icon

Ktoré pokračovacie mlieko zvoliť po dojčení?

janulka5988
28. jan 2025

Ahojte 🙂 viem, že je dosť subjektívne povedať, ktoré mlieko je najlepšie a každému sadne iné. Ale predsalen možno sa dá podľa zloženia povedať, ktoré je najlepšie v prípade, že už nemôžem ďalej dojčiť (malý ma 8 mesiacov). Vopred poprosím nepíšte mi ako môžem ďalej dojčiť, je to už moje tretie dieťa a niekedy sú dôvody naozaj také, že sa už ďalej nedá, ďakuje za rešpektovanie ☺️ . Zvažujem Kendamil alebo klasicky Sunar.

nynia
28. jan 2025

Je to dost kontroverzne napr. 2 najcastejsie priklady, co sa s UM riesi su zastancovia (odbornici), ktori tvrdia, ze rybi olej je nevhodny v UM a naopak sa najdu aj taki, ktori tvrdia, ze je vhodny na podporu mozgu, niektori vyrobcovia maju zalozenu filozofiu, ze kozie mlieko sa viac podobna na MM tak je vhodnesie ako kravske, ini to vyvracaju. Takze ani "spravne" zlozenie nenajdes je to len o tom co sadne. Mozes byt presvedcena aj co sa tyka zlozenia, ze toto je naj a dietatu nesadne a paradoxne mu sadne to "najhorsie" aj ked UM so zlym/nevhodnym zlozenim minimalne v EU nenajdes takze toho by som sa nebala. Pre vela mamiciek je rozhodujuca hlavne cena pri vybere a zlozenie ide uplne bokom pokial dieta nema nejake problemy.

janulka5988
autor
28. jan 2025

@nynia Ďakujem ☺️☺️

e1h
28. jan 2025

Keď som v Alze vyklikal všetky filtre (https://www.alza.sk/maxi/dojcenske-mlieko/18859...), tak mi ako "papierovo najlepšie" vyšlo Babybio. Babybio je ale drahšie, nedá sa kúpiť všade, naozaj nevonia a horšie sa aj rozpúšťa vo vode.
Inak čo sme porovnávali zloženie s Nutrilon profutura DIOBIOTIK, zloženie bolo veľmi podobné.