icon

Kŕmenie pri refluxe. Ako dávkovať umelé mlieko bábätku?

17. mar 2025

Maminy, ako často a koľko ml UM dávate svojim 3,5 mesačným detickam keď majú reflux? Ja každé 3 hodiny 150ml, ale dost vygrcka, nemozem ho ani dat na brusko, lebo veľa vygrcka. Dnes som zarobila po 3 hodinách 120ml a tiež grckal, menej keď dám mu nestačí. Ma 7kg,takze je hlados. Papa takto: 7:00 150ml, 9:30 150ml, 12:30 120ml, 15:30 120ml, 18:30 120ml, 20:00 ešte 60ml pred spankom, 3:00 150ml. Ako ste to rozdelili vy? Poradte alebo počkať až na prikrmy?:(

gejb
17. mar 2025

Krmis antirefluxnym mliekom?
Dávala som častejšie menšie dávky.
Babo potrebuje byť na brušku...

autor
17. mar 2025

@gejb nie zapekalo ho tak mame Bebu, ale ta je hustejšia

autor
17. mar 2025

@gejb a prosím ako často a koľko ml napríklad? Nemoze ho bolieť potom brusko? A mám ho dat spinkat na brusko aj keď grcka?

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2025

@heminepa aj ja chcem, ale po papani taký rev spustí,že ho musim zobrat na ruky, nedá sa mi ho nechať vo vyvýšenej polohe.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2025

@heminepa prosím ta a nemozem dat keď sa zobudí 90ml UM a po 1,5 hod dalších 90ml? Lebo doktorka tvrdí,že musim dodržiavať 3 hod odstup, že či mu neublížim? Ak mu dám častejšie, ale s menšou davkou

anavixy
17. mar 2025

Na brusko ho nemas davat spinkat nikdy, ani keby negrckal! Polohovat len pocas bdenia, mozes ho dat pocas bdenia na brusko na rovnu podlozku, ktora bude ale naklonena do zvysenej polohy. 3h odstup vobec nemusis striktne dodrziavat, treba sa riadit dietatom. Skusila by som mu davat stale max 120ml, nie viac a kludne aj po 2-2,5h, ak to tak bude vyzadovat.
A ved na rukach je tiez vo zvysenej polohe 🤷🏻‍♀️

autor
17. mar 2025

@anavixy ďakujem, skusim ešte tak. Hlavne som chcela vediet, či mozem dat skôr a menšiu dávku.

anavixy
17. mar 2025

Ano, mozes.

michaela329
17. mar 2025

Ja dávam zatiaľ normálne podľa rozpisu na krabici 120ml voda a 4 odmerky, občas vypije všetko a občas nechá - nenutim dopit, každé 3-3.5 hodiny. Krmim tak, že je hodne kolmo a fľaša je rovno a robím pauzy. Všetky plochy, kde leží máme vyvýšené a po nakrmeni nosim pol hodinu. Náš má ešte aj problém odgrgať 🤦 Na bruško dávam pred kŕmením - musím to vystihnúť vtedy, keď ešte nie je moc hladný. Hodne nosim na tigra a davam si ho aj do nosiča - vtedy je spokojný.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2025

@heminepa napr teraz sa zobudil a dala som mu 60ml a zatial dobre a dalších 60l mu mozem dat napr aj za hodinku ak by pytal? Alebo pred spanim keď ide za hodinu a pol? Tomuto moc nerozumiem🙂

autor
17. mar 2025

@michaela329 my mame na krabici,že 3 mesačný ma mat až 180ml🙂 v nosiči nechce byt, ale vyvýšené mame snáď všetko🙂 tak menšie dávky hádam pomôžu,

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2025

@heminepa dobre, konecne som to trosku pochopila a som spokojnejšia. Zatial neplače a negrcka, ale ešte prosím jedna otázka, že ak bude pytat mozem mu dat dalších 60 napr za tu hodinku alebo hodinku a pol? Alebo aké tie rozostupy,aby som mu neublizila

heminepa
Autor odpoveď zmazal