Som zúfala z dávkovania umelého mlieka
Ahojte, idem si sem po radu, lebo uz vobec netusim kolko UM malemu davat. Za 4dni ma 6t a vazi 5310..porodna bola 3650...podla dr. moc pribera a vraj ho moc krmim. Sme na nutrilone anticolics a podla tyzdna by mal vypit 130ku ale davam mu 160ku lebo sa mi zdal hladny (plakal hned ako dopil). On nikdy nenecha vo flaske ani po tej160ke tak neviem ci je uplne syty...vraj sa babatka nevedia prejedat ale ja si myslim, ze keby mu zarobim hocikolko bude pit pokial nepraskne..ide teda o to ze aj po tej 160ke mi stale po dopiti place a ja neviem ci to je este hlad alebo bolest s preplneneho zaludka..podla dr. sa mu s tou davkou moc roztiahne a preto place...ze na take malo babo su to strasne velke davky...a vypije tych 160 a uz aj po hodke sa mi zda ze uz by chcel zase jest...ale sa mu tak moc a tak skoro bojim dat...predsa to nie je materske...tak ja uz ozaj neviem co robit aby po kazdom jedeni neplakal 😯
@1zabka11 podla tyzdnov mu davam viac o tych 30ml...ale na krabici je rozpis aj na kila a kedze o uz ma dost kg tak tam uz spada pod davku co mu vlastne davam...tych 130 co by mal pit je do 4,5kg a on ma skoro 5,4...tak potom neviem ci sa riadit kilami alebo tyzdnami....ale skor sa priklanam k tyzdnom...lebo tak inak spapa mesacne co ma 3,5 a inak take co ma 5,5...ale tak neviem
@nicolle21 ano prestavky mame vacsinou 4-5h niekedy 3...podla toho ako zaspi....ak nezaspi tak ledva mi vydrzi 2,5 a potom mu uz dam lebo uz place ako divy...ja si tiez myslim, ze keby sa mega preje tak sa pogrcka ale on mi veru negrcne nikdy...tiez vecer pyta viac...vcera som mu dala vecer o 20:30 160ml...nonstop plac a snazil sa zjest vsetko okolo...za hodku a pol uz som to nevydrzala a zarobila mu 60ml...vypil vsetko a v momente zaspal...neviem teda kolko mu mohlo za tu hodku a pol vytravit ked este dal 60ml potom
Fu no je z neho macko 🙂 moj aa narodil tiez macko mal 4060 a 52cm a tetaz ma 11kg ma 11mesiacov ;) ale behame za rucku 🙂 cize..neviem...
Ahoj,
mam doma podobného hladosa, ktorému su tabulky ukradnute 🙂 teraz ma 3 mesiace a mam stastie, ze mam vybornu lekarku, ktora mi na kazdej poradni opat pripomenia, zemu mam dat papat kolko chce. tiez to bolo pre mna zo zaciatku velmi tazke, kojit nemozem zo zdravotných dovodov a uz v porodnici maly pytal ovela viac mlieka ako bolo dovolene, napr miesto odporucanych 20 ml vypil hned 60 a po hodine dalsich 20, inak mi bol schopny prerevat aj celu noc a cely den a zaspal vzdy len na 5-10 minut od unavy. mne sa osvedcilo prestat riesit o kolkej papal a kedy by mal papat zas.a taktiez davky upravujem podla môjho pocitu,ako hladny sa mi zda. lebo ono je pravda, ze take male deti sa nedokazu prejest. hned po prichode z porodnice sme na odporucanie lekarky vymenili mlieko za dmkove babylove a je to super aj cenovo, aj ho nebolieva brusko z toho, kupujem mu bio pre, ktore obsahuje len laktozu a tym sa co najviac podoba materskému mlieku, ine cukry neobsahuje.okrem toho, ked mu ide mliecko cez kutiky znamena to, ze cumel ma moc velku dierku, lebo on ked potiahne, tak je to viac ako sa mu zmesti do