icon

Rastlinné mlieko pre dcéru

danieli
28. jan 2022

Krasne rano, ktore rastlinne mliecko mi odporucate pre dceru, ktora klasicke mlieko neznesie? Hladam chutovo co najpodobnejsie dakujem

lusyyy36
28. jan 2022

@danieli chutovo podobne nieje asi ani jedno. Tieto rastlinne napoje su oproti mlieku sladsie a celkovo a niekomu nemaju nic spolocne. Ale pijem ich aj ja 😉 najviac mandlove (to je fakt sladke) a ovsene mam rada

ninka99865
28. jan 2022

Mandlove, kokosové 🙂 ja sa vyhýbam sojovemu ktoré ma dobrú chut, ale sója ma veľa estrogénu tak preto

asia83
28. jan 2022

@danieli Mandľové je top, dobré je aj kokosové.

diewcatqoo
28. jan 2022

Mne najviac chuti mandlove, synovi ovsene a ryzove. Ziadne nie je chutou podobne klasickemu mlieku.

dominidi
28. jan 2022

Idealne by bolo robit si ich doma, kvalitne, pretoze v obchodoch to nie je bohvieco. Niektore maju len 2% a zvysok su zbytocne pridavne latky.
Doma si urobite minimalne 10% a hned bide aj chutovo lepsie.

hederamonstera
28. jan 2022

@danieli a kupit bezlaktozove? Lebo ziadne rastlinne sa chutovo nepodoba kravskemu mlieku.
Ale kebyze ho chces pouzivat do kasi a pod. tak je jedno ake rastlinne, to sa ta chut trochu zamaskuje. Ja pouzivam hlavne orieskove, tie ovsene, ryzove mi velmi nechutia. Kokosove do shakov.

ivetta1234
28. jan 2022

@danieli Ja pouzivam vylucne rastlinne mlieka uz asi rok, najcastejsie sojove a mandlove od Body&Future lebo mi najviac chutia a maju pekny obal. Obcas aj kokosove ale to nie je dobre na varenia (puding atd z neho urcite nerob). Z Alpro vanilkove a cokoladove je fajn. Inac existuje super report od Jem pre Zem kde su porovnane vsetky rastlinne mlieka dostupne na Slovensku s ich cenami, vyzivovymi hodnotami a inymi informaciami. Na ich FB to urcite najdes.

sunshine_18
28. jan 2022

Vanilkové alpro je super, aj kokosové sa dá zniesť

sunshine_18
28. jan 2022

A obyčajne bezlaktozove mlieko ste neskúšali?

simsalabim
28. jan 2022

@danieli z akeho dovodu mlieko nemoze? Alergia? Laktozova intolerancia? Kolko ma rokov? Pri malom babatku - ak je to alergia - treba podla rady lekara UM pre alergikov, mozno aj sojove. Ak laktozova intolerancia - bezlaktozove UM. Pri vacisch detoch bud obycajne bezlaktozove, alebo pri alergii rozne rastlinne. Mne chuti najvaic kokosove Alpro.

danieli
autor
28. jan 2022

@simsalabim po mliecku ju zvykne prehanat, nie vsak zakazdym, navyse je hrozny stresko takze aj tento vplyv tam moze byt, nakolko ja som celiaticka, dispozicie ma na vsetko mozne, celiakiu nateraz mame vylucenu, nejako extra sa tym netrapim v zmysle hladania diagnozy, skor jej najst stravu, ktora jej sadne

danieli
autor
28. jan 2022

Dakujem vam za vsetky rady, skusime vyrobit domace mliecko, tie hotove su plne vsetkeho mozneho, uz to potom straca vyznam a ide opacnym smerom

danieli
autor
28. jan 2022

@sunshine_18 skusali sme aj to dakujem, dcerka s nim bola spokojna, ale chut bola tiez sladsia

evaachesa
28. jan 2022

@danieli a koľko má dcéra rokov? Malému dieťaťu by som to často nedávala len tak na pitie. Dobré sú z DMky dmBio, majú dobré čisté zloženie. Ja mám Miomat a tak občas urobím ovsené, ryžové, či ryžovo-kokosové. Synovi to veľmi chutí, no nedam mu toho veľa. Pridavam aj do kaší alebo varenia. Chuť je samozrejme menej výrazná ako tých z obchodu, no keď pridáš trošku medu, tak sú fajn 🙂

osky
28. jan 2022

Najneutralnejsie je asi ryzove.
Mandlove je hustejsie,chutou mne odobne najviac chuti z lieskovcov.
Kokosove jedine v pripade sladkeho varenia,ci naüojov.
A zasa tie obilne su super prave do varenia cohokolvek.
Ale priamo na pitie asi ani jedno...

Niekedy robim aj doma.uplne jednoducho si namocim ,co chcem...od oka./vlocky,mlete oriesky,mak,kokos....co chces.zaliat vodou aspon na noc,ideal na 24 hodin./
Potom to cele zmixujem a precedim-podla toho,ake huste chcem,cez sitko alebo potom este cez nejaku plienku,handru...bielu,bavlnenu...
Ak sa utvori po odstati vo flasi usadenina,pred pouzitim treba premiesat.
Nepotrebujes miomat ani nic.
Takto urobene su surove,vyzivne latky mas zachovane.
A drz to v chladnicke a nerob toho naraz zbytocne vela.

To co ostane po precedeni,mozes pouzit do kolaca,fasirky,pudingu...

danieli
autor
28. jan 2022

@evaachesa uz ma takmer 7 to je uz velka baba, dakujem za tip

danieli
autor
28. jan 2022

@osky Super, skusim, dakujem