icon

Prečo môj tromesačný syn odmieta jesť?

nikulienka2002
12. aug 2025

Ahoj maminky, môj 3 mesačný synček už týždeň odmieta jesť, čo kŕmenie u nás trvalo 10min tak teraz je to aj 30-45 min kým ho nakŕmim, kŕmim ho každé 3 hoďky alebo vtedy keď vidím že je hladný, už 2 mesiace papá Nutrilon comfort&colics a nemali sme s ním žiadne problémy práve naopak pri kolikách nám veľmi pomáha, no teraz buď pri jedení plače, otáča hlavičkou, robí bublinky a mlieko vyplúva, odhadzuje mi fľašku a potom si ručičky vopchá do pusinky a silno saje, vyskúšala som vymeniť 3 druhy rôznych flaštičiek ale tam problém nie je,vypije tak 100ml každé 3 hoďky aj to silou mocou, už 2 týždne má zelenú stolicu a cez deň býva viac menej plačlivý, o 2 dni s ním idem k doktorovi lebo sa mi toto vôbec nepáči, neviem či mu mám skúsiť dať obyčajný nutrilon alebo je to len zasa nejaká prechodná fáza ktorá časom prejde netuším lebo som prvorodička, za každú odpoveď ďakujem maminky

anonym_8760b0
12. aug 2025

@nikulienka2002 môžu mu už ísť zúbky, niektorým deťom idú veľmi skoro, ale išla by som k lekárke

nikulienka2002
autor
12. aug 2025
@anonym_8760b0

@nikulienka2002 môžu mu už ísť zúbky, niektorým deťom idú veľmi skoro, ale išla by som k lekárke

@anonym_8760b0 ďakujem za odpoveď, áno pôjdem s ním k lekárke uvidím čo mi tam povedia

lucia13022023
12. aug 2025

K lekárke by som išla na 100%, ale môže to byt napríklad zla teplota mlieka. Kamarátke jej dcéra nechcela piť teplé mlieko, muselo byt vlažné. Môžu to byť začínajúce zuby. Môže to byť teplom.. Ale čo si ja pamätám, mali sme takéto obdobie so synom v júli, vtedy mal 4m a tiež mi odmietal piť mlieko, tiež som chcela meniť mlieko za kendamil, lebo vraj chuti dobre, ale potom som sa na to vykaslala. Doktorku sme nemali bohvie akú, ona na to povedala, že to prejde. A prešlo, ale bolo to trápenie asi mesiac.

tulipanik12
12. aug 2025

@nikulienka2002 no ja teda neviem, ale mne dcéra kakala zelené, keď jej netrávilo laktózu - skús bezlaktózové mlieko a uvidíš či sa to zlepší, pretože keď kaká na zeleno to bude problém s trávením, buď netrávi laktózu alebo kazeín

lucia13022023
12. aug 2025
@tulipanik12

@nikulienka2002 no ja teda neviem, ale mne dcéra kakala zelené, keď jej netrávilo laktózu - skús bezlaktózové mlieko a uvidíš či sa to zlepší, pretože keď kaká na zeleno to bude problém s trávením, buď netrávi laktózu alebo kazeín

@tulipanik12 deti kakaju zelené aj z toho, že v mlieku je vysoký podiel železa. Takže to nemusí znamenať nič, ale aj môže.

anonym_8370a8
12. aug 2025

@nikulienka2002 moja tak strasne plakala pri jedle, odvracala hlavu, ked vypila do 50 ml bol to zazrak. Zistili skryty reflux, nevracala, ale kyselina jej vybiehala. Priserne obdobie, od 1,5 mesiaca az do nejakych 7-8 mesiacov cca. Teraz uz ma 4,5 roka, ale zje minimalne,je strasne chuda a vsetly vysledky ma dobre.

tulipanik12
12. aug 2025
@lucia13022023

@tulipanik12 deti kakaju zelené aj z toho, že v mlieku je vysoký podiel železa. Takže to nemusí znamenať nič, ale aj môže.

@lucia13022023 a pred 2 týždňami tam to železo nebolo, ak dovtedy nekakal zelené, či?

mariynka
12. aug 2025

Skus mu dat flasu, ked sa prebudza. Aspon u nas to pri strajku v 4.mes.u kojeneho zaberalo. Ked sa zacal prebudzat, strcila som mu prsnik a papal..

lucia13022023
12. aug 2025
@tulipanik12

@lucia13022023 a pred 2 týždňami tam to železo nebolo, ak dovtedy nekakal zelené, či?

@tulipanik12 detská tráviace a sústava sa vyvyjaju aj po narodení. Rovnako tak sa môžeš spýtať, prečo mlieko pred dvoma týždňami problém nerobilo, a teraz hej?

tulipanik12
12. aug 2025
@lucia13022023

@tulipanik12 detská tráviace a sústava sa vyvyjaju aj po narodení. Rovnako tak sa môžeš spýtať, prečo mlieko pred dvoma týždňami problém nerobilo, a teraz hej?

@lucia13022023 presne tak, pretože intolerancia na laktózu sa môže prejaviť aj neskôr, no zloženie mlieka sa nemení, aby teraz z neho kakal na zeleno a predtým nie, len kvôli obsahu železa v ňom? 🤣

lucia13022023
12. aug 2025
@tulipanik12

@lucia13022023 presne tak, pretože intolerancia na laktózu sa môže prejaviť aj neskôr, no zloženie mlieka sa nemení, aby teraz z neho kakal na zeleno a predtým nie, len kvôli obsahu železa v ňom? 🤣

@tulipanik12 keď si o tom niečo nastudujes potom sa vysmievaj 🙂

anonym_fee016
12. aug 2025
@lucia13022023

K lekárke by som išla na 100%, ale môže to byt napríklad zla teplota mlieka. Kamarátke jej dcéra nechcela piť teplé mlieko, muselo byt vlažné. Môžu to byť začínajúce zuby. Môže to byť teplom.. Ale čo si ja pamätám, mali sme takéto obdobie so synom v júli, vtedy mal 4m a tiež mi odmietal piť mlieko, tiež som chcela meniť mlieko za kendamil, lebo vraj chuti dobre, ale potom som sa na to vykaslala. Doktorku sme nemali bohvie akú, ona na to povedala, že to prejde. A prešlo, ale bolo to trápenie asi mesiac.

@lucia13022023 my sme presne takto na Tom už skoro mesiac a máme 4m momentálne ...

marianarem
12. aug 2025

@nikulienka2002 Ja si myslim, ze reflux. U mojho to vyzeralo podobne a zacalo to zhruba v tomto veku. Najviac mlieka sme donho dostali v spanku alebo polospanku.

anonym_8370a8
12. aug 2025
@marianarem

@nikulienka2002 Ja si myslim, ze reflux. U mojho to vyzeralo podobne a zacalo to zhruba v tomto veku. Najviac mlieka sme donho dostali v spanku alebo polospanku.

@marianarem presne, tiez som krmila v spanku