Kombinovanie umelého a materského mlieka
Ahojte,mám 6tyždnové bábätko papá MM ale aj UM (každé 2hé kojenie) UM papá Beba expert pro HA. Kaká mi tak 1x za deň ale zelené vodnate a zapachajúce, je to ok? Či to môže byť tým,že papá UM aj MM? A občas ma aj bolesti bruška a vetry neskutočne a neviem či to je tým umelým alebo tým,že mi na prsníku papá z klobúčikom a naťahá si veĺa vzduchu,chcem skúsiť 1deň dat čisto len UM,že či jej robí zle Beba alebo teda ten klobúčik.Myslíte si,že to je zlý nápad? Samozrejme pediatricku budem kontaktovať.
Ohľadom tej beby nám poradili túto,keďže mám ABKM.
A aj dieta ma abkm?btw pri abkm je toto mlieko nevhodne kedze obsahuje kr.bielkovinu
@simona92101 Maličká nemá,teda nemá stanovenú diagnózu,mliečko bolo odporúčané preto,lebo ja ju mám
A aj dieta ma abkm?btw pri abkm je toto mlieko nevhodne kedze obsahuje kr.bielkovinu
@simona92101 uplne zbytocne.kedze kojis,predpokladam ze drzis dietu.dietatu pravdepodobne robi zle kombinacia UM a MM.a taktiez je mozne ze mlieko nesadlo.zelena stolica je z UM,ktore obsahuje zelezo
Btw,moje 2 deti mali od babatka ABKM a mali specialne mlieko na predpis,kedze v HA mliekach je kr.bielkovina
@simona92101 uplne zbytocne.kedze kojis,predpokladam ze drzis dietu.dietatu pravdepodobne robi zle kombinacia UM a MM.a taktiez je mozne ze mlieko nesadlo.zelena stolica je z UM,ktore obsahuje zelezo
@simona92101 to nám poradila lekárka,keďže jej nestačilo moje mlieko,a teraz sa trápime tym ze sa mi nechce prisat bez klobúčika hneď začne plakat( nieje to flaškou) uz sme to mali.aj pred tym dokrmovanim
Nerozumiem prečo má HA mlieko? Veď keď už tak normálne Beba mlieko.
Keď má zelené kako, to je prejav celiakie alebo prudkej silnej alergie na kravskú laktózu .Nema bruško väčšie? Priberá dobre? Neplačkáva?
Kombinácia mliečok nevadí nijak, aj môj takto vyrastal..mala som malo svojho ale ja som mu dávala ešte Nutrilon .
Klobúčik vyhoď, ono vie že tečie lepšie z fľašky a chce byť FRISKO napapané..navyše klobúčik ti časom zničí bradavky,krv ,chrasty..to nechceš.A nie, cez klobúčik nemá vetry, lebo klobúčik ti sadne ako prísavka, tam sa vzduch nevytvorí keď to vieš používať.
Bebu treba vymeniť a urobiť krvné testy-zámerne si to vypýtaj od lekára.
Ja som celiakiu a silnú alergiu na kravské mlieka mala od narodenia, a skoro som na to umrela...zelené kako je prejav! Mala som len šťastie,že na SK prišla rakúska gastroenterologička úplne TOP, zachránila mi život vtedy .Nikdy nesmie byť kako zelené, vždy je to zlé...
A celiakia NIEJE dedičná , ak by náhodou, nemusíš sa báť.
a vie sa prisat bez klobucika či prečo ich máš? môj sa nevedel prisat až keď mu struhli uzdicku krasne začal papať
Keď má zelené kako, to je prejav celiakie alebo prudkej silnej alergie na kravskú laktózu .Nema bruško väčšie? Priberá dobre? Neplačkáva?
Kombinácia mliečok nevadí nijak, aj môj takto vyrastal..mala som malo svojho ale ja som mu dávala ešte Nutrilon .
Klobúčik vyhoď, ono vie že tečie lepšie z fľašky a chce byť FRISKO napapané..navyše klobúčik ti časom zničí bradavky,krv ,chrasty..to nechceš.A nie, cez klobúčik nemá vetry, lebo klobúčik ti sadne ako prísavka, tam sa vzduch nevytvorí keď to vieš používať.
Ja som celiakiu a silnú alergiu na kravské mlieka mala od narodenia, a skoro som na to umrela...zelené kako je prejav! Mala som len šťastie,že na SK prišla rakúska gastroenterologička úplne TOP, zachránila mi život vtedy .Nikdy nesmie byť kako zelené, vždy je to zlé...
@popcorn2myska môžem sa opýtať prečo si myslíš, že jej klobúčiky zničia bradavky? Kojila som zo začiatku cez klobúčiky a následne bez a teda rozhodne mi tie bradavky nezničili skôr naopak
@popcorn2myska práveže celé dni mi nespi,stále plače myslela som si ze sú to bolesti bruška no teda toto ma vystrašilo, kontrolu u pediatricky mame až 31.7 začo by ste mi poradila vymeniť bebu?
