icon

Kedy môžem začať podávať 8-mesačnému synovi obyčajné mlieko ?

domi0219
15. jan 2020

Ahojte mamicky👋🏼Je to ťažko o niečom diskutovať ,ked každá mame iné dieťa a zase pediatrička povie hento -tamto,moja otázka znie kedy by som mohla začať prevarat synoch obyčajne mlieko ??Ma o 2tyzdne mame 8mesiacov,teraz pijeme SUNAR.Kazdy ma iny názor a hlavne nic iné nepočúvam,len to ze voľakedy jedli deti kadečo uz v uuuutlom veku t.j.3nesiace ☝🏻Lenže strava bola iná a vsetko bolo zdravšie ,papa mi uz prikrmy pekne problém nemá až na mrkvu nechuti nám 🤷Dakujem Vam za Vase rady a názory ❤️

evittam
15. jan 2020

@domi0219 U nas od roka. Sesternica davala od 6.mesiacov.

domi0219
autor
15. jan 2020

@evittam a co vlastne take sa moze stať,ak ho neprijme teda ??🤔

evittam
15. jan 2020

@domi0219 No ak nema nejake intolerancie tak sa jedine "zoserie".

domi0219
autor
15. jan 2020

@evittam nemá 😂😂😂😂😂tak skusim

marion09
15. jan 2020

Od 8mesiacov je priskoro,ešte nedozrela tráviaca sustava

carduelis
15. jan 2020

Deťom do jedného roka sa neodporúča ani nie kvôli nevyzretosti tráviacej sústavy, ale pretože kravské mlieko obsahuje veľké množstvo bielkovín, ktoré môžu byť záťažou pre obličky. A v umelom mlieku je viac vitamínov ako v kravskom, ja by som kravské ešte nedávala.

klarissa25
15. jan 2020

Normálne trvanlivé mlieko netreba prevarat... A nás pije také od 10 mesiacov

ivangeline
15. jan 2020

Hnačky. My v malých dávkach od 7m v strave a od 9m normálne ale nie trvanlivé, to mu nerobilo dobre, stla hnačky. Teraz ml rok a už je týždeň len na obyčajnom, plnotučnom. Ja a sestra sme boli hneď po pár mesiacoch tiež na obyčajnom..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
kika831
15. jan 2020

@domi0219 od roka. A hlavne ziadne trvanlive ale s co najkratskou dobou trvanlivosti. Moje deti napriklad klasicke mlieko zacali pit az od okolo 2,5 roka. Jednoducho im nechutilo.

saskia_98
15. jan 2020

Skor ako od roka by som nedala a aj to len original kravske ale to je velka zataz na oblicky. Co sa tyka tychto krabicovych (alebo bielej vody) nedala by som. Este do varenia ano ale cisto len tak pit, isto nie.

lolinko
15. jan 2020

@domi0219
Ahoj
Sama si si odpovedala odkedy mlieko..
Každá sme iná.
Ja dávam mojej dcére plnotučné mlieko a už ma 8 mesiacov a začala som jej ho dávať skôr.
Na umelom mlieku je od mesiaca a s prikrmmi som začala od konca 3 mesiaca. Teraz už jedáva normálnu stravu ako my.

simona92101
15. jan 2020

@domi0219 mne na gastro vysetreni dr.vyslovene zakazala kravske mlieko (rozumej krabicove z obchodu) podavat skor ako po dovrseni 1 roka,to co je v tych krabiciach nema s mliekom a vyzivovou hodnotou nic spolocne.ked uz,tak cerstve kozie,je lahsie na travenie..ale ako vidis,kazda ti pise ine,ja osobne keby dam 9 mesacnej krabicove mlieko tak do hodiny hnackuje ako besna,my mame podavat UM aj po 1 roku,a ja to akceptujem,dcerkino zdravie mi je prednejsie ako usetrene peniaze za mlieko 😉