pusinky. nemalo by sa stat, ze sa mliecko v tom najmensom cumliku zasekava, pretoze to znamena ze su v nom hrcky, co sa mne teda nestava. moj maly ked je hladny nikdy nezaspi a ked tak len od vycerpania aj to na 15-20 minut a potom je hore zas.na tvojom mieste by som zmenila mlieko, alebo skusila ho zarobit tak aby nemalo hrcky a dala novy cumel znacka je v podstate jedno, nech to je ten najmensi a tvar, ktory malému vyhovuje.a dat mu papat kolko chce,len davat pozor, aby mu to netieklo kútikmi. no a potom prestavky na odgrgnutie pocas papania samozrejme. mne sa toto fakt osvedcilo a mozem povedat, ze maly ked sa dojedol zacal papat aj menej hltavo aj menej, to za prve a uz mam odsledovane, ze ked mu je malo mliecka kaka len raz za dva dni, inak kazdy den. on ked sa dobre napapa, tak podla mna bude menej plakat a lepsie spinkat. a zas dolezite je aj to, ake ste vy typy postav, lebo kamoska je malicka, ale jej muz ma vyse 2 metrov a prve dieta dievcatko je po nej a chlapec, ktory je o rok aj pol mladsi je po otcovi a uz ako mesacny mal 6 kilogramov, teraz su rovnako velky a on je dokonca tazsi ako jeho starsia sestra. podla mna treba brat ohlad aj na to, ze mensie babo ma mensi zaludok a nespapa tolko ako vacsie a ked ma maly uz skoro 6 kilo, to co zje urcite nie je tak vela. vsak predsa ked by zjedol moc, tak to vygrcka a to je jasny znak ze zjedol moc. ak negrcka, tak je zbytocne trapit jeho aj seba a plac ho tiez vycerpava a potom je viac hladny, to je stale dokola.drzim palce, aby sa to zlepsilo, lebo co si pamatam, moj maly akonahle bol naozaj napapany zaspal aj pri piti mlieka a spal pekne dve hodinky. a ked ho bolelo brucho tak si dvakrát cucol a bolo, nechcel jest, skor ten cumel mu pomahal sa upokojit a aby to preslo.tak sa neboj a daj mu kolko pyta, on totiz netusi ze niekto vymyslel tabulku a on ma jest podla nej :D a tiez nemusi kazde tri hodiny jest, to som skusala a bola to blbost. aj teraz maly jedol pred hodinou a pol 160 ml a teraz este dal dalsich 40 a zaspal bez problemov. co mam robit, ked je hladny? ani ja ked som hladna nezaspim 🙂 drzim palceky, nech sa to zlepsi 😎 😉 🙂 😵
a musis mu davat stale rovnako? ved po 4 hodinach mu daj aj 180 a ked pyta po dvoch das 120...
Nemusi to byt z hladu len moze byt aj prejedeni a boliet ho brusko ale nasa v troxh mesiacoch tiez vypika liter mlieka ...nevuembaku flasku andudel pouzivas ale skus cumlik s mensou dierkou...apropo mne lekarka vravela ze mam dat podla toho kolko pyta ale neprekrocit 1000ml denne
Uf,tak to podla mna mu normalne dolej.. ved to dieta ti dava normalny signal,ze daj este.. nenechaj ho trapit,pises ze nikdy negrcne,prejedeny teda isto nie je, ked zaspi po tom dodatocnom mliecku,tak mu dorob rovno.. ja som zarabala vzdy viac,ako som ocakavala,ze zje.. radsej nech necha zo 20-30ml ako ma byt chuda hladne a prerevat 2 hodiny.. ja som teda tieto veci nikdy neriesila,vzdy som mu zarobila kolko chcel,ziadne tabulky ma nezaujimali,ved aj z prsa by som nevedela,kolko by vytiahol,keby som kojila.. priberal zo zaciatku vela,to je pravda,v roku mal cca 12kg (porodna vaha 3750g) a teraz bude mst v juli 3r a za cele dva roky pribral necelych 5kg a do vysky vytiahol velmi (ma 105cm).. takze dajte najest dietatu a budete mat anjelika 😉
