icon

Koľko mlieka má piť 4-mesačné bábätko?

zdenka_s
2. feb 2025

Dobrý deň, malý má 4 mesiace a papa 150ml UM. Všade píšu že by mal piť len 5x denne, lenže ten náš si pýta každé 3 hodiny aj cez noc. Aj doktorka nám povedala že to by cez noc už nemal jesť, a podotkla v takom zmysle že nech mu cez noc nedávame mlieko, len nech ho skúsime utíšiť pomojkanim a cumlíkom. Lenze cez noc sa na mlieko budí s takým revom, že nevieme čo skôr, ci jeho tíšiť alebo robiť mliecko. Takze nič take na ukľudnenie ako cumel a mojkanie u nás nezaberá. Skúšali sme aj meniť mlieka, ale boli sme vždy na tom istom.
Preto sa chcem spýtať ako ste to mali alebo máte vy pri vašich drobcoch s jedením?

pribinak
2. feb 2025

Tak máš papkaca ktorému chuti, buď rada, že nemusíš rieisit že dieťa neje a podobne

Tie tabuľky sú orientačne. Ne sú pre všetkých, nemáme rovnaku genetiku, takze aj apetít je rozdielny

A čo máš nechať dieťa hladne? Aby bolo podľa tabuliek?
Ja som dojcila, kedy pýtali jesť, vtedy sim dala. Ak každú hodinu, tak každú hodinu

any3108
2. feb 2025

@zdenka_s ja som sa vždy riadila tým že babo má približne vypiť 150ml na kg váhy
Môj mal v 4m cca 7,5kg a pil mlieko tak 7x denne niekedy 150ml, pred spaním 180ml, v noci 120ml
Tak rôzne
Deti sú individuálne, nemožno ich vopchať všetky do tabuľky 🤷🏻‍♀️

evcagabi
2. feb 2025

Kolko vazi? Vyrataj si 150-180ml na kg a podla toho sa riad. Doktorka nech trapi hladom svoje dieta

evcagabi
2. feb 2025

Moja mala obdobie, cca pred mesiacom, tiez mala 4m a naraz mi zlupla 220ml um, co som ju mala nechat skriekat ako paviana a nedat? 😅

luciaruz
2. feb 2025

Nám povedala doktorka jednoduchú vetu: dieťa má vždy vo flaske nechať. Čize keď vypila celých 150, zvýšili sme dávku. Tak sme si boli istí, že je sýta.