icon

Nutrilon - rozrobené mlieko v chladničke

xtina1711
20. mar 2022

Ahojte baby🙂 ked rozrobim mliecko naschval viac, tak odlejem ten kusok do flase a dam do ladnicky. A zase spravim a odlejem a mam plnu tu flasku a do 24h tu ladnickovu vypije.Nevadi ze je rozrobene par h v ladnicke?
Dakujem🙂

xtina1711
autor
20. mar 2022

@anonymous87 ten mame a jasne ze jej dam neckam tri hodiny...ked ai pyta dam jej samozrejmw zase nieosm ...

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 a nie je to vodny kamen? Ak prevaras v kanvici, treba ju vycistit bud octom alebo kyselinou citronovou (ta nesmrdi, pouzivam ju radsej)

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 vobec by som tych 16ml navyse neriesila. Fakt si to komplikujes. Drzat ju vzvislej polohe. Aj postielku vypodlozit, aby spala na sikmine. Neviem kolko ma malinka, ale ked zacnes s prikramami, reflux sa strati. Neboj. Ma ho skoro kazde dieta 🙂

ol1234
20. mar 2022

@xtina1711 presne ako píše @anonymous87 nesudime. Ale tiež mam syna s refluxom a grckal neskutočne. Ale podla mňa tých 16ml to nezmení.
Ja dávam vodu najskôr prefiltrovat vo filtračnej kanvici až potom prevaram, potom tam nie je ten vodný kameň. Ale myslím, že to neškodí.

xtina1711
autor
20. mar 2022

@anonymous87 varim na sporaku a cistim octom ale po kazdom uz to naatupuje

xtina1711
autor
20. mar 2022

@ol1234 dakujem🙂

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 tak to moze byt nieco vyvarene vo vode. Mozes to precedit pre lepsi pocit

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 a vazne klud. Mne grcali obe deti. Starsi (9) menej ako tato mala Al kaida (2). Tento drobec prudom aj cez nos 🙈. Do roka to preslo

dominika_sk
20. mar 2022

Pisala som priamo do nutricie kvoli porodnici kde robili kvantum mlieka ktore sa cely deň zohrievalo. Jasne mi napisali že mlieko sa NESMIE konzumovať po dobe 2h pretože tam prebiehaju kvasne a zaroveň aj hnilobne procesy, rozpady bielkovin… aj bez tohoto vyjadrenia nikdy mlieko nezohrievam opakovane.

xtina1711
autor
20. mar 2022

A kedze to robim tak mesiac myslite ze som mohla velmi uskodit malej..samozrejme ma to trapi velmi

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 urcite nie. Vsetko bude ok. Len nebud v strese. Lebo to malicka vyciti ☺️
Neboj, este vela situacii zazijes pri detoch. Mnohokrat bude treba uplatnit pokus-omyl 😀
Jezis, ja nezabudnem ked moja sestra dala svojmu vtedy 6m synovi ten kupovany puding so slahackou na vrchu (cista chemia). Maly sa samozrejme komplet vyhadzal 🙉🙉🙉🙉 lekarka ju vtedy skoro zabila 😂😂😂😂😂
A teraz uz ma 22 a je z neho chlap jak hora. Cize sa netrap. Vsetko bude v poriadku

xtina1711
autor
20. mar 2022

@anonymous87 dakujem🙂 no mam stres ale pre ine veci😅koli svokre uz ani nejem nepijem placem ...velmi ma trapi ze malicka tym trpi i ked sa smeje stale ale bojim sa ze to citi...snazim sa bojovat a byt silnaa dala by som zivot aby bola stastna

anonymous87
20. mar 2022

@xtina1711 kasli na svokru 😂 mas zdrave dieta, to je prvorade. A kvoli svokre sa takto trapit naozaj netreba. Neviem aky je problem, ale skus jednym uchom dnu, druhym von. Pripadne prikyvnut, ano mate pravdu a urobir si po svojom 😀😉

misana84
20. mar 2022

ja si pripravim vodu do termosky...trosku necham vody vo flaske...a v noci som riedila studenu( prevarenu) s tou v termoske a rozrobila mlieko...malo akurat teplotu...NIKDY by som nedala malej take mlieko co dlhsie je v chladnicke

tulipanicek
20. mar 2022

To mlieko treba po 2 h od zarobenia vyliať. Moja má skoro 3 a stále to takto robím.

a_andrejka4
20. mar 2022

Inak co som citala niektote komentare tak mliecko sa nerobi tak ze sa dava voda na davku a potom mlieko, ale trocha vody, mliecko a doplnis vodu podla toho kolko bolo odmerek

amelie2017
20. mar 2022

@a_andrejka4 a na to si kde prisla? Ked na kazdej plechovke pisu, naliat presne mnozstvo vody podla tabulky. Potom dosypat presny pocet odmeriek na dane mnozstvo vody.

amelie2017
20. mar 2022

@xtina1711 ked ti dr. povie, ze ma vypit 150ml, tak mysli, ze mas zarobit do 150ml vody, nie ze nesmie vypit tych 16ml naviac, ktore vznikne pri rozrobeni mlieka. A este otazka, ako to mlieko z chladnicky ohrievas?

misana84
20. mar 2022
a_andrejka4
20. mar 2022

@amelie2017 tak ja tomu chapem že s tolkymi odmerkami ma vylit tolko ml a nie nejakych 16 navyse 🙂

judit47
20. mar 2022

@a_andrejka4 a v com je rozdiel potom?🤣

Ked dam do pohara najskor deci vody a potom dalsie deci bude tam menej/viac ako ked dam naraz dva deci?😜😅

amelie2017
20. mar 2022

@judit47 je v tom rozdiel, lebo ak nalejes napriklad 30 ml vody a nasypes 5 odmeriek mlieka, vznikne ti dajme tomu 40ml mlieka a dolejes po risku do 150, tak vody je tam menej, mlieko je hustejsie. Ako je to zanedbatelne mnozstvo, vsak ani tu odmerku o 3. rano nezarovnas vzdy presne, ale rozdiel tam je.

misana84
20. mar 2022

@a_andrejka4 kde píše vás postup???? 😀😀😀

a_andrejka4
20. mar 2022

Prosim pekne tie ktore neverite my mame takyto postup a ano je rozdiel v tom ze ci date vodu naraz alebo na 2x ide o nejakych 10-20 ml navyse a autore ide o kazdy ml kedze maju zdravotny problem 🙂

judit47
20. mar 2022

@amelie2017 na krabici je jasne napisane na pocet ml vody kolko odmeriek takze ak to niekto robi tak ako pisete ma problem s citanim navodu a pochopenim zakladneho textu😀

judit47
20. mar 2022

@a_andrejka4 tu mate jasne napisane kolko toho mlieka v ml ma byt🤦‍♀️To uz ked niekto pochopi takto ako vy tak ja vraciam diplom lebo toto sa ani vymyslet neda🤦‍♀️

misana84
20. mar 2022

@judit47 priožila so aj video pre pani...je to speci na bebu, ked ma bebu :D

judit47
20. mar 2022

@misana84 no po dnesku som fakt uz na vazkach,lebo som myslela,ze uz ma nic neprekvapi ale toto😂

misana84
20. mar 2022

autorka: ak ma babo problem s refluxom tak treba ist na vysetrenie a davat si predpisovat speci mlieko- ktore budete mat zadarmo