Prikrmovanie umelým mliekom

14. okt 2022

Dobrý deň, mam 9 dnoveho syna, včera mi nechcel vôbec spat ako sa na novorodenca patrí, niekoľko hodín bol hore v kuse. Volali sme lekárke ktorá nám následne povedala ze asi mam slabé mliečko a je hladný nech striedam každé dve hodiny prsník s umelým mliekom.. UM máme france lite lenže maličký po mojom prsníku stále pýta tak mu musím zarobiť ten čas keď by mal mať prsník ešte polovičnú dávku z UM.. Otázka znie mám naďalej robiť tak alebo mám ostať už pri UM a treba vtedy podávať aj vodičku na pitie pri UM? A ešte jedna otázka, od včera mi nekakal iba cikal neplače ani nič podali sme mu pre istotu espumisan L pred papanim je to normálne?

darius_a
14. okt 2022

Slabé mlieko neexistuje.
Ešte by som prikladala a prikladala.
Vyhľadaj laktacnu poradkynu v tvojom meste

ivinkapink
14. okt 2022

Ahoj,najprv k tomu kakaniu, plne dojcene dietatko nemusi kakat kazdy den, kludne moze aj dva tyzdne nemat stolicu, je to v poriadku, pokial ho neboli brusko, vetry odchadzaju...
K dojceniu a dokrmovaniu: otazka je ci chces svoje dieta vyhradne dojcit alebo si v pohode, ked bude vyrastat na umelom mlieku. Podla toho treba konat. Ak chces dojcit, treba dietatko co najcastejsie prikladat k prsniku, kludne aj kazdu hodinu, cim viac budes prikladat, tym viac by sa malo tvorit mlieka, ak treba aj odsavaj..dojcene dieta nepotrebuje vodu ani nic ine...po kazde ked dokrmis umelym mliekom o tolko sa menej mlieka vytvori v prsniku...dietatko moze byt nespokojne aj z ineho dovodu (nemusi to byt hlad), odporucam skusit nosenie v satke..ak ma dietatko dost pocikanych plienok aspon 6 za 24h malo by mat dost mlieka..pri UM sa moze podavat aj voda na pitie.

darius_a
14. okt 2022

A stiahni po podpore tvorby mlieka.
Senovka grécka, Benedikt lekársky.
Ricinus communis homeopatiká.
Hroznova štáva Matysak...

veronika3110
14. okt 2022

baby majú úplnú pravdu.. určite to nevzdávaj... potrebuješ to mliečko rozbehnúť... podporuj tvorbu a prikladaj.... ak raz začneš s UM, láka ťa to pokračovať, pridávať, až s kojením skončíš.. sama píšeš najprv o dokrmovaní a potom a už máš myšlienky na úplný prechod... ešte má len 9 dní, nedávno ste prišli z pôrodnice, nevzdávaj to, stojí to za to 🙂

klarik707
14. okt 2022

castejsie prikladat, ked tak vyskusaj trochu poodsavat, nech sa ti zacne poriadne tvorit mlieko. tie zaciatky s kojenim vedia byt narocne. drzim palce, aby ste to zvladli.

ivinkapink
14. okt 2022

Este dodam,ze 9dnove mozes dokrmovat,ale ozaj minimalne,ked si si ista ze ozaj je hladne,ved nebudes ho trapit hladom, niekedy sa tie prsia ozaj nalievaju pomalicky, najlepsie keby dokrmujes umelym mliekom cez cievku (nenechavat dieta pit z flasky),ale behom mesiaca by to malo byt uz okej...u mna to tiez islo tazko, dokrmovala som sedem tyzdnov 🙈 a kedze babatko priberalo povedala som si dost,nie je dovod na UM,neplace hladom, musi to byt nieco ine ...a tak aj bolo, takze drzim palce.

nafka0483
14. okt 2022

To ze bol dlho hore absolutne neznamena ze bol hladny a uz vobec nie ze mas slabe mlieko 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Take nieco povie lekarka?

Ked bol hore tak plakal bol nepokojny? Prikladaj ho co najviac nech papa kym potrebuje.

mia_von_prag
14. okt 2022

Ak nechceš ďalej kojiť, tak nahraď umelým. Vtedy môžeš pridať trochu kojeneckej vody.

Ak kojiť chceš, často prikladaj, a ak je stále hladny, dokrmis umelym. Ideálne by bolo zistiť, kolko toho mlieka realne vypije. Môžeš si kúpiť senovku Benedikt a čaj na podporu kojenia. Laktacnu môžeš vyhľadať, ukáže ti vhodné polohy, skontroluje prisatie, povie ti, že máš vkuse prikladať a vyhodiť dudel.
Hlavne je teraz, aby si bola v pohode a dieťa priberalo

sojorez
14. okt 2022

Ach boze, to stale existuju lekarky, ktore tocia o slabom mlieku? 🙈 Takze za prve - neexistuje nieco take, ako striedanie prsnikov kazde dve hodiny! Kojene dieta sa priklada na poziadanie (to jest,kedy chce dieta a nie podla intervalov mamy, lekarky...), duplom 9 dnove dieta, ktore ma maly zaludok, teda menej vypije a ktoremu materske mlieko vytravi rychlejsie ako mlieko umele. Takze prikladat casto, v ramci jedneho kojenia vystriedat prsniky - zacnem pravym, dieta pije, ked sa odtiahne, prelozim k lavemu prsniku, dieta pije, ked sa odtiahne, prilozim este spat k pravemu... Aby vypil prsnik "do dna"... Pri dalsom kojeni zacinam tym prsom, ktorym si koncila. Nie je nezvycajne,ze zo zaciatku budes mat poct, ze nerobis nic ine,len kojis - musite sa zohrat, zvyknut si na kojenie, podporit tvorbu mlieka. Pomaha kojit naholo - ty aj dieta. Kojit i v noci, podporuje sa tvorba mlieka. Niekedy su deti placlivejsie, musia si zvyknut na to, ze nie su sucastou mamy. Pomaha nosenie v satke, spanie spolu.
Takze odpoved - ak chces kojit, koj. Skus si zavolat laktacnu,pozrie prisatie, ako dieta pije... Ak je Ti jednoduchsie prejst na um, tak budes dokrmovat um, tam sa krmi v intervaloch. Cisto kojene dieta vodu nemusi,rovnako nemusi mat ani pokakanu kaxdu plienku (je ok,ak nema stolicu i par dni, ak je spokojne).