Mám vynechať ranné umelé mlieko?
Ahojte. Rozmyslam, ze by som vynechala ranne UM a davala len pred spanim vecer, mala ma 1 rok. A po um mi rano do polhodky uz aj ranajkuje, lebo je hladna a je to velky papkac. Vsetko zje a aj dost velke porcie mimo um zje ranajky, desiatu, obed, olovrant, veceru a pred spanim este UM. Cize 7 jedal denne (z toho 2x UM). Myslite, ze mozem vynechat pomaly to ranne UM? Musim ho nahradit mliekom? Lebo my ho ani nekupujeme, nepijeme doma.
Staci ho nahradit mliecnymi vyrobkami a pokial dostatocne papa pestru vyvazenu stravu, tak UM mozes vynechat, ale nic sa nedeje, aj keby si jej ho nechala - ak by ho vyzadovala.
Do roka som dávala umelé, potom už nie. A pomedzi to už dieťa aj tak konzumuje kravské mlieko v jogurtoch, syroch atd. Okrem toho ročne dieťa by už malo mať normálnu pestrú stravu a vitamíny a minerály prijímať z nej, mlieko je len doplnok .
nemusis jej rano davat mlieko, mozes davat mliecne vyrobky aby si ho nahradila priebehu dna
Nemusíš dávať, ale je mozne že si ho bude pýtať ….este je malička
Do asi 14 mesiacov a potom sme prešli na plnotučné.. ani my ho s mužom nepijeme ale pre deti je dôležité
Preco ho chces vynechat? Ked zje bez problemov vsetky prikrmy a ine jadla, preco to chces menit?
Ja by som umele mlieko za kravske urcite nemenila. Kravske mlieko robi viac skody ako uzitku. A ak, tak skor 2%. Tie plnotucne su prilis tazke pre tak male dieta.
MOj ma 5 rokov a stale mu davam umele. On kravske ani nechce.
Od roka môžeš UM nahradit celkovo obyčajným kravskym mliekom, bez problémov.
Ja som tak dávala detom, 1,5% UHT.

do 2-3rokov. ale to mala len 1 x denne. uz neskor. asi len zo zvyku sme davali a kvoli vitaminom. jasne ze uz jedla skoro vsetko.