Rady ohľadom Nutrilon AR a celkovo umelého mlieka
Ahojte maminy, dcéra má silný reflux, doteraz som kojila, ale idem vyskúšať Nutrilon AR, ktorý nám predpísala doktorka. Zatiaľ nemám žiadne skúsenosti s UM, preto mi prosím poraďte:
1. Včera večer som jej to dala prvýkrát, vypila 40 ml. Dcéra má 2,5 mesiaca. Dnes už dala 70 ml. Nie je to málo? Rozhýbe sa to?
2. Tých 70 ml dala tak, že si medzitým 2x odgrgla. To je tiež bežné, že to nevypije naraz?
3. Mám veľkú dilemu, ako a či zachrániť dojčenie. Staršieho som kojila do 2 rokov a dosť to teraz so mnou máva. Včera som preplakala celé papanie, keď som jej prvýkrát dávala UM. Mlieka mám dosť, prisáva sa pekne, furt je hladná. Lenže strašne grckáva, prúdom aj 2x po dojčení, aj prdy ju trápia, proste nejaké je to celé divné. Skúsili sme Nutritonom zahustiť, ale to bolo trápenie. Stojím proste pred otazkou, že ak jej sadne toto UM, či jej ho dávať vždy, alebo občas, ja proste neviem. Lebo potom stratím mlieko. Budem rada za vaše postrehy. Ďakujem.
myslim ze u kojenych deti je grckanie brane viac v pohode ako u deti na UM. ja by som skor riesila ci aj napriek tomu prospieva. a pripadne skusila zistit ci nieco z tvojej stravy nevadi? napr mlieko a mliecne veci
@janapeterjana a gastrotuss po kŕmení? Ten funguje ako mechanická zábrana.
1. Závisí aj koľko dcérka váži, orientačne 150-180ml na kilo váhy je dávka, koľko by mala vypiť za celý deň. Treba potom vydeliť počtom kŕmení.
2. Grckanie môže byť často spojené s tým, že si neodgrgne a potom, keď ide veľa plynu naraz hore, tak sa dogrcia. Je lepšie častejšie odgrgnut. Najmä ak hltavo pije a nie je zvyknutá na fľašu.
3. Skúsila by som ešte chvíľku odsávať a napr mraziť, ak by náhodou reflux sa zlepšil. Má ho potvrdený vyšetreniami, či len na základe toho, že grcka? A potom by som išla aj podľa komfortu, mne keď sa znižovalo mlieko, že som odsala 20ml za dve hodiny, tak som si povedala, že už to nemá význam sa snažiť udržať.
@janapeterjana moja malá má 2,5 mesiaca a tuším 5040 gramov. Od narodenia je veľmi uplakaná, stále dosť grcala... Preto keď si doktorka pozrela nejaké jej tabuľky, povedala, že by mala priberať viac, že je na spodnej hranici, a máme dokrmovať Nutrilonom AR. Preto to skúšam, ale sama som zmätená, čo a ako ďalej robiť, čo s dojčením...

@janapeterjana Neviem ako si zahustovala Nutritonom, ale ak si to robila v style, ze si trocha zahustila a nasledne kojila dalej, tak u mna toto tiez nefungovalo. Ak mas mlieka dost, tak si ho odsavaj a zahustuj Nutritonom celu davku co davas malej. Ja som to tiez tak robila, kym som mlieko mala, ale mne zial postupne odislo 😏 Teraz malemu davam tiez UM, ktore mu vyhovuje (nam ziadne AR mlieko nesadlo) a radsej zahustujem Nutritonom. Grckame stale, ale je to o dost lepsie. Papa mi 130-140ml 6-7x denne, priberame velmi pekne, teraz ma 3,5 mesiaca, narodil sa ale o 4 tyzdne predcasne. Moj predtym grcal prudom nonstop 😏 ... Teraz su krmenia, ked negrcia uz vobec 🤞.