icon

Kedy prejsť z umelého na kravské mlieko?

evickuska
4. mar 2024

Ahojte kedy by ste vysadili UM a dali normalne kravske mliecko? Viem, ze je vyzivnejsie ale bojim sa, ze zas by zacali problemy so spankom a podobne.

deti95060810
4. mar 2024

ja po prvom roku..
suseda dávala ešte aj v 2 rokoch UM

zuzkaa1991
4. mar 2024

@evickuska moja mala cez 2r ale.kravske nechcela. Isla som postupne nemohla vidiet ze nalievam😁😁 takze.cez obed mala vo flaske kravske večer v noci UM tak.sme fungovali par mesiacov ked.som povedala ze uz nekupim dalsie UM takze po.2r kludne ukončiť resp.do.3r ;) nasa asi.mala.2.5r.ked sme zrusili cele ale nepamätám presne

amonet
4. mar 2024

my sme prestali v 2 rokoch, ale od 1 roka to uz mala len tradiciu na noc

vkatush
4. mar 2024

Skúsila som na 14m, ale malému vôbec nesadlo. Doktor povedal, nech ešte ostaneme na umelom a potom neskôr skúsime zase.
Čisté nemôže, ale keď je v jedle, nie je problém (presne ako ja).

nika11103
4. mar 2024

@vkatush ako by si o nás hovorila . Tiež som skúsila vysadiť UM (doktorka striktne predpisovala do jedného roka potom už nie ) ale naskreckovala som si ešte nejaké krabice ale už sa minuli tak 15 mesačnej som vyskúšala aj bezlaktozove , aj klasické , no nula bodov . Takze som išla do lekárne a normálne som
Jej kúpila umelé . Na noc ho ešte potrebuje .

nika11103
4. mar 2024

@amonet myslím že to bude aj nás prípad . Teda dúfam . Chcela som dať klasické , ani za svet . Cez deň je úplne ok ale na noc ešte je to mlieko potrebné .

anavixy
4. mar 2024

Ked normalne papa, tj zdravo, vyvazene a dostatocne mnozstvo, tak um nepotrebuje a staci kravske mlieko (po min 1 roku, skor urcite nie). Ked normalnu stravu nepapa dostatocne, tak by som urcite nemenila.

vkatush
4. mar 2024

@nika11103 mne ráno a večer po fľaške ešte pije (ale aj tak ešte raňajky a večeru k tomu), inak je na normálnej strave všetko zaradom, takže nejak extra mi to nevadí.

Len dúfam, že nebude nejaká alergia alebo intolerancia z toho, keď mu čisté robí zle, že len potrebuje trávenie do toho "dospieť".

mima172
4. mar 2024

Moja bude mať v máji 4 a stále si ráno vychutná fľašku UM. Na kravské na pitie neprejdeme nikdy, keď už nebude chcieť UM, tak mlieko na pitie stopnem.
Neviem, aký máš dôvod, že chceš prejsť na klasické mlieko (asi máš zdroj kvalitného mlieka, ten na veru nemám) ale skôr ako v 2r by som to určite nerobila a to najmä z dôvodu fortifikacie UM.

wejuska7910
4. mar 2024

Nedavala som kravske,radsej um

hederamonstera
4. mar 2024

Davala som dokym sa neodmietol. To bolo asi tak v 1,5roku. Inak by som kludne pokracovala dokedy by mu chutilo. To sa neda porovnat s obyc.kravskym
Uvidime dokedy bude chutit druhemu🙂

lucia13022023
4. mar 2024

Ja plánujem až vtedy, keď sa sam odstaví. Teraz ma rok a ešte mlieko pije 3x denne.

mia_von_prag
4. mar 2024

Jedno dieťa prestalo piť um v 4 rokoch a kravske pije málo, pohár 2x do mesiaca.
Druhe dieťa mi pilo um do 2 rokov a kravske veľmi chutí, denne vypije asi 300 ml.
Obaja jedia dosť jogurty. Skôr ako v 2 rokoch som kravske ani neskúšala.

gvenduska
4. mar 2024

Maly sa od umelého odstavil sám

petamich
4. mar 2024

cca. do 2 rokov, pil uz iba vecer pred spanim a zrazu uz nechcel, tak sa odstavil sam, mlieko kravske sme nedavali do 2 rokov (mal ho iba v mliecnych vyrobkoch)

amelie2017
5. mar 2024

Dcera mala umele do 3 rokov. Rano po zobudeni a vecer pred spanim. Ked sme zrusili umele, kravske nechcela, nechuti jej, ani mne, nenutim.
Synovi som prestala davat okolo roku a pol umele. Uz len trosku pocucal, tak 20 ml a zvysok sme vylievali. Tak sme to stopli. Kravske tiez nechcel.

ivanka12311
5. mar 2024

U nás to bolo približne okolo 1r ale trvanlivé polotučné. Popravde viac chutilo také ako to umelé z prášku