesklamali! 😉

lorela
10. jún 2016

@evittam A, mimochodom, určite mi je prednejší názor študovaného odborníka s dlhoročnou denno - dennou praxom - myslím tým lekárov, ako nejakej matky z fóra, sorry.
Ani lekár nie je Pán Boh, ale určite vie viac z medicíny ako ty alebo ja.

sardinka335
10. jún 2016

@evittam no ved to je ideál...moj muz aj robil svojho času - ja som na toto neni, lemra líná, ale ver ze sa nezastavim aj popri tomto pisani zmyvam a ešte robit sirupy...no...kazdopadne v BA najst bazu na mieste kde sa nepremelie 986 aut za minutu je pre mna umenie.

charlie1980
10. jún 2016

@evittam Neviem, v com si oponujem...nemozes absolutne porovnavat metabolizmus a jeho fungovanie novorodenca a dospeleho cloveka. To za 1. dalej....dieta zadrzuje vodu, ano...a aj by ju malo zadrzovat, nie potit sa. Samozrejme, nehovorim o obcasnom spoteni sa pri teplej flasi. Dieta by sa nemalo potit ani v spanku ako to opisujes....mala si mu dat tensiu prykryvku. A vies Preco by sa babatka nemali potit...? Aby neklesla ich telesna teplota.

evittam
10. jún 2016

@lorela Ved v poriadku ale čo má medicína spoločné s tým či dám alebo nedám napiť trochu vody alebo čaju môjmu napríklad mesačnému dieťaťu - nič. Tiež to bol a je len môj materinský inštinkt a nemusím sa na takéto banality pýtať našej pediatričky - s tou konzultujem keď tak závažnejšie veci -aj keď našťastie skoro vôbec žiadne - nakoľko obe moje deti okrem preventívnych prehliadok lekárov nepotrebujú - našťastie. 😉 Nie je nič zlé na tom ak dáš bábätku čaj alebo vodu - to je všetko k tejto téme a naozaj riešiť niečo také s lekárom mi príde úplne zbytočné.

evittam
10. jún 2016

@charlie1980 Prikrývka už ani tenšia byť nemohla - neprišla som sa sem hádať - keby sa dieťa potilo z choroby alebo niečoho iného alebo to naň zle vplývalo nepoviem nič - normálne sa trošku spotilo lebo si "dobre pospalo - alebo ako to niekto nazýva - "s chuti zaspinkalo - alebo tak nejako"...... 😉
Oponovala si si v tvrdení, že bábo sa nepotí ale potom si napísala ak ho moc oblečieš tak sa spotí - podľa toho prvého by sa teda potiť nemalo vôbec..... 😉 Ale nejdeme sa tu chytať za slovíčka - proste moje zdravé deti, v pohode deti, nenababušené sa normálne raz za čas "zdravo" spotili to je všetko.

lorela
10. jún 2016

@evittam Optimálny príjem tekutín u novorodencov a bábätiek nemá nič s medicínou a názorom lekára???
Neviem, načo sa oháňaš argumentmi, že tvoje deti sú zdravé (čo vám úprimne prajem), moje má tiež ukážkovú imunitu, a čo teraz? 🙂.

evittam
10. jún 2016

@lorela Ja sa ničím "neoháňam" a ani to nepotrebujem. A nič teraz, len toľko koľko som napísala - nevidím nič zlé na tom dať malému dieťaťu trochu vody alebo čaju cez deň a naozaj to riešiť nemusím s pediatrom ani nikým iným - inak len tak medzi rečou keď som to spomenula našej pediatričke tak nemala nič proti tomu a povedala, že je to v poriadku, keď už ti teda len o to ide. 😉 Moje nervy kto chce nech dá vodu-čaj kto nechce nech nedá - je mi to ale úplne jedno kto čo dáva svojim deťom. Napísala som len svoj názor. A asi nie som blbá, že dám novorodencovi liter vody - keď už teda píšeš o tej optimalite. 😀