Môže dvojmesačnej dcérke nechutiť umelé mlieko?
Naša malá je prevažne dojčená, ale navečer dostáva UM, keďže si myslím, že večer už nemám toľko mlieka, aby sa najedla. Len problém je ten, že akosi nechce prijať veľmi fľašu, buď jej nevyhovuje cumeľ (máme už piaty druh, pritom cumlík cez deň dudká) alebo jej proste nechutí UM. Najskôr sme mali Babylove bio 1, teraz máme Nutrilon HA1, žiadna sláva.... Dnes dr predpísala Nutrilon comfort, lebo zriedkavo kaká (tak raz za 5 dní), ale nemá ani zápchu, ani hnačku... Celkovo je to spokojné bábo (teda keď je najedená a nie je unavená 😀 ), smejká sa, nevyzerá, že by mala s tým bruškom problémy, že by jej to kakanie vadilo... Fakt mi to pripadá, že jej proste UM nechutí, ale zase nechcem každý týždeň skúšať iné a nejaké tráviace ťažkosti jej tým privolať. Malému nutrilon bral, ten pil plné fľaše od malička, kojený bol kratučko, takže sa mi zdá nezvyklé, že ona cucne ani nie 90 a tvári sa pritom urazene 😀 akože kde je prso 😀
Prípadne - čo také prirodzené robiť na zvýšenie tvorby mm? Pijem veľa, v podstate pijem skoro celý deň len vineu, meltu a kojace čaje, vodu... Jem normálne, asi ako skoro každá, narýchlo za pochodu pri 2 drobcoch. Umeliny ako costi a senovku a spol nechcem, myslím si o tom svoje, tak neviem, čo skúsiť, aby bolo dosť MM.
ďakujem za skúsenosti, bojím sa, čo jej dám, keď fakt bude pomenej mm...
"kedze si myslim, ze na vecer uz nemam tolko mlieka"... davas asi UM nie moc hladnemu dietatu, tak potom nechce hehe... tych 90 je totom viac ako dost...
Poznam to, tiez mam dve deti a minule leto som musela fungovat doma s obidvoma. Mne velmi pomohol nosic, babo som supla do nosica a mohla som so starsou behat po ihriskach. Mala sa v nosici aj nakojila, aj vyspala a bola spokojna, ze je pri mame. Lebo v kociku nechcela byt ani za svet, az kym sme nevytiahli sportiak.
podla mna jej úplne stačí dojčenie..ak priberá, tak nerieš..dostatočný kontakt,správne prisatie, spoločné spanie, dojčenia na požiadanie., príp nosenie k tomu-základ dobrej tvorby..nič viac netreba..ani čaje, ani bylinky, vinea a podobné, ani UM..deti večer bývajú nervozne, treba vydržať, o mesiac to prejde..načo si kaziť dojčenie flašou..
@anjelicek26 to moze tiez byt pravda
@kp7333 @luba41 vlastne nosic je este to, nad cim rozmyslam, ale neviem sa rozhodnut. kedze penazi nie je navyse, drahy nechcem a lacne nie su bohvieco a ani neviem, ci by sa jej tam pacilo. ale asi sa musim dokopat nejaky zohnat a vyskusat to teda
dakujem, takze asi nema vyznam skusat dalsie mlieka, ze by sa na nejaku inu chut chytila? ja sa jej inak vobec necudujem, mne tie um pridu nie velmi chutne, ale tak nieco musi pit...
Pozri ergonomicke nosice na bazari, ked nevyuzijes, predas. Ja som mala Boba 4G (od narodenia az do 2 rokov) a bola som s nim velmi spokojna, dcera este spokojnejsia 🙂
@zabina27 ona to pit bude ale az ked prijde maximalny hlad... ked bude musiet... no a vacsina deti si radsej vyberie dojcenie a pocka si na prikrm... od 4 mesiacov mozete ist na to a vecer das kasicku ci zemiacik... u nas to vzdy tak fungovalo...
@zabina27 a preco si myslis,ze vecer nemas tolko mlieka?
Ja by som ti odporucila ju radsej castejsie prikladat a maximalne (idealne elektrickou) odsavackou stimulovat laktaciu stylom na jednom prse babo na druhom odsavacka. Okolo 2-3m.byva i rastovy spurt (i okolo 5-6.m), vtedy treba castejsie prikladat,nez si prsia zvyknu na zvysenu potrebu babatka.
Inak moja sa na flasu naucila az v roku,na UM az v 2rokoch,neskor uz pila i kravske a cumel nechcelo ani jedno z mojich deti.
Ako vies, ze mas menej mliecka? Ak je babatko navecer nervozne, alebo sa chce castejsie dojcit, neznamena to hned, ze mas malo mliecka. Pokial pribera, tak nestresovala by som ani seba a ani malu umelym mliekom. Dojci podla toho, ako mala pyta...urcite to zvladnes aj popri syncekovi. Drzim palce.
@miskaska dakujem, zvladnut to budem musiet, to je jasne 😀
uvidime, ako to bude, zatial sa mi zda, ze um vypije fakt, len ked je poriadne hladna, ked je tak nie uplne, tak by len prsnik zuzlala, ci predsa len nepotecie, ale jeduje ju to, preto si myslim, ze jej je malo mm... ked jej staci z prsnika, to vidim, pokojne sa odtiahne sama, ale ked sa jeduje a stale by tahala, tak si myslim, ze chce viac...

Moje dcery ani jedna nechceli UM. Starsia vobec, mladsej som v 3. Mesiaci dala par krat ochutnat hami (nutrilon teda nechcela ani za svet), potom sa z neho raz dogrcala a uz nechcela ziadnu flasu, ani s vodou :( Takze sme to prezili s kojenim do piateho mesiaca a potom uz sme zacali so zeleninovymi kasami. Na zvysenie tvorby mlieka treba castejsie prikladat cez den a mozno pred vecernym kojenim by som spravila dlhsiu pauzu (cca 3 hodky ak sa da), aby sa prsniky stihli poriadne naplnit. Inak pitny rezim, normalna strava, bielkoviny, hlavne tvaroh. Vraj pomaha aj spolocne spanie v jednej posteli a kontakt telo na telo.