Koľko umelého mlieka by malo piť 13-mesačné dieťa?
Ahojte. Staci um uz len pred nocnym spanim (cca 2 hodky po veceri)? Pretoze moj pije aj rano - davam zo zvyku, ale hned na to ranajkuje do polhodky. Normalne papa jogurty, maslo aj syry ktore moze, cize mliecne v strave ma. Len ma zneistuje, ze v tom veku maju batolata prijat 500 ml mlieka denne [um]. Je to tak?
Ja som cca v 14-15 mes prestala kojiť a to som kojila uz len raz na obed a raz v noci a nedávala som vôbec umelé mlieko..keďže v strave mala dost mlieka..už vraj jeden jogurt a plátok syra pokryje dennu davku..moja dcerka vtedy ráno papala chlebík s lucinou a sem tam syrom a na olovrant spapala biely jogurt a na veceru napr ešte krupicu, plus aj mliečne polievky..čiže da sa aj bez umelého mlieka
Ja som cca v 14-15 mes prestala kojiť a to som kojila uz len raz na obed a raz v noci a nedávala som vôbec umelé mlieko..keďže v strave mala dost mlieka..už vraj jeden jogurt a plátok syra pokryje dennu davku..moja dcerka vtedy ráno papala chlebík s lucinou a sem tam syrom a na olovrant spapala biely jogurt a na veceru napr ešte krupicu, plus aj mliečne polievky..čiže da sa aj bez umelého mlieka
@pl2y ved to, ze aj moj zje cely jogurt biely, aj mliecnu kasu, aj syry.. takze skusim to ranne vypustit.
Moje dieťa (deti) pilo v tom veku asi liter mlieka denne. Ale nie UM. Od 12 mes normálne kravské UHT. Už potom to UM od 12mes má rovnaké zloženie. Jedine pre deti s oblickovymi ochoreniami sa používa špeciálne 12m+ s menším obsahom bielkovín. Inak môžeš kravské už dávať
Po odstavení v 12 mesiacoch nepil žiadne mlieko lebo som myslela že má abkm a po 3 mesiacoch prišli výsledky a nemá takže som zaradila mlieko a papa mliečne výrobky ale nikdy nepil pred spaním um alebo iné mlieko okrem materského a to iba do roka. Všetky potrebné živiny sa dajú doplniť stravou. Nie je nutné dávať umelé
Neviek kde si to čítala, ale určiť nemusí vypiť pil litra mlieka. Stačí to pred spaním, a ani to nemusí mať (aj nechce)
V noci sa ti vôbec nebudi ?
Ked ma mliecne vyrobky dostatocne zastupene v strave tak staci.
Podla naseho pediatra to bolo v 13.mesiacoch približne 300ml mlieka, ale to uz vratane mliecnych vyrobkov, ktore dieta konzumuje...15g tvrdeho syra, alebo 30g makkeho je priblizne za 100ml mlieka
V noci sa ti vôbec nebudi ?
@gejb nie nebudi sa na hlad. Zobudza sa len na dudel, ale to kvoli zubom.

To sa mi zdá trochu divné... Ak jedáva vyváženú stravu a má dostatočný pitný režim nevidím dôvod do neho nasilu tlačiť UM.. ja som mala syna kojeného a niekedy v tomto čase som začala s odstavovaním a nahradením MM za UM a vypil dvakrát denne cca 160 ml a v noci niekedy ešte jeden krát niekedy nie