Prečo 4-mesačné bábätko odmieta mlieko?
Ahojte, 4 mesačne bábätko odmieta úplne jesť, vypije mlieko len v spánku, inak ju len chytím na ruky a akonáhle dám do polohy kŕmenia, spustí sa nekontrolovateľný rev, nevieme ju utíšiť, pritom hladná musí byť... Nejaké rady, čo môže byť príčinou? Trvá to odvčera, vylije si z fľaše 15-20ml ak už konečne chytí fľašku a vypluje cumel a plače... To isté aj s materským aj s umelým mliekom...
Keď je to odvčera a dovtedy to bolo ok, niečo sa zmenilo. Môj takto odmietal napr.ked ho bolelo hrdlo. Mal 6mes...hnisava angína u nás to bola. Vtedy sa mi aj odstavil, spajal si tu bolesť s prisatim sa na prsník.
My sa s tým trápime už asi od 3mesiaca. Podľa laktačnej dojčenský štrajk, začalo to odmietaním prsníka, kojením počas spánku, neskôr už aj počas spánku odmietala sa prisať na prsník. Skončili sme na fľaške, mlieko sa mi postupne stráca, čiže sme už aj na UM. Ale stále musím kŕmiť počas spánku. U nás je navyše problém, že pije malé dávky. Má 6m a vypije cca 130ml, málo priberá ale dr. to nerieši.
Môže to byť krátkodobý problém, alebo trvať aj niekoľko mesiacov. Pokiaľ jej nič inšie nie je, pravdepodobne to bude dojčenský štrajk aj keď pije z fľašky.
Spankova regresia?
Horúčava? Dať vody

No asi Ta sklamem, ale ja som si tym presla 2x s oboma detmi. Bolo to hrozne. Nikdy nepili mlieko inak ako v spanku. Vzdy som cakala kym zaspia aby som ich mohla nakrmit. U Vas to mozno bude docasne. My sme trapili do roka a potom som mliekom sekla a trapili sme sa dalej s normalnym jedlom. Drzim palce.