icon

Nutrilon Nutriton - zarábanie

dominiicka
1. máj 2023

Ahojte , je tu niektorá z vás ktorá dáva nutrilon nutriton mimku ? Potrebujem radu.
Ako to zarabate aby malý neplakal ? Ja kým si odsajem mlieko kým to zhustne malý ide vyskočiť z koze. Mate nejakú fintu nato ? Ďakujem

miimss
1. máj 2023

@dominiicka tak predpokladám že keďže mu mlieko dávaš fľaškou papa v nejakých časových intervaloch? Ja som sice odsavala len prvé tri týždne ale vedela som že zhruba každé tri hodiny bude hladná tak zhruba pol hodinu predtým som si odsala mlieko, že keď sa zobudí už má nachystané.

dominiicka
autor
1. máj 2023

@miimss a ten prášok si dokedy dávala ? Ci to je už,,navždy,, kým bude papat MM?

dominiicka
autor
1. máj 2023

@miimss ja som v nemocnici s malým... A druhy deň sa neviem dostať do toho ako mu tu dat ten prášok... kým si odsajem na ten prášok je až cerveny ... on spáva 3hod niekedy 2hod alebo aj 5 🙈

helcanw
1. máj 2023

Môj bol síce na um ale tiež som to riešila že skôr zarobila mlieko a dala tam ten prášok a keď bol čas na jedlo mlieko bolo hotové. Dávala som mu trochu menšie dávky ako boli v návode (aby ho zase nezapekalo) našťastie nemal taký silný reflux. A dávala som mu ho pokial som videla že má ten reflux, koľko presne mal si nepamamtam 🤷‍♀️

dominiicka
autor
1. máj 2023

@helcanw no ja si vždy odsavam no hovorím je to divoké pre neho.
Takže vlastne si odsajem dám tam ten prášok a keď bude papat len zohrejem? Lebo fakt už neviem akú fintu na toto

gerfinka
1. máj 2023

@dominiicka neviem, či pomôže moja skúsenosť. Ja som dojčila a nechcela som davat z fľaše a vlastne som si ani nevedela odsať. Takže vždy som mala v termosky horúcu prevarenu vodu. Nutriton som si zarobila z tej vody v malom štamperlíku. Stadial natiahla do striekačky (od nurofenu) a tak cez striekačku som to dávala papať dcérke pred dojčením. Asi som zarábala menej toho, uz si presne nepamätám. Ale fungovalo to, grckala menej. Keď už bola väčšia dávala som jej ho aj lyžičkou pred dojčením.

dominiicka
autor
1. máj 2023

@gerfinka ďakujem za tvoju skúsenosť
Ja som skúšala davat cez lyžičku ale no všetko mi vypľul. A kým odsajem a dám prášok počkám kým to zhustne je pre neho pridlho.
A tie intervaly v spánku ma rôzne.

gerfinka
1. máj 2023

@dominiicka a iba odsavas,či aj dojčis? Mne to veru tiež trvalo,kým som prišla na to ako je to najlepšie. Skús možno tou striekačkou ozaj. Moja to tak vedela dobre spapat.

miimss
1. máj 2023

@dominiicka a keby si si odsavala každé dve hodiny? Veď MM môže ostať stáť pri izbovej teplote okolo 3-4 hodín. A nemusíš ho ani zohrievať. Tým pádom keď sa malý zobudí sypnes ten prášok a tu chvíľku snáď vydrží či?

dominiicka
autor
1. máj 2023

@miimss to ja som ani nevedela ze môžem to nehat v izbe , a dat mu ja som myslela ze sa musí zohriať na teplotu proste aby bolo teple...
Takže mu to zohrievat nemusím?mam tretie mimko ale pri dvoch som toto nemala , nakoľko som kojila úplne malo...
@gerfinka dojcim odsavam keď mam veľa mlieka ...

miimss
1. máj 2023

@dominiicka https://blog.medela.cz/sk/jak-uchovavat-zmrazov...
Nie nemusí sa zohrievať, ja som tiež neohrievala, iba keď som dávala z chladničky alebo mrazničky.