icon

4-mesačné bábätko odmieta vodu

19. jún 2023

Ahojte, máte nejaký nápad ako dostať do bábätka tekutiny? Okrem sladených čajov . Malá má 4 mesiace a úplne odmieta čokoľvek okrem mlieka. Ani vodu ani čaj, z fľaše ani po lyžičkách, všetko mi vypľuje.

greta2017
•
19. jún 2023

Ja som nasej striekala do pusy z flasky😊😄 lezala a ked otvorila pusu tak som stlacila sosacik a takto si zvykla pit. Z flase nevedela tahat

autor
•
19. jún 2023

@greta2017 tak naša by sa radšej zadrhla ako vodu tú vodu prehltla 😂. Ona z fľaše pije, je na umelom mlieku len keď jej dám niečo iné ako mlieko tak to vypľúva 🙈. Podobne to máme aj s prikrmom, tie som musela odložiť na neskôr lebo je schopná sa pogrcať z toho ako jej to nechutí

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
19. jún 2023

@jj298 potrebuje už piť. Odkedy je teplo o dosť menej ciká

eryykah
•
19. jún 2023

a dojcis ju alebo je na umelom mlieku? Moja tiez odmietala vodu az okolo roka sa naucila ju pit, prosto som castejsie dojcila v lete..

hennyinnsbruck
•
19. jún 2023

Ked ma 3-4pocikane plienky tak je to ok.
Predpokladam ze ma UM ? V tom je voda .
S flasky nevypije tiez?

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
hariet
•
19. jún 2023

Je to v pohode, ved to mlieko je tekutina tiez a ked davas UM, aj vies kolko tej tekutiny vypije. Moje obe deti vodu zacali ako tak popijat az v roku. Dovtedy to boli len take ze po kvapkach skor.

autor
•
19. jún 2023

Ach ženy, ja som chcela poradiť nejaký grif ako do nej tú vodu dostať, toto všetko čo tu píšete viem.. má jednu Max dve pocikané plienky v priebehu 12 hodín, takže áno tu vodu potrebuje lebo je dehydratovaná, mliekom to nespravím, pije 180 ml každé dve a pol hodiny. Je na AR takže je to mlieko husté , určite ju zámerne netrápim ...

autor
•
19. jún 2023

@hennyinnsbruck nie, glgne a keď zistí , že to nie je mlieko vypľuje všetko von

bluemoon24
•
19. jún 2023

Tak strikackou zkus jedinne, ale musis dat konec az za zuby. Ja tak davam sirup, aby mi spolkl

elanor
•
19. jún 2023

Zbytocne nestresuj a nevytacaj sa. Radia ti ocividne zeny matky, ktore si tym uz presli a maju nejake skusenosti za sebou.
Naco do 4 mesacneho potrebujes liat vodu? Lebo tak vravi prirucka z roku 1,2,10, ze dieta na um musi pit vodu? No nutne nemusi. Dnesne zlozenie um je niekde uplne inde, nez v dobe odkedy sa tento vyrok ohladne nutnosti pitia vody traduje. Urcite je na mieste vodu - cistu - ponukat, skusat. Pripadne ked je cas jedla a je hladna, prv nez mlieko daj flasu s vodou, prve glgy by mohla dat, lebo bude rahat v domneni, ze je to mlieko. Ale nestresovat a nepanikarit, ked dieta odmieta. Aj odmietat este nejaky cas bude. Je to uplne normalne. A este jedna dolezita vec, v com zarabas to um? Jaaaaaj, zeby vo vode?

autor
•
19. jún 2023

@elanor jedna pocikaná plienka za 12 hodín! Ja žiadne príručky z roku pána neštudujem, to , že deti vodu piť nepotrebujú viem veľmi dobre, ale mojej dcére tekutiny z mlieka nestačia. Málo močí, nefrológ kázal piť vodu lebo si dokafre obličky . Chápeme sa prečo chcem do nej liať vodu?

neznamaznama
•
19. jún 2023

Určite vyskúšaj radu, že najskôr daj trochu čistej vody a až potom mlieko. A potom zostáva už len skúsiť rôzne druhy fliaš (a teraz nemýlim klasické na mlieko, ale niečo pre staršie deti, kde sa bude v podstate s fľaškou hrať a pri tom sa aj napije), prípadne iný druh lyžičky. Ak píšeš, že má tak málo pocikaných plienok, tak si myslím, že už tie tekutiny potrebuje. Prípadne vyskúšaj rôzne druhy čaju, v najhoršom prípade skús aj slabo osladený. A len tak mi napadlo, že mlieko sa síce zarába do vody, ale asi to už nebude úplne tekutina od smädu.

hennyinnsbruck
•
19. jún 2023

Oj , no tak jedine jak vravia striekackou ….😔

autor
•
19. jún 2023

@neznamaznama mlieko by teoreticky deťom malo stačiť, ale niekedy sa stane, že deti potrebujú väčší príjem tekutín ako teraz naša. Jej už v nemocnici keď ležala na jirs dávali sondou mlieko a za tým aj kúsok vody, pretože vôbec necikala. Potom sa to upravilo keď sme prišli domov mala pocikanú každú plienku a teraz ako je od júna teplo tak zas neciká. Niekedy nemá za celý deň ani tú jednu plienku pocikanú. Boli sme na kontrole na nefrológií kam chodíme kvôli zmenšenej obličke a tam kázal dávať čistú vodu piť. Pred kŕmením jej vždy dám najprv vodu, ale ona ani nepotiahne riadne. Trochu jej natečie do pusy a hneď vypľúva. Skúsim ešte tú striekačku, prípadne nejaký ten pohárik , ale musí nejako začať piť.

maca2017
•
19. jún 2023

Keby si skúsila dať tzv. ošálené mlieko, zriedene napr. 1 odmerka na 90 ml vody?