Koľko mlieka má piť 4-mesačné bábätko?
Dobrý deň, malý má 4 mesiace a papa 150ml UM. Všade píšu že by mal piť len 5x denne, lenže ten náš si pýta každé 3 hodiny aj cez noc. Aj doktorka nám povedala že to by cez noc už nemal jesť, a podotkla v takom zmysle že nech mu cez noc nedávame mlieko, len nech ho skúsime utíšiť pomojkanim a cumlíkom. Lenze cez noc sa na mlieko budí s takým revom, že nevieme čo skôr, ci jeho tíšiť alebo robiť mliecko. Takze nič take na ukľudnenie ako cumel a mojkanie u nás nezaberá. Skúšali sme aj meniť mlieka, ale boli sme vždy na tom istom.
Preto sa chcem spýtať ako ste to mali alebo máte vy pri vašich drobcoch s jedením?
Kolko vazi? Vyrataj si 150-180ml na kg a podla toho sa riad. Doktorka nech trapi hladom svoje dieta
Moja mala obdobie, cca pred mesiacom, tiez mala 4m a naraz mi zlupla 220ml um, co som ju mala nechat skriekat ako paviana a nedat? 😅
Nám povedala doktorka jednoduchú vetu: dieťa má vždy vo flaske nechať. Čize keď vypila celých 150, zvýšili sme dávku. Tak sme si boli istí, že je sýta.

Tak máš papkaca ktorému chuti, buď rada, že nemusíš rieisit že dieťa neje a podobne
Tie tabuľky sú orientačne. Ne sú pre všetkých, nemáme rovnaku genetiku, takze aj apetít je rozdielny
A čo máš nechať dieťa hladne? Aby bolo podľa tabuliek?
Ja som dojcila, kedy pýtali jesť, vtedy sim dala. Ak každú hodinu, tak každú hodinu