Kombinácia odsatého a umelého mlieka
Dobrý deň,
Mám 2tyzdnove bábätko.. snažila som sa ju už od nemocnice prikladať na prsníky, bohužiaľ sme to museli prevádzkovať cez klobuciky lebo mám stiahnuté dvorce… už ako sme doma tak v noci to bol boj s prisatím tak som jej dávala odsate mlieko + um (nutrilon).. teraz sa už viacmenej len odsavam a keď mám tak jej dam najskôr moje odsate a potom dokrmim umelým mliekom, keď nemám tak dam len umelé. Nemôže mať z toho nejaký sok alebo problém že jej tak kombinujem mlieko ?
Ďakujem
Miliony zien na svete ktore nemaju dostatok mlieka este dokrmuju umelym. Aky sok by asi mohla mat?
Určite nie. Ja som tiež kombinovala, keď som nemala dosť môjho odsateho. Odsávala som od 10 dňa. Keď som nemala svoje, dala som len UM. Niekedy som odložila svoje odsate a doplnila potom druhým odsávanim, aby som mala celú dávku na jedno kŕmenie. Kľudne kombinuj, ako Tebe vyhovuje. Keď bábätku sedí Nutrilon, buď bez obáv. Tiež som dávala Nutr
Nič sa nestane, je to v poriadku. Len skúšajte, prikladaj, odsávaj. Ak by to nakoniec aj tak nevyšlo, nič sa nedeje, nebude to prvé a ani posledné bábätko, ktoré je kŕmené UM.
Je to v poriadku, tiež som tak robila - priamo na odporučenie laktacnej z pôrodnice. Postupne ako Ti stupne množstvo mlieka, nahradzaj ním UM.
Ďakujem vám maminky 😊

Ahoj, podľa mňa je to v poriadku, aj v pôrodnici sa to tak robí, kým sa nerozbehne laktácia, tak bábätkám dávajú UM. 🙂 A na margo klobúčikov, ja som s nimi dojčila celý jeden rok, hoci to bolo otravné lebo som bola stále mokrá hoci som nás obložila plienkami, ale mlieka som mala až až, tak som vydržala čo sa dalo 😊