icon

Kedy by už malo dieťa vydržať noc bez mlieka?

17. sep 2022

Kedy by uz malo dieta vydrzat noc bez mlieka? A ako odnaucit ak sa budi 2x?

pribinak
17. sep 2022

Tak môže piť aj v 5tich rokoch a sú rodičia ochotni mu to mlieko v noci dávať
Druha vec je, že mlieko obsahuje cukor, čiže to môže narobiť problém so zúbkami
Ja by som staršiemu ako 2 rodnému dieťaťu už mlieko v noci nedávala
Take dieťa sa vie už normálne v noci napapat a nepotrebuje v noci od hladu piť mlieko

patka06
17. sep 2022

Je to individuálne, môj názor: od roka by už nemalo v noci dostávať mlieko, trávenie je dosť vyvinuté na to, aby sa nasýtilo cez deň a v noci pokojne spalo - aj žalúdok potrebuje oddych a to nehovorím o zúbkoch.
Odnaučiť? Proste nedať, ak je to nutné nahradiť mlieko vodou a postupne si odvykne.
To, že v noci pýta mlieko už nie hlad, ale zlozvyk.

x_mery_x
17. sep 2022

V roku a pol prestal sam a u vobec nechcel mlieko

lucinka2200
17. sep 2022

Dcéra má 13 mesiacov a snažím sa tiež odnaucit v noci piť mliečko, vždy si pýta 1x, tak som začala dávať čaj, to sa iba trochu napije a spinka ďalej , fungovalo to tak pár nocí a túto noc už sa rozplakala, čaj nechcela, musela som ísť po mlieko, napila sa a spala ďalej , dnes mám zas nachystaný čaj, uvidíme 😅

nikpa
17. sep 2022

Naši obaja v 1 roku 🙂 namiesto mlieka som im dala upit vody keď sa v noci zobudili a bolo. U nás to takto fungovalo ale asi nie všade to ide ľahko, odnaucit od mlieka. Dieťa po 1 roku už v noci jesť nepotrebuje, aj čreva a trávenie si musia oddýchnut. Otázka je, ci je naozaj hladné alebo je to len zvyk. Treba dat poriadnu večeru pred spaním a dúfať, že uz bude stačiť len tá voda, keď sa zobudí.

zuzkaa1991
18. sep 2022

Tak ako pisu vyssie je to na rodicovi....moja mlieko pije len vecer žiadne mliecne výrobky nepapa ....ale.od 2.5r sme na kravskom mlieku ma 4.5r a ked ss obcas zobudi v noci tak si pyta mlieko dam jej aj ked 100ml len skratka len kus vypije....a viem ze zaspi hned inac sa.prehadzuje dlho....
Co sa tyka zúbkov si myslim vela robi genetika a vhodne zubne pasty ;)
Moja ma našťastie pekne zdrave zubky.....aj sladkosti od 3r. Zacala.jest 🙂 a svagrinin ma zakazane sladkosti len domace napecene kolace ziadne kravske mlieko atd..bio matka rozdiel medzi nami 4m a uz mal.kaz ;) a nepije v noci mlieko vobec

lubka261
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
18. sep 2022

je to individuálne, nepíšeš, koľko má tvoje dieťa, ale odnaučíš najľahšie tak. že vyhodíš fľašu, počas dňa bude piť mlieko z pohára a v noci ponúkneš z pohára vodu. Od 18 mesiacov by som v noci mlieko nerobila, dieťa už konzumuje pestrú stravu, nie je to už hlad, ale zlozvyk, ak pýta fľašu.

lu966
19. sep 2022

Je to rôzne. Moja už od narodenia nepije v noci vôbec. Zaspí o 20:00 a ráno vstáva niekedy aj o ôsmej. Má necelých 5 mesiacov. Cez deň papá normálne a v noci si nepýta vôbec.

aknamorka22
19. sep 2022

Môj prvý pil do 1,5 roka len preto, že som bola ochotná mu ho robiť. Pri druhom som tú chybu už nezopakovala a od 2 mesiacov prespí celú noc. Tu podľa mňa platí, ako si naučíš, tak máš.

timi247
19. sep 2022

Moji keď už mali 3 roky pekne prespali noc, dovtedy katastrofa

autor
19. sep 2022

Maly ma rok, skusila som dat vodu ale neoklamalo ho to a plakal dalej. Este poskusam, lebo ak to nie je prenho nevyhnutne,ja by som sa rada vyspala celu noc uz.

patka06
19. sep 2022

Určite to nepôjde na 1.x, len vydržať. Ponúkaj vodu, postupne si odvykne,