Štvormesačné dieťa nechce nič jesť a ani piť.
Dobrý deň. Chcela by som sa opýta či nemáte niektorá skúsenosť s nechutenstvom u novorodenca. Mám predčasne narodeného syna (29tt). Teraz má bio 6,5. Korogo 4. Mesiac a pol dozadu pekne papal, no zrazu ako keby uťalo a nechce nič jesť. Skúšala som aj príkrmi no tie mi vypľuva. Problém je v tom, že mi fľašku vysúva jazykom a nechce začat ťahať. Bojujem s ním aj hodinu. Niekedy dve aby aspoň niečo zjedol. A keď aj začne ťahať tak pár kŕat si potiahne a zase dáva fľašku preč jazykom. Odskúšala som rôzne mlieka, rôzne cumľe no výsledok rovnaký. Večer sa naje o 9-10 s problémami. Prespí celú noc okolo 8-9 ránoho zobudím zacvičím Vojtovku a ideme jesť a znova to isté. Bruško má uplne prázdne no aj tak nechce jesť. Kaká pravidelne aj priberá ale len vďaka tomu, že s ním niekoľko hodín bojujem a nasilu ho natlačím. Lekári to ignoruj kedže priberá ale pre mňa je to už o nervy s ním každé kŕmenie bojovať vyše hodiny. Zuby mu nejdú. Prechádzam sa s ním počas kŕmenia, zabávam ho hračkami, spievam, hojdám ho. Rôzne polohy no nič nezaberá. Neviem čo mám robiť aby sa najedol normáne plynule za 15-20min. Prosím poraďte buď nejaké lieky na podporu jedenia alebo niečo.
Ešte dodám, že vôbec neplače žeby bol hladný.
@elino810 ahoj, práve som natrafila na tvoju tému chcem sa spýtať ako ste dopadli s papanim mliečka? Zlepšilo sa to? Ak áno tak kedy a viete prečo nechcel papat? Presne rovnaký problém mám s malým už 2 mesiace... Od 3 mesiaca s nim bojujem aby niečo vypil, už ma 5 mesiacov a stále rovnako... Keď spi alebo zaspáva tak vypije ale keď je hore a zacíti mlieko vo fľaši koniec. Tiež je inak usmievavý, spokojný, aj spánok celkom ok... Ale nikdy neplakal od hladu...aj 5 hodín vydrží nejesť a nepýta si... Tiež ma reflux tichý a papa bebu ar.... Je to strašne vyčerpávajúce každé kŕmenie...
@lienka445 vo štvrtok ideme na testy na gastro tak uvidime. Ale prešlo aj vracanie. Takže jedno z toho to bude. Ak bude problém pretrvavať aj u vas tiež by som riešila testy na alergiu. U nas nikto alergie nemá no napriek tomu on asi má. Nedávam mu nič čo obsahuje mlieko. Lebo som skusila kravské bezlaktozove a ani to nechcel. Vypil trocha a začal zase kričať a nechcel jesť. Urobila som zase kašu bez mlieka a pekne zjedol. Takže to bude asi alergia na BKM
@lienka445 na gastre nám dá sojové mlieko tak už nebzde bez mlieka ale určite skúste aj vy tie testy. Keby mi niekto čo i len zmienil alergiu riešila by som to skôr takto. Nevedela som že jeden z príznakov alergie je aj nechutenstvo. Ale ja niesom lekár. To ju na gastre malo napadnúť. Čo už.
@elino810 no nam robili testy na alergiu na bkm ale vyšla mu negatívne... Na laktózu mu nerobili 🤷♀️ ale čo som čítala že tie testy môžu ísť aj falošné negatívne... No ale neviem teda 2 mesiace to už trvá a vypije až keď zaspáva v polospanku... Vlastne odkedy som prestala kojiť a prešli sme na um tak to začalo a trvá do dnes

@hivanik skúšala som rôzne veľkosti dierok. Kedže m AR mlieko ktoré je husté nemoze mať malé lebo by mu inak nič nešlo 🙈