icon

Môžem žiadať od pediatra opakovane recept na mlieko?

melech
2. júl 2012

Mame dietatko v nahradnej rodinnej starostlivosti a mlieko kupujeme. Su nejake specialne podmienky na predpisovanie mlieka lekarom?

katren
2. júl 2012

no podla toho ake....ak HA, tak treba mat potvrdenie od alergologa a ten predpisuje a pokial AR mlieko, tak papier z gastra....a tusim aj to on predpisuje...

jankamgr
2. júl 2012

my sme si dávali predpisovať hypoalergénny nutrilon, ten nám lekárka predpisovala na základe odporúčania z nemocnice, ale stačilo aj potvrdenie od alergológa, že starká má alergie. Alebo vo vašom prípade asi bude potrebné priamo od alergológa dieťatka. Ale tiež je to nejako obmedzované, teda počet predpísaných balení do mesiaca, nám predpisovala 3 400g balenia na týždeň

daliana
3. júl 2012

Do jedného roka veku dieťaťa 10 plechoviek 400g. na mesiac.
My sme dávali Nutrilon.
Nutrilon HA (hypoalergén) - pri alergickej anamnéze v rodine, potvrdenie od alergológa o existujúcej alergii....samotného bábätka....alebo hocikoho v blízkej rodine. Po predložení potvrdenia predpisuje pediater.
Nutrilon AR (anti refluxný) - pri potvrdenom refluxe u bábätka, potrebuješ potvrdenie z gastra, predpíše pediater
Nutrilon AC (allergy care) - pri potvrdenej alergii na bielkovinu krav. mlieka, potvrdenie z gastra, predpíše pediater.
Nutrilon comfort - proti kolikám a na dobré kakanie, potvrdenie nepotrebuješ, predpíše rovno pediater

Toľko nami vyskúšané mlieka.....kým im konečne určili správnu diagnózu. 😨
🙂

majakuca
3. júl 2012

Podľa novej vyhlášky mlieko dostane dieťa na recept LEN DO 10 MESIACA a to 10 kusov po 400g alebo 5 kusov po 800g na mesiac. Po 10 mesiaci na recept už nemá nárok.
Ja kupujem Nutrilon HA a žiadne potvrdenie od alergológa som nemusela predkladať. Starší syn pil BEBA HA a taktiež žiadne potvrdenie od alergológa som lekárke nedávala.

ani3012
3. júl 2012

pokiaľ má dieťa diétnu stravu,tak sa mlieko (napr. bezlaktózové) môže predpisovať až do 3 rokov veku dieťatka,ale ti ho môže predpísať len odborný lekár (gastroentrológ) aj to až schválení výnimky z poisťovne

ťažko sa vyjadrovať ,ak nevieme či tvoje zverené dieťatko má aj nejaké zdrav.problémy alebo nie....inak platí čo napísali baby vyššie