@nicolle21 mne sa tiez zdaju tie jeho signaly ako hlad, alebo teda skor ze nema dost, lebo hladny zase uplne nemoze byt ked vypije tych 160...vzdy navecer to tak je, ze ked uz nevladzem to jeho plakanie a nespanie a to aky je nepokny a uz oci ma cervene co by spal a uz si hovorim, ze urcite by este papal tak ze dorobim mu a bud to vyvrati alebo bude plakat z prejedenia alebo hladu to uz je aj tak jedno....a on potom na noc vzdy pekne zaspi...vcera ako som mu o 22.00 dorobila tych 60ml zobudil sa na papanie o 03.45!...co teda nehapem ako tolko vydrzi
@sense ano,mohol by plakat aj od hladu...to som si nikdy neni ista...ale keby place od hladu tak keby mu ponuknem mliecko tak asi by nechcel a plakal dalej...neviem...ale on aj ked place ako by ho z koze drali ked mu dam flasku a zisti ze z toho potecie (nie ako z dudla) a v sekunde je kludny a pije
@bonnie29 kludne je to mozne.. my sme cca v 5-6 tyzdnoch prisli na to,ze davame maleho neskoro spat,on potreboval zalahnut uz o 19tej a ked sme ho v tom case davali spat,vstaval na mlieko az po druhej rano.. on mal pekne od narodenia nocny spanok dobry,ale tymto objavom sme to doviedli do dokonalosti 😀
Ale najest mu urcite daj.. bude krochkat blahom a odfukovat v postielke ovela skor 😉
@nicolle21 ja uz sa teda viac nenecham zdeptavat doktorkou...ta by asi svoje dieta nechavala hladne, lebo na nutrilone je napisane ze moze vypit len tolko o ani o glg viac...moj chce proste viac a teda asi nie je jediny na svete...podla nej mu ma stacit voda alebo dudel a ma proste tri hodky plakat
@bonnie29 ja mam zase zlatu pediatricku a ona mi vzdy vravievala,ze mu mam dat kolko chce.. to je jedna zo zakladnych zivotnych potrieb dietata,ze potrebuje byt syte.. ze pribera viac? No boze! Nas maly bol do 6.mesiaca ako tehla,iba lezal,az potom navela navela sa zacal prevalovat a odvtedy sa nezastavil, v 8.mes chodil uz okolo nabytku a v 9.mes uz chodil.. v roku nam utekal uz riadne 😀 odvtedy vrtulka v zadku a nema ani kedy pribrat.. vsak od roka doteraz necelych 5kg.. uplne je krasny,stihly vysoky,pritom bol ako miselin panacik ked bol na nutraci,na kazdom stehienku 3 zarezy 😀
Ako jasne,ze ak dieta ma reflux abo nieco podobne,tak treba davat pozor na to jedenie a davkovat,ale pri normalnom negrckavom dietatku treba nakrmit pokial chce 😉 nas bol taky ked bol malicky a uz po roku mi mlieko odmietol a skoncili sme,resp ked nemal chut,tak zatal pery a mohla som sa aj na hlavu postavit.. ono vie najlepsie pokial ma dost
@bonnie29 Ahoj, nechcem nikoho urazit, ale nedavaj na rady tu podaktorych "mudrych", ktore ti radia, ze mu mas davat menej. A z lekara by som si tiez moc nic nerobila, keby si ich vedla seba postavila desat, kazdy ti povie nieco ine. Davaj mu tolko, kolko si pyta. A tie navody na krabici ber tiez s rezervou. To je len orientacne. Viem o mesacnych detoch, ktore piju viac ako tvoj. Ved ak vidis, ze je hladny, tak ho nenechas plakat. Tak je velky papkac a co. A pije ti az po 4 hodinach, tak sa necuduj, ze je taky vyhladovany. Deti optimalne jedia po 2 až 3 hodinach. Prajem vela stastia 🙂
