Môžem skladovať umelé mlieko v chladničke?
Ahojte ako prvorodička mám tisíc myšlienok a teraz má napadla táto. Môžem pripraviť UM ako bežné dať do studenej vody vychladnúť a šupnuť ho do chladničky? Alebo pripraviť do väčšej nádoby a podľa potreby naliať do flase. Následne podľa potreby zohriať. Niekde som sa dočítala že áno inde ze nie. Tento postup by som chcela hlavne v noci využiť, večer si pripraviť mliečko na noc.
Vždy som zarábala čerstvé
Nie umele mlieko sa dopredu nezaraba jedine ak by si mala doma pasterizacnu nadobu. Prevar si vodu do termosky a nechaj na linke zmiesas so studenou na pozadovanu teplotu a pridas prasok.pripadne ak budete cisto na umelom v ohrievacke mozes mat stale pocas dna pripravenu presnu porciu vody do ktorej staci len nasypat prasok.nasa ide uz 4 mesiace vkuse..
Skús...a potom po hodine, dvoch otvor tú fľašu a ten smrad ti dá facku 🤢 to by som svojmu dieťaťu nikdy, nikdy, nikdy nedala.. vážne to smrdí ako grcka...
Pripraviť si vodu do termosky alebo kúpiť stroj, čo ti udržiava teplú vodu (my ho používame od narodenia a to má malý už 2 roky, najlepšia kúpa, mlieko má za 15 sekúnd).
Určite nerobiť mlieko dopredu.
Urcite nie , ja uz ani po hodine nedam zarobene UM lebo mi to smrdi
Pri prvom som robila ze ked nedopil nejak viac odlozila som a zohriala. Pri druhom vylievam. Myslim si ze tomu nic realne neni ale nejak s tym nie som ok. Zohrej si len vodu do termosky a lahko zarobis.
Určite nie. Normálne kúp ohrievač na fľaše, ktorý drží nastavenú teplotu. V ňom budeš mať vždy fľašu s kojeneckou vodou. Keď nude treba, dosypes mlieko, zatrepes a hotovo. Otázka 30 sekúnd.
Nie, takto mlieko varia iba v nemocnici, ale to je iné UM ako kúpiš.
Priprav si napr 2 alebo 3 fľašky, daj do nich dojčenskú vodu. Nastav si ohrievacku fliaš na 40 st, aby ti teplotu držala. A priprav si sušené mlieko. Hodis do ohrievacky prvú fľašku. Keď sa dieťa zobudí, výber z ohrievacky, hod sušené mlieko z dávkovaca, a do ohrievacky daj ďalšiu fľašku s dojčenskou vodou. Robota cca 5 sekúnd.
Ráno všetky fľaše umyjes, vyvaris a máš.
Mne miešanie studenej a horúcej nevyhovovalo. Robila som iba keď sme boli mimo domu. Ale to už ako čomu sedí
@snehulak77 a to mas odkial ze je ine? Pokial nemaju to tekute, co sa da kupit normalne aj domov, tak maju to iste praskove co aj vy.
A autorke, oficialne nie, neodporuca sa, neoficialne ano, robi sa. Samozrejme nie na cely den, na dve krmenia napr… urcite je lepsie robit cerstve.
@anavixy v nemocnici majú prášok ale je to iný typ mlieka. Oni ho varia. Už to bolo aj niekoľkokrát v diskusiách, aj od sestričiek, že tam je iný typ mlieka.
na noc ja odporucam lacne riesenie kupit si rychlovarnu kanvicu, na ktorej sa da nastavit stupne a dat si ju na nocny stolik ...ja zohrejem presne na 40° a z davkovaca na um len vysypem do flase ... sa doma smejeme, ze to dokazem rychlejsie nez vybrat prsnik, ked som este kojila 😅
@snehulak77 zaujimave, to som nikdy nepocula, u nas teda mame normalne mlieko, nic nevari ani na novorodeneckom ani na detskom.
Ja druhu dcérku od narodenia nekojím kvôli rážštepu a rovno som si kúpila baby brezza mliekovar, som veľmi spokojná, hlavne v noci.. a tým pádom tieto veci ohľadom zarábania neriešim :D
Určite nie, vždy urob nové, ved to zaberie pol minútky, keď máš pripravenú vodu v termoske.
@snehulak77 To sa určite netýka všetkých nemocníc. Moju dcéru som po pôrode nemala prvých 5 dní pri sebe ale na výhreve pri predčasných detickach. Každé 3 hodiny som ju šla kŕmiť, pila UM a vždy som šla do sesterne poprosiť o mlieko a vždy zarobili normálne UM. Mojej dávali Bebu, iným deťom Nutrilon, tj co mali, dostali od sponzorov atď. Nič nevarili, časovo by to ani nestíhali.
Vždy rob čerstvé. Véd to trvá 10 sekúnd.
Vždy som robila čerstvé, však to bolo pár sekúnd. Bála som sa ze z odstateho mlieko ho bude bolieť bruško. Neriskovala som to. Nestalo to za to
@mima172 pokial maju na novorodeneckom dennu sestersku miestnost a v nej pasterizacny pristroj robi sa naozaj mlieko dopredu.mlieko sa zarobi zohreje na 70 stupnov a potom prudko schladi v specialnej nadobe pod tlakom a bez pristupu vzduchu.takto pripravene mlieko moze stat 24 hodin ale v porodnici je pochopitelne vacsia spotreba ako doma tam sa to stihne aj minut tak to ma vyznam... inak je to presne to iste mlieko ako pouzivas doma podla toho ktory sponzor ich momentalne zasobuje ci beba alebo sunar alebo nutrilon.
@mima172 môj syn bol na JRSN ako predcasniatko, ale tam dávajú materské mlieko z laktaria, nepoužívali vôbec UM. Toto hovorím o novorodenec kom normálnom, kde sme boli potom
@saxana000 ďakujem! Myslela som si, že to je iné mlieko, keďže niektoré živiny sa ničia nad 40st. Dobre vedieť. Osobne som sestru videla jak tam v hrnci zamiešava, bolo toho veľa proste. A pochybujem že by len tak zarobili a nechali tak. Novorodencom....
@saxana000 Ďakujem za vysvetlenie, v TN toto nemajú. Mňa zarazilo aj to, že vodu na mlieko vždy ohrievali v mikrovlnke a dávali mi ho pre malú veľmi horúce, tak mi mala ziapala ako o život a ja som šermovala s flaskou, nech sa ochladí 😃
@snehulak77 Jasné, chápem. Mojej dávali z laktária len prvé dva dni, potom nemali zásoby, tak jej dali UM pre prescasniatka Bebu discharge.
Kúp si rychlovarnú kanvici, ktorá ti ohreje vodu na 40°C. Vodu tam večer prevarím a v noci len ohrejem. Rýchlovka za pár sekúnd.
Ďakujem vám za rady 🙂 máme tu rychlovarnu kanvicu kde si viem nastaviť stupne, je to super nápad, ani ma to nenapadlo.
ja inak som.cestovanie vysperkovala o to viac, ze do termosky davam 50° vodu .... ta sa zmeni na 45° uz len tym ze ju tam do termosky nalejem...udrzi si tu teplotu cca 8-10 hodin podla pocasia ...teda iba nalievam do flase (opat sa jemne schladi voda) a je pouzitelna okamzite bez miesania studenej a teplej

Neodporúčam to. Zarobené umelé mlieko treba spotrebovať do max. 2,5 h. Na noc sa to dá riešiť tak, že si nachystáš do termosky horúcu vodu, do fľaše studenú a namiešaš. Časom budeš vedieť odhadnúť správny pomer.