icon

Môžem dávať 16 mesačnému dieťaťu umelé aj kravské mlieko?

bobaska6
24. nov 2015

Ahojte, môžte mi prosím poradiť či môžem striedať 16mesačnému dieťaťu umelé mlieko s kravským mliekom ? Ide totiž o to, že synček mi začal odmietať UM a preto by som to chcela mu trošku obmeniť ....

Strana
z4
alchemilkazltozelena
2. dec 2015

jezisi kriste aj tak sa nedohodnete tak naco sa vzrusovat? kazdy ma svoj nazor a kazdy nech dava svojmu dietatu co chce...
ja kojim rano a vecer davam 1 dl kravskeho dcere a plus krupicu jej z neho robim a co zabijete ma teraz? ja som bola kojena do dvoch rokov potom mi mama davala kravske a ahaho zijem, som zdrava, nic mi nechyba...
z toho vsetkeho ma tu zaujalo najma to - neviem ktora baba to uz pisala - ze keby kravske nebolo potrebne a bolo by dokonca zle, nedavali by ho denne detom v skolke! jednoducho by si to nedovolili, kedze su riadeni "zhora", niekto to nariadil a asi vedel preco, tak klud damy..

smoulingirl
2. dec 2015

@inspiration2 Nehnevaj sa, ty mas problem prijat fakty ale prekrucanie ti ide velmi dobre. V tejto teme sme sa NEBAVILI o nevyhnutnosti mlieka ale o tom ci 16 mes. dieta mlieko moze alebo nie na co ty si ako argumenty proti mlieku vytiahla uplne nezmysly. Nikde som nespochybnila ATB a dojenie krav s mastitidou a vsetky tie veci okolo hormonov ale len preto, ze velkochov krav nie je v mnohych pripadoch koser nie je dovod mlieko ako take demonizovat. Vzdy sa da najst alternativa a nie je problem zohnat mlieko od krav chovanych prirodzene. A poznam dokonca aj velke druzstvo kde na ten prirodzeny chov dbaju.
Vsetko co som k teme vegetarianstvo povedala je, ze medzi vegetarianmi (veganmi) a nevegetarianmi nie je ziaden signifikantny rozdiel vo vyskyte onko ochoreni. Tak ako nebolo dokazene, ze konzumacia masa a mlieka rakovinu sposobuje.
Nemam nic proti vegetarianstvu a veganstvu a vobec nepochybujem o tom, ze existuju ludia, ktorym sa na takejto strave dari a prosperuju ale z niekolkych prikladov sa neda generalizovat a uz vobec nie odporucat vegetarianstvo (veganstvo) celoplosne. Ja som bola vegetarian dva roky a nikdy viac.
O dr. Bukovskom som sa vyjadrila, on nie je ziadny uznavany odbornik ako ho media prezentuju a uz vobec nie nejaka medicinska autorita. Dokonca ani on nepopiera pritomnost vapnika a vitaminov v mlieku.
Pracujem vo vede a vyskume v blizkych biologickych vedach a niekedy ma udivuje, ze ako lekar nerozumie zakladnym fyziologickym procesom v ludskom organizme.
A ano kazdy mame svoje skusenosti, tie ja nikomu neberiem, nedalo mi ale nereagovat na hluposti a konfabulacie.

Strana
z4