icon

Mám dieťaťu vymeniť mlieko?

basa1999
30. mar 2023

Ahojte baby, v prvom rade poprosím nesúdiť pýtam sa na radu a nie na názor. Keďže moja doktorka sa stáva už dva týždne k môjmu problému tak že mi nezdviha telefón ani nič tak prosím o radu. Možno niektorá mala taký problém ako ja. Mám 7 týždňového chlapček ktorý je od narodenia na umelom mlieku. Prvé mliěcko sme mali Bebu sensitive ale to mliečko ním 3 týždne len prechádzalo mal neskutočne hnačky z toho a bol stále uplakaný hladný a nespinkával. Vymenila som mu teda mliečko za sunar premium ale to ho zapieklo tak že týždeň nekakal ani s rektalnou rúrkou a probiotikami ale stále som dávala čas tomu no po týždni sa mi vyhádzal na tvári s bordovými fľakmi a začal mi grcat po jedle mala som podozrenie na ABKM. Podľa príznakov to tomu nasvedčovalo a doktorka mi nezdvihala a bála som sa anafylaktického šoku tak sme dali sunar HA aby som sa držala aspoň jednej značky. Sme na tom už 4 dni ale malý mi nespapá viac ako 120 ml a predtým mi papal 150 ml a vydržal vždy 4 a pól hodinky teraz už po 3 hodinách pýta papať. Kakali sme zatiaľ len dva krát a strašne na zeleno a husto. No známa mi hovorí že ak nemá alergiu tak týmto mliečkom mu ju vytvorím. Neviem či mám skúsiť ešte posledné mlieko alebo ist ešte predtým na gastro vyšetrenie. Mali ste niekto niečo podobne ? Ďakujem moc za odpovede.

Strana
z2
tosomja
Autor odpoveď zmazal
tosomja
Autor odpoveď zmazal
basa1999
autor
30. mar 2023

@tosomja a vy máte aké mliecko?

tosomja
Autor odpoveď zmazal
anavixy
30. mar 2023

@tosomja moja sa ma pre istotu opytala ci viem ze to je len prisladena voda 😄 tak som kukala ako puk….
ja keby mam znova riesit UMF tak idem rovno do Sunaru alebo Hipp 🙄 lebo fakt najdrahsie neznamena najlepsie a ta Beba, co som davala fakt tu najvyssiu najlepsie najdrahsiu radu, co davame aj v porodnici, tak to bolo najhorsie 🤷🏻‍♀️

basa1999
autor
30. mar 2023

@anavixy no ja bebu nechcem už ani vidieť. Ja veľmi rozmýšľam nad tým hipp lebo veľa mamičiek písalo len dobre recenzie ale zase čo im sadlo nám nemusí. Z tohto človek normálne aj zošalieť môže 😂😂

tosomja
Autor odpoveď zmazal
tosomja
Autor odpoveď zmazal
anavixy
30. mar 2023

@basa1999 no ja som sa kvoli tym dobrym recenziam dala na ten Kendamil presvedcena ze s nim zazracne pominu koliky a zapcha. Nestalo sa, takze bohuzial, fakt si to musi clovek len odskusat na vlastnom dietati 🥲

basa1999
autor
30. mar 2023

@anavixy keby tak predávali jedno mlieko 😂

karmen118
31. mar 2023

@basa1999 kedysi tak bolo len Sunar myslím bol, aj to len jeden druh - žiadne HA a pod. mama ma tým kŕmila, ale tiež vravela že keby bolo toľko značiek ako teraz, tak by skúšala, lebo mi nerobilo dobre, ale vtedy iné nebolo. U nás Hipp dávajú už v pôrodnici, nám dala pediatrička na vyskúšanie myslím že Nutrilon nejaký hypoalergény alebo bez bielkoviny kravského mlieka? už neviem presne, ale to mi malá nechcela hrozne plakala, keď som sa ju snažila ním nakŕmiť a potom z neho vracala a mala koliky, takže po týždni a niečo, sme radšej dali späť Hipp. Hipp nám odporučila vymeniť preto, že malá mala hrozne tuhú stolicu zo začiatku z neho, a bolelo ju bruško, lebo sa nevedela vykakať, tak chcela nech vyskúšame iné, ale potom som malej radšej už na radu okrem Umu dcérke aj po troške dávala piť prevarenú vodu počas dňa, tak už potom lepšie kakala.

simca06022011
31. mar 2023

@karmen118 No po hippe je nutričné hnusný aj iné. Ma to hnusnu chuť🙂 tak sk je dieťa na hipp zvyknuté ( dvojku sme mali len a to bolo úplne iné kafe - voňavé,...) tak možno ma problém s tým. Poznám to svoje 🙂
A presne. Tuhá stolica problém s kakaom je podľa mňa často pri um. My sme to mali aj s tým nutrilonom. Ja som nemenila, tiez sme vofu dávali párkrát a s prikrmami uz to potom išlo dobre 🙂

Strana
z2