Bebu vymeniť za nutrilon
Nerozumiem, preco jej davas UM, ked kojis. Ved ju priloz castejsie a bude jej stacit MM. Menej mlieka sa ti tvori, lebo dokrmujes. Niektore babatka piju menej a casto. Ja plne kojim a vzdy, ked som vyskusala nejake UM, malo z toho moje dieta bolesti bruska. Zelena stolica moze byt z nasledovnych pricin:
1. babatko pije kratko na prsniku a vypije len predne mlieko s vysokym obsahom laktozy. Tu pomoze pocas jedneho kojenia ponuknut oba prsniky
2. stolica je v plienke dlhsie ako 30 minut
3. alergia na bielkovinu kravskeho mlieka
Jedna moja malá mala presne takú stolicu a bolo to z Beby, to sa nedalo vydržať, vymenila som za Hipp a stolica žltá ako praženica /tak by mala vyzerať/.
Toto akokeby som nas pribeh skoro citala..tiez ma mala 6tyzdnov aj kojim(s klobucikom)aj dokrmujem a cele dni nespi a je nespokojna, s kakanim teda myslim,ze problem nema ale tiez hladam vysvetlenie cim to moze byt
Toto akokeby som nas pribeh skoro citala..tiez ma mala 6tyzdnov aj kojim(s klobucikom)aj dokrmujem a cele dni nespi a je nespokojna, s kakanim teda myslim,ze problem nema ale tiez hladam vysvetlenie cim to moze byt
@2109siska presne tiež nechápem čo sa deje akože
Este by som skusila nasadit coliprev kvapky. Pomahaju zpracovat kravsku bielkovinu. Nam ju nasadili uz v nemocnici.
Este by som skusila nasadit coliprev kvapky. Pomahaju zpracovat kravsku bielkovinu. Nam ju nasadili uz v nemocnici.
@andyka105 a dajú sa používať aj takto len preventívne ?
@popcorn2myska môžem sa opýtať prečo si myslíš, že jej klobúčiky zničia bradavky? Kojila som zo začiatku cez klobúčiky a následne bez a teda rozhodne mi tie bradavky nezničili skôr naopak
@angeli121212 mne zničili..a lekár mi kázal kojiť aj cez chrasty a krv ..to som stopla a nasadila umele mlieko.Vztah babatka a matky nema byt o tom že si ublizuju..a ja som už mala nervy v prdeli ked som si len pomyslela,že ho mam ist kojiť..to sa nedalo zahojit ,nebolo kedy...a cele mesiace žiadny sex...keby kojim 1 rok tak si manžel mohol zbaliť kufre -dobrovolne by som ho aj pustila :D
@popcorn2myska práveže celé dni mi nespi,stále plače myslela som si ze sú to bolesti bruška no teda toto ma vystrašilo, kontrolu u pediatricky mame až 31.7 začo by ste mi poradila vymeniť bebu?
@anonym_autor to musí obvodáčka najsť riešenie-pediatrička.Ja neviem prečo ho ozaj bolí bruško.Vzdy utekajte s babatkom ked sa vám niečo nezdá,to je dobrá mama.Nie sa tu vypytovat a hádat. ...Babatka su proste take ,mamka sa mu iba snazí porozumieť...ale lekár vie "zistiť " alebo aspon upokojiť ,ked to bol plany poplach
@angeli121212 mne zničili..a lekár mi kázal kojiť aj cez chrasty a krv ..to som stopla a nasadila umele mlieko.Vztah babatka a matky nema byt o tom že si ublizuju..a ja som už mala nervy v prdeli ked som si len pomyslela,že ho mam ist kojiť..to sa nedalo zahojit ,nebolo kedy...a cele mesiace žiadny sex...keby kojim 1 rok tak si manžel mohol zbaliť kufre -dobrovolne by som ho aj pustila :D
@popcorn2myska ja vôbec neodsudzujem keď niekto sa rozhodne z rôznych dôvodov nekojiť je to úplne v poriadku len som sa pozastavila.mad tou informáciou lebo ja mám práve opačnú skúsenosť
@popcorn2myska ja vôbec neodsudzujem keď niekto sa rozhodne z rôznych dôvodov nekojiť je to úplne v poriadku len som sa pozastavila.mad tou informáciou lebo ja mám práve opačnú skúsenosť
@angeli121212 budte rada..ja svoju neprajem ziadnej mamke.Ja som z dedinky a tu je lekár niečo ako BOH a všetci ho počúvaju na slovo..ked sa zmyli , dod*rbe vam/dieťatu zdravie, a nikto ani netusí prečo ...takže aj tak je stále za BOHA , hoci v meste by to uz bolo"zanedbanie starotlivosti " a problemy s tým suvisiace- pre lekára.
Mne ale mozog pracuje,ja niesom ovca...