@bonnie29 skus mu dat viac a ak bude spokojny, je to jasny signal. ak by vela grcal, tak je prejedeny, inak sa mu nic nemoze stat.to ze sa mu roztiahne zaludok je blbost, kojenému dietatu sa neroztiahne? a kto ho kontroluje? nikto.za pokus nic nedas, lebo podla toho co pises to uz asi horsie ani nemoze byt 🙂
Dieťa ma malinky žalúdok a ked dáte viac ako sa do neho zmestí samozrejme ze plače lebo ho boli bruško ..je to to iste ako keby ste vy na šupu zjedla kilový steak a máte 50 kg 😉
Ahoj moj maly mal ako 2mesacny, 6,5kg a porodnu mal 3 a pol. On bud stale jedol, alebo ho bolelo brucho, takze stale plakal, vypil uz partyzdnovy celu velku avent flasu mlieka! A to som mala problem ho udrzat aspon 2, 5 hodky bez flase. Pedina ho sledovala podrobnejsie, bol taky maco, mala som hlavu v smutku, myslela som ze mu to ostane, do roka mal 12,5 kg, potom zacal behat a ustalilo sa to, kolko razy mam problem do neho nieco dostat, ma skoro 4, 22kg a 118cm a je chudy😉 nestresovat a mozno mu trosku pridat, vyskusat ci ozaj placka, lebo je hladny. Pri druhom tiez um, ale priberanie tabulkove🙂
Aj u nas to bolo podobne, v 3 mesiacoch 6 kg, v 6 mesiacoch 9kg, v roku 12kg (porodna vaha 2,7kg), dcerka nedopapana, pytala kazde tri hodiny vo dne v noci. Tiez som bola na prasky, v troch mesiacoch som robila davky cca 180ml, zaujimave je, ze toto mnozstvo dcerke zostalo az doteraz - rano a vecer (ma 3 roky). Skusala som davat dudlik, okamzite letel prec, caj/vodu, to iste, tak som zacala mierne riedit mliecko, pretoze sme prekracovali dennu davku mlieka (napr. 180ml vody a 5 odmeriek). Len tak sme to prekonali, inak aj nasa doktorka vravela, ked babo pyta, treba mu dat papat ( to ma po tatovi 😉). Dnes ma dcerka 16kg a 100cm, teda v norme. Vela zdaru.
Mame rovnake mlieko rovnake davky.. a tiez mam pocit ze by jedol nonstop xD tak mu dame fenyklovy cajik od sunarka a je dobre 🙂 vsak kym chce papat treba dat.. a my mame len 4tyzdne a mame tiez 130/160tku 🙂 a papame kazde dve hodiny 🙂 a ked place moze mu byt z toho mliecka tazko..🙂 skuste ho dat na bruško a masirovat chrbátik 🙂
bonnie29 Moja skusenost je stara 4 roky. Vtrdy mi lekarka povedala, ze dieta na UM potrebuje i cajik a nie len mlieko. Davali sme Hipp fenyklovy caj, ktory sa moze podavat detom od ukonceneho 1.tyzdna veku. Vraj len kojenym detom staci iba mliecko. Ja som zo zdravotnych dovodov nekojila a maly bol velky hlados....kupovali sme vtedy Nutrilon extra....bolo to mliecko s upravenym zlozenim....viac sytene pre hladnejsie deti.
@jakubkoamatusko dudlujeme ale ked place nechce ani dudu

Skus zarobit fakt vela, aby si videla dokedy bude dychtivo pit.. Pises,ze taha ako divy az do konca, podla mna potrebuje este, mozno potrebuje aj len 10ml naviac, ktovie.. A tiez je dolezite kedy,nam maly stiahol viac vecer pred spanim.. Prestavky medzi jedlami mate aj vyse 4 hodiny, tak kludne moze pytat viac,podla mna sa prejest nemoze, ked nebude chciet, zatne usta a bude, ak mu bude tazko na zaludku, prebytok vygrcne..