icon

Novorodenec rýchlo priberá

josi57
18. apr 2019

Malý sa narodil presne na termín a mal 4500g, keď odchádzal z nemocnice mal 4100. Po 3 týždňoch ma 5kg a doktorka povedala ze veľa pribral. Dostáva mlieko z prsníka a keď žena nemá tak mu dáme umelé. Pije každé 3 až 4h. No niekedy chce iba 70 a niekedy stiahne 120ml. Co mame robiť nech tak nepribera?

Strana
z2
mogaa
18. apr 2019

@josi57 Tam naozaj u kojeného dieťaťa by to nebol problém, ale u dieťaťa na UM to môže byť zdravotný problém do budúcnosti - lebo je rozdiel v prijatom tuku ak vypije rovnaké množstvo MM a UM......Ak by bolo len čisti na UM tak tam sa to dá okontrolovať a dať podľa návodu a vieš že za deň nepríjme príliš veľa tuku. Ale ak je aj kojené a dokrmované tak to nevieš okontrolovať, lebo z MM si potiahne aj predné mlieko(to vodové) a aj to zadné(tukové)....Aj teraz ak priberá priveľa dieťa na UM tak doktorka odporučí natiahnuť čas medzi kojeniami alebo dať miesto kojenia vodu alebo čaj.....Tam stačí naozaj ak bude dokrmovať UM toto urobiť viac vodové.

jankalukasova
18. apr 2019

@hettinka mne sa malá na čaj alebo vodu zvysoka vieš čo...

kristina2412
18. apr 2019

@josi57 moja dcéra, vazila ešte o kúsok viac pri narodení a už v pôrodnici mi vraveli že pri väčších deťoch ktoré majú 4,5 kila a viac,rozhodne neplatí že majú v pol roku zdvojnásobiť a v roku ztrojnasobit pôrodnú hmotnosť. ( V roku by mali takmer 15 kíl čo je fakt dosť veľa,vraj by mali priberať pomalšie) neskúšala manželka zvýšiť tvorbu materského mlieka? (Benedikt,Senovka,atď?) Možno by to pomohlo,aby malý pil čo najviac materského mlieka a menej umelého.

via88
Odpoveď bola odstránená
superblondina86
21. máj 2019

@xxxkatka zdravim,môžem sa spýtať ako ste to zistili tu intoleranciu? A kde vám robili vyšetrenie? Ďakujem

Strana
z2