Môžem dávať umelého mlieko častejšie ako každé 3 hodiny?

mmichaelasp
20. feb 2024

Ahojte žienky, mam doma 3 mesacneho synceka ktorý pije Nutrilon. Viem ze by sa mal udrziavat 3 hodinový interval medzi papanim. Ale nesedi nam posledny interval papania pred spaním. Davam papat o pol 8 rano potom o 11, 14 a 17 hodine. Ale o 19:00 maleho ukladam spat a predtym mu samozrejme davam mliecko. No to vychadza len hodinku a pol az 2 od posledneho mliečka. Je to velky problem?

pribinak
20. feb 2024

Áno, však ho nenechaj hladného

rurutiax
20. feb 2024

@mmichaelasp ale veď tie 3 hodiny nie je podmienka, je to len orientačne kedy by malo asi papať. Nemusí papať ako hodinky. Vždy sa prispôsob bábätku. Pred spaním ponúkni, možno si niečo cucne, keď nie daj spať. Moja niekedy vypije mlieko a potom zase pýta o hodinu a pol, tak jej dám a niekedy zase nepapá kľudne aj 4-5 hodín cez deň.

hederamonstera
20. feb 2024

Kludne mozes.

mmichaelasp
autor
20. feb 2024

@mmichaelasp akoze on vypije stale ja len som citala ze castejsie intervaly zaťažujú obličky 😓 ale tak co v tom mlieku je ked to zatazuje detsky organizmus? 🤔 Ved materske mlieko sa moze podavat hocikedy ak je babatko hladne

simona92101
20. feb 2024

@mmichaelasp kludne daj.alebo tu davku o 17tej daj nizsiu a o 19tej uz plnu davku.alebo opacne,ze o 19tej uz len nizsiu davku na uspatie/dorazenie.

viky2612
20. feb 2024

Vôbec by som si tým nelámala hlavu. Moje dieťa niekedy vypýta aj po hodine a nenechám ho snáď hladné 😅

anavixy
20. feb 2024

Oblicky zatazuje nadmerny prijem tekutin, celkovy (ten by mal byt cca 150ml/kg/24h), nie to, ze nebude mat 3h pauzu. Ta sa odporuca (celkom zbytocne striktne) kvoli zaludku skor. Uplne kludne mu mozes dat papat aj skor, aj hocikedy cez den, obzvlast pokial by bol skor hladny, tak samozrejme nebudes cakat kym udru 3h ale das mu ked je hladny. Teda pokial mu nebude tazko, to nezistis, kym to nevyskusas. Osobne by som posunula nie len to posledne mlieko, ale aj aspon jedno skorsie, aby sa ten cas natiahol aspon na 2-2,5h, nech stihne vyhladnut a zaroven nech sa neprepchava (ine je ked je dieta hladne, vtedy kludne aj po hodine a pol) 🙃 a cez den, ked ides takto striktne podla casu, si aj pyta papat ci proste presli 3 h tak mu das aj ked je spokojny?

mmichaelasp
autor
21. feb 2024

@anavixy zvycajne je po tych 3 hodinach taky placlivejsi takze je uz podla mna hladny ale ked mi napriklad zaspi a uz presli 3 hod tak samozrejme nebudim a dam papat az ked sa zobudi to uz sa budi s placom na hlad 🙂

anavixy
21. feb 2024

@mmichaelasp 👍🏻🙂

kvietocek89
23. feb 2024

@anavixy tiez som v tom ze nesmiem dat UM skor ako o 3 hodiny ale taktiez som nevedela ze je to kvoli oblickam. A ked pises ze nadmerne pitie zatazuje oblicky, tak mi nevies nahodou povedat, ze ci to plati aj vtedy, ked dieta scucne viac z UM a potom ma stikutku? Viem ze stikutku dostane bábatko ked je prejedene a u mojej malej sa to stava casto. Pretoze teraz pije ako kedy, bud 70ml, alebo 80 ml ale niekedy scucne celu 90ml a potom ako si odgrgne tak dostane stikutku. Snazim sa po vacsine ked jej idem dat papat tych 10ml z flasky odliat aby nevypila aj to, ale ked uz velmi place tak jej rychlo utekam dat flasku a zabudnem odliat tych 10ml. A teraz ked pises ze to zatazuje oblicky tak jej nechcem uskodit.

mmichaelasp
autor
25. feb 2024

@kvietocek89 ja si myslim ze stikutka vobec nie je kvoli prejedeniu je to len obdobie môjmu synovi sa tiez jeden cas casto stikutalo ale teraz uz pomenej. Ak by bola prejedena tak by grckala podla mna takze ziaden stres 🙂