Nutrilon HA 2 a problémy s kožou. Máte s tým skúsenosť?

modroocka7
10. feb 2008

dobry den, stretol sa niekto z vas s tymto problemom? : zaciatkom januara sme presli na Nutrilon HA 2 a zaroven sme zacali prikrmovat zeleninkou. Dcerka mala 5 a 1/2 mesiaca. Vacsinou som ju kojila, ale 1-2 krat denne bola dokrmovana Nutrilonom HA 1. Akurat zaciatkom januara som pomaly stracala mlieko a viac ako 1/2 - 1/3 dennej davky dostavala vo forme UM - Nutrilon HA 2. Zacali sa jej na tvaricke objavovat cervene bodky - vyrazky, ktore sa postupne rozsirili aj do oblasti krku a hrudnicka. Najprv som si myslela, ze je to reakcia na prikrmy ( mrkvicka...), resp. na kombinaciu prikrmov a UM... Vyskusala som vysadit mrkvu, ale vyrazky neustupili... Zaciatkom februara sme absolvovali navstevu koznej ambulancie. Krvne testy na alergiu na BKM vysli negativne... Dostali sme mast na premastenie koze + osetrenie lozisk ( taka hneda masticka, kt.obsahovala ichtiol, z ktorej sa dcerka este viac vyhadzala...), neskor sme natrafili na dobru koznu lekarku, ktora si mysli, ze vyrazky nesuvisia so stravou, ale su vysledkom potenia sa a zvysenej tvorby slin... predpisala nam Fumicin ( atb+kortikoidy) na preliecenie, po par dnoch boli postihnute miesta na kozi bledsie. Teraz mame premastovat + dostali sme biely kremik ( podobny tekutemu pudru), ale dcerka je opat vyhadzana.. uz sme s manzelom trosku zufali... Stale si myslim, ze to moze suvisiet s prechodom na Nutrilon HA2. Mal uz niekto z vas podobny problem? Pomohla by zmena UM? Vopred dakujem za reakcie na tento prispevok...

susik77
11. feb 2008

ahoj modroocka: my planujeme prejst na Nutrilon HA2-pretoze sme obidvaja alergici. Doteraz som ju dokrmovala obyc.nutrilonom 2, dr.mi doporucila pouz. prevent. HA2.Mala mala teraz prujmy a vsimla som si, ze po kojeni ma hrozne koliky, tak som sa dr.pytala, ci to nemoze byt alwergia na BKM. Ona hovorila, ze pravdepod.nie, ze by mala aj ekzem. Ale ze testy sa daju robit az ked bude mat rok...Tak vam tie testy urobili uz teraz?
Ja mam podozrenie preto, ze malu boli brusko len po kojeni, ale po nutrilone je spokojna...
Inak, teraz mala tiez take drobne cervene vyrazky po tvari-ked som jej dav. banan a ryz. kasu.ale samy zmizli...

modroocka7
autor
11. feb 2008

Ano, testy nam robili pred dvoma tyzdnami, ked mala dcerka 6a1/2 mesiaca. Vysli negativne, ale citala som, ze vysledky u tak maleho babatka mozu byt skreslene... Kozna lekarka si ale mysli, ze je to naozaj len zo spotenia a slin, ale mne sa to nezda... Skusime sa vratit k Nutrilon HA1 a uvidime... My sme doteraz nemali ziadne zazivacie tazkosti, len tie vyrazky... Vraj alergia na bielkovinu kravskeho mlieka sa o.i. prejavuje aj zazivacimi tazkostami, takze vasa lekarka vam poradila dobre... ak by ste mali tieto problemy aj nadalej, skuste prejst na Nutrilon Pepti - volala som aj na infolinku spolocnosti Nutricia, kde mi povedali, ze tento druh Nutrilonu je prave pre deti, ktore maju alergiu na BKM..